Knihy o tehotenstve, pôrode a bábätku

20. jún 2020

Ahojte, poradite mi prosim nejaku komplexnu knizku o tehotenstve, kde je zhrnute co kedy prebieha, comu sa vyvarovat, co robit, ako podporit vyvoj drobca a svoje zdravie atd. Plus nejaku dalsiu o porode, ako sa pripravit na porod, nejake cvicenia a take nieco. A tretiu o babatku, jeho vyvoji v prvych mesiacoch, co potrebuje, o starostlivosti atd. Je tych knih strasne kvantum a vobec neviem vybrat.

deedol
20. jún 2020

Sprievodca tehotenstvom - slovenski autori, znami gynekologovia-porodnici, velmi fajn vsetko zhrnute (tehotenstvo, porod aj obdobie tesne po porode). je tam aj DVD s cvikmi.
o starostlivosti som mala taku ruzovu s nazvom Starostlivost o dieta (autorka Waterston), ale tych je fakt vela, takze nemozem povedat, ze tato moja je najlepsia zo vsetkych, kedze ine som necitala. ale su tam vsetky temy a mne sa pacilo, ze tam boli rozne nazory na veci a clovek si mohol vybrat (napr. spanie spolocne vs. v postielke).
Bukovsky ma fajn Navod na prezitie pre dieta, tam su aj vselijake problemy/choroby, napr. si pamatam, ze som tam furt studovala kapitolu o kozi (kvoli roznym vyrazkam) a o spanku (asi vies preco:D)
Odporucam aj Kiedronovu - aspon tu Rozvijej se detatko, tam je aj cast o spravnej manipulacii (ma potom este samostatnu knihu o manipulacii s nazvom Nezna naruc rodicu).

sovica
20. jún 2020

Čo sa týka tehotenstva, tak výborná kniha bola Deväť mesiacov otázok a odpovedí: https://www.martinus.sk/?page=2&uItem=125685#re...
Myslím, že tam bolo písané aj o pôrode, ale už si na 100% nepamätám.
A čo sa týka dieťatka a jeho vývoja od prvých týždňov do, tuším, predškolského veku, tak odporúčam Otestujte svoje dieťa - Miriam Stoppard.. Na trhu je fakt veľa kníh. Dobré je asi zájsť do kníhkupectva, prelistovať, čo by sa Vám asi páčilo a až potom kúpiť.
Podľa mňa sú dobré aj časopisy ako Mama a ja alebo Maminka.
V každej knihe, časopise, na nete alebo aj tu MK nájdete rôzne názory. Určite treba mať niečo "načítané", riadiť sa aj "selským" rozumom a čo sa týka detí, tak tam bude treba skúšať, lebo každé dieťa je iné. To, čo platí na jedno dieťa, nemusí platiť na druhé. Taktiež pri dieťati sa netreba striktne riadiť tabuľkami, ale každá mama má tú svoju intuíciu a keď sa jej niečo nezdá, radšej treba konzultovať s odborníkom.

betka233
20. jún 2020

Asi ma tu mamicky riadne zhejtuju ale ja dost ficim od kedy mam drobca na takej komunistickej knihe "nase dieta", podla mna je top 😊 je pisana uplne pre zaciatocnikov... su tam kapitoly aj o tehotenstve a porode samozrejme... o detoch tam je mesiac po mesiaci pisane co a ako...

autor
21. jún 2020

Dakujem baby, popozeram to 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre