Ahojte mamičky 🙂
máte nejaké dobré tipy pre výber knižky počas tehotenstva ? 🙂
Pre mna bola naj super knizka - 9 mesiacov otazok a odpovedi. Alebo potom este ak planuje dojcit, tak knizka od Dagmar Schneidrovej 🙂
Alebo na neskor - dennik neschopnej matky (to vsak pochopi az ked dietatko bude mat aspon pol roka)
🙂
ja som si kúpila od Miriam Stoppardovej, ale bola mi na dve veci....Pri druhom tehotenstve som dostala Slepačiu polievku pre budúce mamičky a tá je skvelá! 🙂 A kupovala som si časopisy Maminku, Maminu, lietala po nete, takže som sa dozvedela všetko čo som potrebovala aj bez knižky 😉
@anjelik2509 okej , určite si to zapíšem , nech na to nezabudnem . zíjde sa všetko 🙂 ďakujem
To zavisi od toho, ci mas zaujem sa realne vzdelavat v otazkach materstva alebo len vypnut hlavu a zasmiat sa (aj ked casto nie je na com - vid knihy p. Druckermanovej). Pretoze aj materstvo moze byt uzasnym procesom spoznavania samej seba, co by som sama necakala🙂
Takze z tej narocnejsej literatury odporucam - materstvi a setkani zeny s vlastnim stinem (l. Gutmanova), co rikaji deti nez se nauci mluvit (p. Hollinger), kontaktni rodicovstvi (sears), vztahova vychova (searsovci) vychovavame deti a rastieme s nimi (n. Aldort - vhodna uz ked mas vacsie deti)....
Ohladom dojcenia - stranka mamila.sk a ich prirucka.
ja som citala Slepaciu polievku pre buduce mamičky pekna kniha a čo sa tyka vychovy a rodičvstva odporučam knihu od Jiriny Prekop Jak byt dobrym rodičem
@niqa09 - pre mňa top kniha týkajúca sa tehotenstva a pôrodu je Aby porod nebolel od Lucie Groverovej - Suchej 🙂
No a veľmi zaujímavá bola pre mňa knižka o bábätku s názvom Zázrak menom dieťa. Ale to je taký skôr darčekový typ knihy, mňa nesmierne zaujala spôsobom spracovania, má úžasné fotografie, netradičné spracovanie a informácie o tom, ako sa vyvíja bábo, ale je to písané takým zaujímavým spôsobom 🙂 Mne ju doniesol Ježiško, keď som čakala prvú dcérku. Rada sa k nej vraciam.
No a ešte prínosná pre mňa je stále knižka Návod na prežitie pre bejby od Igora Bukovského, ktorá sa predáva spolu s knižkou receptov Hneď to bude, anjelik. Veľa užitočných rád tam nachádzam už takmer 5 rokov.
Veľa knižiek, ktoré tu už boli spomenuté, ale to zase tak priebežne, keď už je to bábo na svete 🙂
Sears - Vzťahová výchova (netreba sa báť,nie je to o výchove starších detí, je to o citlivom a prirodzenom prístupe k bábätku od narodenia)
Jean Liedloffová - Koncept kontinua
Ingrid Bauerová - Bez plenky
a ja osobne by som si chcela prečítať ešte aj Naše deti, naše svety 😀
Marie F. Mongan - Hypnopôrod
Sears - The Birth Book: Everything You Need to Know to Have a Safe and Satisfying Birth
Penny Simkin - The Birth Partner
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Slepacia polievka Pre buduce mamicky