Maľovali ste byt pred príchodom bábätka?

kikus172
1. jún 2017

ahojte žienky, chcem sa opýtať, malovali ste byt pred príchodom bábätka? alebo len ste dezinfikovali umývatelné plochy (skrina, dlážka...)? alebo otázka č. dva, čo s tými stenami? 🙂

siska53
1. jún 2017

@kikus172 no.. Pri prvom ano,lebo sme rusili najomnikov a byt bol v povodnom stave,tam.prebehla komplet rekonstrukcia. Ale.o speci dezinfekcii neviem.. Normalne sa oskrabali steny a vymalovalo sa..
Pri druhom vobec,sak sme tam byvali len 2.rok po rekonstrukcii. Len som.normalne upratala. Poprala vecicky,ozehlila, umyla postielku.

kikus172
autor
1. jún 2017

no my máme 3 roky od poslednej malovky... pretože izbičku sa mi nechce malovať 🙂 pri prvom som cez celu stenu nakreslila mikimauza, tak naozaj sa mi ho ručiť nechce :D snažila som sa :D

miriam108
1. jún 2017

@kikus172 Ahoj, my sme tiež nemaľovali, len manžel dal do poriadku celý dom, kým som bola v pôrodnici. Ale nič extra, tak ako vždy. Ja keď som bola ešte doma poumývali sme okná, vyprali záclony a vyprala som malé koberčeky. A pre malú bolo všetko nechystané. Veď si zober, že ani v pôrodnici nemaľujú a to umývanie ráno tiež stojí za prd.

deti95060810
1. jún 2017

my sme maľovali pred nasťahovaním. Vymenili sme si s rodičmi poschodia....Oni dole, my hore. A tak sme si izby po nich premaľovali. nie že by niečim trpeli, ale keď už boli vypratané izby, tak sme neváhali...

warholette
1. jún 2017

Nic sme nemalovali ani nedezinfikovali, ved si vsetci umyvame ruky po prichode domov a na stenach si E.Coli alebo salmonelu nepestujeme. A priniest novorodenca do domu co smrdi cerstvou farbou a dezinfekcnymi prostriedkami je podla mna omnoho horsie.

iukas
1. jún 2017

ja som sa mesiac pred porodom snazila vsetko poriadne upratat, tzv. to jarne upratovanie, nie kvoli dezinfekcii, ale kvoli tomu, ze som tusila, ze najblizsie mesiace sa k tomu nedostanem,. Ak nebyvate v ciganskej osade alebo ste sa nenastahovali do bytu po neznamom najomnikovi s leprou, nie je dovod robit kvoli babatku specialne dezinfekcne opatrenia..

lorela
2. jún 2017

@kikus172 Ak ste boli alebo ste fajčiari, nová maľovka by mala svoje opodstatnenie, inak nie je dôvod. Práve naopak, výpary z nových náterov, prípadne lakov a iných silných dezinfekčných prostriedkov môžu by pre novorodenca nebezpečnejšie.
Dôkladne poupratovať celý byt - to áno, to už je iná pesnička 🙂.

kikus172
autor
2. jún 2017

rozhodli sme sa teda nakoniec, že vymalujeme obývačku s kuchynou celu a v spálni len 1,5-2m su totálne pokreslené :D občas nejaké kakauko na stene (stáva sa aj v lepších rodinách) a sem tam mrtvola nejakého okrídlenca, ktorá zanechala svoje výlučky :D máme ešte 3m do termínu a kým sa to nevyschne stále môžeme byť u svokry, takže aj druhý krpec bude mať "čisto".. samozrejme s poriadkom som už začala, vypratať skrine, poumývať okná, zotrieť tristoročný prach z najvyššej nepoužívanej police a podobne :P takže dakujem dievky za vaše názory, zajtra doobeda idem na to, už sme si s malou vyrobili tie fajné novinové čiapky :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre