Budúce maminky, poraďte nejaké dobré cviky na posilnenie chrbtice, čo sami cvičíte, resp. Vám odporučil fyzioterapeut. Cvikov na nete je plno, ale neviem, či môžem všetky, keď som tehotná...napr. tie v ľahu na bruchu.
Zacvicte si kratku zostavicku 🙂
1, úvodné natiahnutie
oprieme lave predlaktie (ak vam to brusko dovoli a nie je vam to neprijemne),pravu ruku vytiahneme do vysky, zostaneme v tejto polohe na 2-3nadychy, vydychy.
Zopakujeme na kazdu stranu 3 krat.
2, predýchanie do hrudníka a bruška
cvik je zamerany na dychanie. oprieme sa vzadu (za chrbtom) o dlane, s kazdym nadychom ideme do jemneho zaklanu, vypneme hrudnik a s vydychom tlacime bradu na hrudnik a fukneme si na brusko. Opakujeme 4 x.
3,uhlopriečka - výborný cvik pre rovnováhu, stabilitu nám posilní chrbtové svaly a ramená
prejdeme do podporu klacmo, do polohy macky lavu spicku zafixujeme do podlozky, pravu ruku dvihneme hore a v tejto polohe zostaneme na 2-3nadychy vydychy. Zopakujeme na kazdu stranu 4 x.
4,poloha most - posilní svaly celého tela
pokrcime nohy v kolenach, oprieme sa vzdu o podlozku, stiahneme sedacie svaly a pomaly sa dvihneme hore. Stehna, brusko a hlava su v jednej rovine.
Aby sme si posilnili nohy i ruky, vydrzime v tejto polohe na 2-3nadychy vydychy. Opakujeme 4 x.
5,T-čko - cvik, ktorý nám posilní celé ruky, hlavne ramená a medzilopatkové svaly
sadneme si do tureckeho sedu, ruky ulozime do rozpazenia, dlane zovrieme v past a palce smeruju hore, zostaneme v tejto polohe na 5 nadychov, vydychov, potom palce smeruju dole a tiez tu zostaneme v tejto polohe na 5 nadychov, vydychov
6,, poloha dieťaťa - uvoľní a zrelaxuje všetky svaly
Na koniec si oddychneme v polohe dietata na niekolko nadychov, vydychov.
Uvolnime vsetky svaly, slachy, klby. Zotrvajte v polohe koľko potrebujete.
zelam prijemne cvicenie 🙂
Zostavila som pre vas dalsie seriu cvikov, tentokrat na fitlopte 🙂
https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/barbish...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V ramci pripravy na porod sme boli vo fitku a tehulky sme cvicili na fitloptach, to mi velmi pomohlo,tak som si ju kupila domov, stacilo aj ked som na nej len sedela a hojdala sa do stran. Skus sa ist poradit do fitka, alebo materskeho centra u vas.