Cvičenie počas tehotenstva

10. máj 2024

Ahojte baby, prosím ako ste na tom boli s cvičením alebo behaním, športovaním počas tehotenstva? Obmedzili ste úplne? Som zvyknutá pravidelne behať a cvičiť, ale neviem sama, že v akej miere je to počas tehotenstva ok, aby sa neublížilo bábu.. Tak ak niektorá ste boli na tom podobne, tak poraďte prosím 🙂

v1lma
10. máj 2024

Ahoj, ak sa citis fyzicky okk tak ti to spravi len dobre. Cvicila som silovy trening + turistika do 8 mesiaca. Potom uz bolo moc teplo a nebolo mi komfortne. Dlhe prechadzky sme davali az do porodu

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pukina
10. máj 2024

Ak si na sport zvyknuta a nemas ziadnu komplikaciu v tehotenstve, kludne pokracuj dalej a pocuvaj svoje telo. Jasne, ze nebudes asi behat teraz maratony a cvicit crossfit. Ja som este tyzden pred porodom bola plavat a to som nedavala tempo ako babky v kupeloch 🙂 sice som potom porod lahky nemala ako mi to kazdy predpovedal, ale aspon som nemala bolavy chrbat😀

nina19833
10. máj 2024

Tiez si myslim ze to zalezi od toho ako sa ty sama citis. Popripade sa porad s gynekologom a zaroven aj niekde vo fitku ked sa spytas tak ti budu vediet poradit si myslim.

96barbora
10. máj 2024

Bola som zvyknutá pred tehotenstvom (aj po) cvičiť a to dosť aktívne. Hoci som mala tehotenstvo v podstate bezproblémové, nemohla som vôbec, cítila som diskomfort v podbrušku. Sama vieš odhadnúť čo ano, čo nie a kedy stačí.

autor
10. máj 2024

Ďakujem, ale činky alebo také kde sa zapája aj brucho ste asi vynechali úplne, že? Niekde som čítala, že šport môže vyvolať aj občasné krvácanie v tehotenstve, tak som sa aj zľakla

danyelia
10. máj 2024

Ahoj, ja som dosť aktívny športovec, ale čo ja viem, práveže v 4 tehotenstvách mi to vôbec nechýbalo, intuícia mi hovorila, že teraz radšej nie - jedine prechádzky, plávanie...

rk123
10. máj 2024

ja vzpieram 8 rokov a pokracovala som aj v tehotenstve, este 2 dni pred porodom som bola v posilke 😀
gynekolog mi to uplne odobril, plus je velmi vela zahranicnych studii kde sa toto rozobera

autor
10. máj 2024

Ďakujem pekne za reakcie, pomohli ste, uvidím ako sa budem cítiť ďalej, behať budem a cvičenie asi prejdem na také ľahšie pomaly pre istotu, uvidím 🙂

kiki68
10. máj 2024

Brusko nezapajat velmi, sposobis si velku diastazu. Ale cvicit mozes inak

susitko
10. máj 2024

ja som cvicila do konca 8 mes....cvicenie s vlasnou vahou,trx,pilates reformer,plavanie (vzdy som si dala pre istotu ten vazelinovy tampon),kruhovy trening pre zeny,turistika.akurat behanie mi zacalo v 7mes vadit.inak fajn.

domcavesel
12. máj 2024

Ja som v 5 mesiaci a od začiatku chodím normálne pravidelne do fitka 🙂 ale ja som už roky pred tehotenstvom cvičila vo fitku, takže ak sa cítiš dobre a si na cvičenie zvyknutá neobmedzuj sa. Ja keby som necvicila, psychicky by som sa cítila veľmi zle a myslíš že to je horšie pre bábätko ako cvičenie 😊 samozrejme som troška znížila váhy, ale inak fungujem ako pred tehotenstvom

petronela1985
12. máj 2024

Ja som cvičila roky, s vlastnou váhou, cca. 3x do týždňa. Otehotnela som, akonáhle som mala nejaký pohyb, keď aj tehotenskú jógu, tak mi praskajú cievy v maternici a krvácam 🙄 takže nemôžem absolútne nič. Už sa teším na pohyb po šestonedelí. Ja len, že aj takto to môže dopadnúť, kiežby som mohla cvičiť aj teraz.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre