Ahojte.Je v poriadku ísť miernym tempom na bicykli na začiatku tehotenstva? Som športovkyňa, telo je zvyknuté, ale u lekárky som ešte nebola takže by som bola rada ak by ste mi napísali vaše skúsenosti.Zatiaľ sa cítim dobre.
V skorom stadiu tehu nevidim dovod preco nie. Uz skor okolo 20tt je to jasne, ze skrz riziko padu to nie je idealny sport. Ale bez bruska sa to da. Hlavne ked si zvyknuta a neni Ti zle
Rob si čo chceš, nikto ti nezakáže😉
Teda ja som bajkovala aj s bruchom
Ja by som nešla
Ďakujem za odpovede 🙂.
Na bicykli chodím len do práce asi cca 15 minút, zle mi nie je a snažím sa nezaťažovať telo, dávam pozor na diery na ceste.Určite sa opýtam Dr keď pôjdem na kontrolu, zatiaľ viem tehotenstvo len z testov.
Bicyklovala som a športovala celé tehotenstvo. Nedivím sa, že niektoré nakysnú aj o 30 kíl, keď je každý šport "nebezpečný" 🤦🏻♀️
Ja som bajkovala az dovtedy, kym som sa uz nezmestila s bruchom😂 pri prvom do porodu, kedze som mohla vysadat “na babku” teraz so synom vzadu v sedacke do nejakeho osmeho mesiaca, potom sa mi uz oskieralo brucho. Bicyklujem 30 rokov, padu som sa teda nebala a ine rizika tam nevidim
ahoj, ja som bola včera prvý krát u lekára, som v 8 tt, presne na toto som sa jej opýtala. Povedala, že môžem bez problémov behať aj bicyklovať, ale pre vlastné dobro by som sa mala vyhýbať "zradnému" terénu, kde by som mohla spadnúť!
Ja som bikovala, tiez len po rovine s detmi na cyklotrase. Ale to som nevedela, ze som tehotna. Dokonca som spinila- som si myslela, ze ide menzes....🙂 ked sa spinennie objavilo namiesto menstriacie aj dalsi meaoac, sla spm k doktorke.
Dovtedy som bikovala, bola na ture, skalala.na tramposke.
🙂
Pozri, ak si zvyknuta, tak vsetko s mierou.
@mamamasama uplne súhlasím..nechapem toto že doktorka zakázala😅všade sa pohyb doslova odporúča ak nie sú komplikácie..ja som tiez sportovala celé tehotenstvo a keby som bola nerobila nič tak by som sa citila otrasne nie len fyzicky ale aj psychicky..Hlavne ak autorka do teraz sportovala urcite neprestávaj!!! (Ak je teda tehotenstvo fyziologické a vsetko je ok)
Ja som bucyklovala hádam do 8.
Ja som chodila na bicykli cele tehotenstvo do prace. Este dva dni pred porodom som sla na bicykli do kina 🙈🙈🙈 Mne moj doktor povedal, ze ak nemam ziadne tazkosti, preco nie. Ale samozrejme nie ziadne dlhe tury a do kopcov atd., ale po rovine v miernom tempe nevidel problem.
Asi v 8.mesiaci som isla na kontrolu ku gyn na biku lebo sa mi nechcelo stat v kolonach rano :D
Ja nechcem prestať športovať :D len sa nám dlho nedarilo a toto tehotenstvo je vlastne už neočakávané prirodzenou cestou takže by som nerada urobila nejakú hlúposť.
Bola som aj cvičiť len som znížila váhy o 30kg.
Cítim sa dobre, keď náhodou cítim sťahy maternice tak zastavím.Ja ešte stále cítim pms bolesti.
Ja som sa do 25tt veselo premavala na bicykli 😅 pokracovala by som doteraz keby ma z toho nezacala boliet kostrc a lonova kost a na stehnach svalovka horsia ako z fitka 🥲 teraz uz len do obchodu a spat
Mam presne opacny nazor-s bicyklovanim (mtb no aj akymkolvek inym sportom) som prestala hned ako mi vysiel pozit. test. Som aktivna sportovkyna a viem si dat do tela, ale mam za sebou uz negativnu skusenost a ta ma prinutila prehodnotit priority - neist znova do rizika
@linda5678 Tak zase ja poznám ženy ktoré potratili doma na gauči medzi nimi je aj moja mama ktorá nešportovala a napriek tomu potratila v 10tt, takže neviem či to má niečo s tým spoločné.
Žienky, tíško závidím každej, ktorá môže športovať počas tehotenstva. Ja som bola roky zvyknutá cvičiť pravidelne a teraz počas tehotenstva absolútne nemôžem, praskajú mi cievy v maternici. Ani len na dlhšiu prechádzku nemôžem ísť, pri každej väčšej "záťaži" krvácam 🙄 minule dokonca po tehotenskej jóge sa mi spustilo krvácanie. Len športujte, kým sa dá, robíte skvelú vec.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne to "zakázala"moja doktorka.