ahojte zienky.. chceme z rodinou spravit sestre oslavu pred prichodom jej dvojiciek (chlapec, dievca), pretoze byva v cechach a po porode bude tazke ju vidiet... mohli by ste mi prosim poradit, co by na takej oslave mohlo byt? nejake konkretne hry, program, nieco, co by zaujalo, bavilo nas.. mna napadol otlacok bruska, ale tiez neviem, ako sa to robi a cim.. prosim, poradte cim vyplnime cas, aby bola sranda...dakujem 😉
@j_ank_a tiez ma napadlo, ci to bude aj ona chciet. A kedy ma termin? Ako je na tom? Asi neporadim. Ja by som to nerobila a ani by som nechcela, aby sa oslavovalo pred porodom. Treba sa tesit z kazdeho dna. Odfotte sa, natocte sa...
... Aby bola sranda... 🙂 ta sranda bude, ked sa narodia, ved zisti. Prajem vsetko dobre, nech su zdravi. 🙂
@j_ank_a ja osobne by som nechcela žiadne oslavy pred pôrodom (týkajúce sa ešte nenarodených detí). Len sa jednoducho zidite ako rodina, nachystajte dobré občerstvenie a len tak sa porozpravajte. O tom, ako to bolo keď ste boli deti, aké to bude, keď sa deti narodia. Nejaké organizované hry a zábavy mňa osobne neoslovujú, určite nie na rodinnom posedení.
Je to mile a v zahranici velmi bezne. Napad na hry: Klbko bavlnky, kazdy okrem tehotnej si odstrihne taku cast kolko je podla nich obvod bruska tehotnej. Potom sa to meria priamo na nej a ten kto sa trafil najpresnejsie tak vyhrava. Dalsia hra tehotenske bingo. Treba vopred pripravit tabulky so slovami ktore sa tykaju materstva a tehotenstva, takisto mat kazde slovo zvlast na papieriku a tie sa hodia do misy a potom sa zrebuju slova a kto bude mat prvy slova v stlpci alebo riadku tak vyhral. Samozrejme tabulky so slovami nemozu byt rovnake 🙂
@j_ank_a mne svokra spravila takú oslavu, u nich sa to volá baby shower. už sme vedeli že to bude dievčatko, takže sa podávali koláčiky s ružovou polevou/cupcakes. okrem iných vecí 🙂 hrali sme sa tzv. Lotériu, je to vlastne hra na štýl "bingo". len namiesto čísel sú obrázky s detskými motívmi, rozdajú sa fazulky alebo drobné mince a každý má jednu-dve kartu s obrázkami a potom jedna osoba losuje obrázky a ty pokladáš tie fazulky. výhra je keď máš líniu, diagonálu alebo štyry rohy. bolo to celkom zábavné, ako výhra boli balíčky napr. s kozmetikou alebo nejaké drobnosti do domácnosti. Takisto u nich je zvyk že na tú oslavu každý prinesie budúcej mamičke nejaký dar pre bábätko, môže to byť vecný dar alebo obálka s peniazmi. A myslím že sa pozývajú len ženy, lebo chlapov také hovadiny nebavia 😀
tatkto nejak vyzerajú tie karty na Lotériu
Možno by sa v tomto prípade hodilo aj to, čo väčšinou odporúčam na krstiny, kedže sa potom už tak skoro so sestrou neuvidíte. Ide o obraz, na ktorom hostia / rodina zanechajú svoje odtlačky prstov a podpíšu sa k nim (pre predstavu pozrite môj album). Pre vás by to mohlo byť zaujímavé spestrenie oslavy (netvrdím však, že ide o ohromnú zábavu), ale pre dvojčatá by to bola potom pekná spomienka, alebo skôr pripomienka na to, kto sa tešil na ich príchod 🙂
A motív obrazu by sa dal prispôsobiť pre dvojčatá...
@j_ank_a ta oslava je viac menej o jedle, porozpravat sa, nie detske party kde treba vymyslat program na kazdych 5 minut. Miestnost sa vyzdoby napr. bolonamy alebo na akoze pradlovu snuru sa stipcami vyvesia male oblecenie pre babatka, ludia donesu darceky ktore si vybrala vopred v obchode, a namiesto karty s blahozelanim ludia donesu detsku knihu kde mozu do vnutra napisat blahozelanie a tie budu mat deti na citanie ked budu statrsie . Mam dvojicky, a co by sa hodilo a bolo by dobre na takej oslave hned nech ludia rozpisu kto prvy tyzden aspon dva donesie rodine jedlo alebo objedna z restauracie a im ho posle ak nebude mat inu pomoc v domacnosti, a ked sa bude nieco losovat nech aj vylosuju nikoho kto pride raz za 2 tyzdne aspon upratat, alebo deti kocikovat, bez pomoci je to brutal prvych par tyzdnov. Pripadne nech si navari vopred alebo niekto a da to do mraznicky. lebo kazde 2 hod bude kojit/ohrivat flasu aj v noci a ked sa budu deti striedat ako mne tak to bolo kazdu hodinu a v noci som spala 2 krat po 2 hod, a potom take 30 minutovky a fungovat naplno cely den, a to 2 roky, lebo som nemala dobrych spacov.
😅 tak ja na taketo veci nie som, ale ty poznas svoju sestru, mozno bude nadsena... ale to co pise tova ma hlavu a patu. Neviem ako je daleko ale radsej sa poskladajte mame alebo niekomu kto jej pojde na zaciatok pomoct na cestu tam nech ma pomoc po narodeni deticiek... ja by som toto ocenila omnoho via, v pripade dvojiciek uz ani nehovorim.
@j_ank_a je krasne,ze ju chcete takto prekvapit a myslite nanu-poviem sama za seba-poverciva nie som....ale asi by som sa bala oslavovat pred porodom,vzhladom na to,ake porody som sama mala ☹ ☹ a ze ....
skratka,mozno by jej viac pomohlo,keby ste take nieco urobili ako "krstiny"a s dvojickami sa jej pomahali,aby mala cas na oddych-ale je to len moj nazor
no,je naozaj pekne,ze ju chcete potesit
vdaka baby vsetkym za rady a napady... ako viacere z vas tvrdia, bude to skor posedie pred dlhym casom, kedy sa zas uvidime... nie uplne ze oslava deti... bude sa tesit urcite, to viem... budeme grylovat kuriatka, na zahrade mame bazen, takze to bude taka rodinna seslost.. investicie na oslavu nebudu ziadne, okrem jedla a nejakych balonikov mozno..mamina jej pojde pomoct aj tak, takze na cestu sa skladat nebudeme... a darceky sa budu davat len plienky a nejake prakticke veci pre dvojky... ziadne sprostosti... 😀 to co ste povymyslali sa mi velmi paci, myslim, ze to bude aj stacit... nieco na pamiatku od rodiny a priatelov... este raz dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@j_ank_a - ten odtlačok bruška - skús toto: http://prebabo.sk/darceky-a-dekoracie/8410-prvy...
Len zas či sestra bude s tým súhlasiť 😀 Budú tam aj rodičia? Možno by mohli nejaký spomienkový album s jej detstva (fotky) jej urobiť, alebo nejaký rodostrom Vašej rodiny s voľnými miestami pre jej detičky. Neviem, v Amerike to ponímajú ako rozdávanie darčekov pre budúcu maminu, či? Alebo si skúste vybaviť profesionálne fotenie 😉 Neviem, nič iné mi momentálne nenapadá...