Ahojte,
Chcem sa opýtať, akú máte skúsenosť s cestovaním v tehotenstve. Som teraz v 3. mesiaci a samozrejme, ak by s mala niekam vycestovať, budem čakať až na druhý trimester, kedy by to malo byť bezpečnejšie.
Cestovali ste v tehotenstve aj niekam ďalej? Napríklad lietadlom (kratší let do 3 hodín)? Zatiaľ čo čítam, tak by to v tom druhom trimestri mohlo byť ok, ale zaujímajú ma reálne skúsenosti, ak máte.
Ďakujem 🙂
Ja som pre vlastný dobrý pocit nechcela letieť lietadlom, v oboch tehotenstvach sme zobrali auto a pochodili buď Čechy Moravu alebo Taliansko alebo Rakúsko a veľa pobytov na Slovensku 😊
Doplním že ten 8h let bol počas noci, takže som si pozrela film v lietadle a potom spala až do rána. Jasné nie je to pohodlné ako doma v posteli, ale nič čo by sa nedalo zvládnuť.
Ja som letela v prvom aj v druhom trimestri bez problémov
Celkovo platí že pokiaľ je všetko v poriadku a nie sú žiadne problémy s tebou ani s malým tak môžeš cestovať koľko ti je pohodlné. Mne napr dr povedal že môžem letieť aj teraz a to som bola v 33tt, radšej 2 hodiny v lietadle ako 15 hodín v aute
Ako tehotna som isla do grecka lietadlom a autom do chorvatska. Oboje 2 trimester. Ovela pohodlnejsie bolo to lietadlo ako sa trepat v aute. Ak nemas zdravotne problemy tak by som v klude isla.
Áno, letela som v 21.tyzdni na Mallorcu a späť bez problémov 😊
A v com by mal byt problem? Tehotenstvo nie je choroba
Ano lietala som. Pokial nie je ziaden problem, nevidim dovod; to v tomto smere je urcite take auto horsie ked natriasa +++ 🙂 ale samo mala som to vzdy skonzultovane s lekarom
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@luci219 cestovala som v 6m tehu, dva lety po sebe jeden 2,5h potom prestup na druhý 8h. Všetko v poriadku, mala som aj potvrdenie od dr. v anj že môžem letieť. Počas letu všetko ok, aj po prílete.