Akú knižku o pôrode odporúčate si prečítať?

eriiika
26. nov 2014

Uvazujem o knizke Hypnoporod, ale ak mate tip na nejaku inu knizku, ktoru je podla Vas uzitocne si precitat, budem zan vdacna🙂

3radulienka3
26. nov 2014

Knižka Hypnoporod je super a dobra je tiež aj Aby porod nebolel 🙂

sadul
26. nov 2014

z vlastnej skusenosti..ziadnu🙂

sednaja
26. nov 2014

Súhlasím so "sadul" a ako hovorila moja svokra - prvý pôrod je najlepší, lebo nevieš čo ťa čaká 😀 Ale ja som mala druhý ešte lepší, ale nemala som čas na to myslieť, lebo sme sa sťahovali - boli iné starosti ako trápiť sa pôrodom. Okrem toho - každý je iný, na to sa podľa mňa pripraviť nedá, hlavne o tom veľmi neuvažuj. Pre zaujímavosť si môžeš niečo prečítať, ale nespoliehaj sa na to a nestresuj. To, čo si prečítaš môžeš TY prežívať úplne inak.
Ak si však mala na mysli nejakú špecializovanú knihu ako ten Hypnopôrod, tak to Ti poradiť neviem, nezaujímala som sa nikdy v tejto oblasti o neštandardné postupy.

katrinka8
26. nov 2014

Pre mňa najužitočnejšia knižka o pôrodoch je Aby porod nebolel od Lucie Groverovej - Suchej. Dopomohla mi k bezbolestnému pôrodu a veľa som sa o sebe naučila. Musela som síce na sebe dosť zapracovať, ale stálo to za to 😉

oladuna
26. nov 2014

Kedze v dnesnej dobe si zena moze zvolit typ porodu aky sama chce, tak by som odporucila precitat si nieco na internete o typoch porodu.no ale ak si sa uz rozhodla pre druh ktory ti najviac vyhovuje, tak si myslim ze uz to pozitivum ze to je tvoja volba by ta malo v istej miere ukludnit. Ja som volila cisarsky a v zivote som sa nerozhodla lepsie.deti boli v poriadku (dvojicky) a ja som uz od 2-3 dni bola na nohach. A hlavne som sa od cisarskeho nedala od nikoho odhovorit.jasne, ze kazdy to preziva inak a kazdy ma inu skusenost ale ja si neviem vynachvalit.vobec som sa nestresovala aky bude porod, ci to bude boliet alebo ako dlho to bude trvat. Proste som to neriesila.jedine na com mi zalezalo bolo ze deti budu v poriadku.tusim som vtedy aj zabudla mysliet na seba 😀

knedladomaca
1. dec 2014

Zdravé tehotenstvi, prirozeny porod. Autorka Ingeborg Stadelmann. ja som s ao nej dozvedela na teho kurze, som z BA, bola som v Centre pre rodinu Kvapka, a tie baby č to viedli, boli totu nemeckou porodnou asistentkou dost inspirovane. tam mi ju ukazli - knihu a potom som si ju kupila, vraciam sa k nej dost casto.

kvietocka7
1. dec 2014

ziadnu, cim menej vies tym lepsie, proste prides a porodis a hotovo ;)

matiaso
2. dec 2014

Takto to nefunguje - niektore sice pridu a "vrhnu", ale v nasich nemocniciach je to teraz masaker, pomerne slusny. Cize je dobre byt prirpavena a rozumiet zakladnym suvislsotiam. BUd si neico precitaj alebo chod niekam na pripravny kurz, kde sa mozes rozpravat s tehoskami aj tymi, čo to vedu - pokialt eda maju nejaku realnu skusenost s porodnicami.... ja som bola na takom kurze, aj pri prvom aj pri druhom dietati a velmi mi to pomohlo. Kurz viedli psychologicky, jedna z nich je dula, Hana Celušáková, ktorá sprevádza zeny pri porodoch - v BA a okoli a ma bohate skusenosti s tym, čo je realne a co nie je v porodnici ocakvat. Zenske ked nevedia, tak su potom prepleiskane a cuduju sa, ze zdravotnici nie su obvykle prilis napomocny. ale sak kazdy nech si urobi podla seba.

katpetdo
2. dec 2014

Mne sa pacil film Orgasmic birth. Nenechaj sa zmiasg nazvom. Ale ja som sa porodu nebala. Brala som ho ako nieco comu sa nevyhnem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre