Žiadam o osvojenie dieťaťa

dada242
14. jan 2013

Dnes som bola na úrade si pre tlačiva na žiadosť o osvojenie dieťaťa .Pani na urade povedala že ked prinesiem tlačiva všetky tak ma zaradí do prípravkz z tým že ju budem absolovať na urade je to dobre alebo? Povedala som že neviem chcem ist do Usmevu a na to povedala" citujem tam sa platia veťke peniaze" ako to vlastne je? Prosím aby ste ma pochopili nejedna sa mi o peniaze len časovo aby som to zvladala to je hlavne a veľmi sa teším na všetko aj keď viem že to nie je určite lahke . 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

najjulinka
15. jan 2013

@dada242 urad ma individuálne väcsinou pripravy a zadarmo.. .usmev a navrat skupinove a plati sa. zisti si konkretne tam kde chceš, že ako to planuju časovo a kolko to stoji..... a podla toho si to všetko zvaž a rozhodni sa... všetko ma svoje vyhody a nevyhody a každemu vyhovuje čosi iné.... 😉

backa
15. jan 2013

ja som s manzelom absolvovala pripravu v Usmeve asi tak pred 3 rokmi, nepamatam si to presne ale tusim sme platili okolo 50,- eur za obidvoch ale uz si to presne nepamatam. Nam vyhovoval ten program PRIDE co ma Usmev alebo bola som aj v Navrate, pre Usmev som sa rozhodla preto lebo zacinali skor ako v Navrate a ja som bola velmi nedockava. 🙂
Nam vyhovovalo, ze tam bolo viac podobnych parov s podobnymi problemami, maznel chcel ist najskor individualne na urad u ich psychologa ale nakoniec prave on najviac ocenil, ze sme mali skupinovu pripravu. Kazde stretnutie nam dalo nieco do zivota a teraz ked mame malu Mariu, ktora bude mat za dva mesiace 3 roky sa k nasej priprave casto vraciame. A este nieco velmi dolezite, v nasej ziadosti a hlavne po priprave sme prizvukovali na Urade ze chceme romske dietatko aj s telesnym postihnutim, jednoducho, ze nepreberame, napriek tomu nam urad nevedel pomoct a tvrdili nam, ze take deticky nie su a nech cakame a neotravujeme ich, ved sme na konci poradovnika. Tak som sa obratila na Usmev aj na Navrat a jedneho dna sme zasli osobne do Usmevu s manzelom a pozreli sme si zlozky deticiek, ktore presli celoslovenskym koleckom a nikto ich nechcel. Bola som v soku pretoze napriek tvrdeniu uradom tam boli aj uplne malicke deticky, mali rozne zdravotne postiunutia, tak sme sa rozhodli vyberat podla zdravotneho stavu. Bolo to asi natazsie rozhodnutie v nasom zivote. Ale nasli sme si takto nase krasne dievcatko, ktore malo v papieroch fotku, kde sa vobec nedala odhadnut podoba, bolo jasne, ze je romske a malo dost divnu diagnozu, porucha sluchu na obidvoch uskach s vyjadrenim usnej, ze by sluch mal byt dostatocny na rozvoj reci. Nebudem opisovat dalsi postup, ale iba vysledok. Maruska pocuje, absolvovala jednoduchu operaciu na Kramaroch, krasne rozprava, vie spustu pesniciek a je to velmi krasne dievcatko, ked sme ju prvykrat videli na zivo, tak sme obidvaja s manzelom plakali ako male deti. Take krasne babo, sme doteraz nevideli. A tohto krasneho anjelika, nikto nechcel. Takze verim na osud a na stastie a odporucam Usmev alebo Navrat. S Navratom mam tiez velmi dobre skusenosti, ked sme boli uz v interakcii s nasou Majkou, tak nam nam volali, ze maju volneho romskeho chlapceka, tusim okolo 6 mesiacov. Ked som bola potom spatne par mesiacov na Urade a vycitala im postup, tak mi pani uradnicka povedala, ze nemoze predsa citat podrobne vsetky ziadosti a spravy a ze keby mala brat ohlad na vsetky ziadosti a zufale zeny, ktore chcu deti tak by sa zblaznila. Mala som proste cakat v poradovniku par rokov, oni by sa mi urcite ozvali, keby na nas prisiel rad. To ze sme chceli taketo dietatko, ktore sa tazko umiestnuje ju vobec nezaujimalo. Tak len tolko k uradnikom. Znovu si podavam s manzelom ziadost o dalsiu adopciu dalsieho dietatka a budeme postupovat rovnako, uzko spolupracovat s Usmevom a Navratom.

dada242
autor
15. jan 2013

Som veľmi rada že mi niekto takto pekne odpisala zaroveň aj poradil budem sa pravdepodobne kontaktovat na Usmev ak maju takyto postup na urade .Pani na urade mi povedala že bude sa snažit ale predca je tam poradovník a ak sa nahodov kvoli času rozhodnem pre urad možem ist ak nastanu nejake komplikacie tak do Usmevu .Som velma rada že vam to vyšlo a malinka je zdrava naozaj už pri čitaní sa mi slzy tlačili 🙂 Stale ta pani ma nahovara na urad že je to rovnaky postu a nebudeme dlho čakat atd neviem??? Ale asi bude to Usmev 🙂

martinka254
22. feb 2013

Dobrý deň, veľmi sa ospravedlňujem, že Vás otravujem, ale mám na Vás obrovskú prosbu s takým malým srdiečkom, že mi pomôžete. Som študentkou na vysokej škole Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v odbore sociálna práca. Som v treťom ročníku, takže pracujem na svojej bakalárskej práci (dotaznik je určený pre náhradných rodičov, osvojiteľov, pestúnov). Avšak všetky organizácie ma odmietajú s tým, že takýchto žiadostí je milión, tak som zašla až do takého krajného riešenia. Viem, že Vás s tým pravdepodobne obťažujem, no ak by ste boli ochotní mi vyplniť dotazník veľmi by ste mi tým pomohli. Dotazník je anonymný. https://docs.google.com/forms/d/1tmxlCu-qiOpb4L...

anidadi
6. sep 2013

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 vela štastia 😉

9374lubos
2. mar 2014

Dobrý deň chcela by som si osvojiť dieťa chlapčeka alebo dievčatko novorodenec potrebujem vedieť čo k tomu potrebujem ked som sama bez partnera Dana

nituka
16. mar 2014

Pekný večer prajem, chcela by som poprosiť všetkých náhradných rodičov o pomoc pri vyplnení dotazníka, za každý jeden dotazníček Vám zo srdca ďakujem https://docs.google.com/forms/d/18KeOSzcEUQqu9y...

skorpion69
14. dec 2015

Chcem sa opitat aky postup je ak si chceme adoptivat dieta dakujem

matax
19. dec 2015

Ahojte, prosim o vyplnenie dotaznika pre znamu. Dotaznik je urceny pre nahradnych rodicov osvojenych /adoptovanych/ deti aj pre buducich osvojitelov. Dakujem za vas cas. https://docs.google.com/forms/d/1GB6fYyFW83NuRI...

monika_277
29. dec 2015

Ahojte, mozno sa budem opakovat... ale skusim. Ma tu niekto skusenost s osvojenim si babatka len jednym ziadatelom (mamkou)? som pracujuca mamina 2,5 rocneho synceka a je nam smutno. Som v stadiu uvazovania nad touto cestou, preto si rada dam poradit. Za kazdu radu budem vdacna. Pekny dnik prajem Monik

lucifuciklucifuk
26. feb 2016

Donry den mam problem moja svagrina robi v rodine problemy nestara nsa o deti nema prre nich ziadnu lasku nedava im jest a je toho este vela nebudum to tu vypisovat lebo uz mi je teraz do placu.Byvaju u mojich rodicoch ktory sa vo velkej miere o nich staraju ucia sa s nimi. Jedno dieta ma 5rokov a druhe ma 2rocky a 5mesiace ten maly dva rocny je moje krstniatko ale starsia nie ich otec je v zahranici a chodi velmi malo teraz maju krizu vo vztahu a chce oddist ale potom deti uz neuvidime a viem ze sa nebude o ne starat jak sa ma!Mam pravo na deti poziadat o ich starostlivost ci nie?Co mam robit?Mne je ich luto nic im nechyba ked su u babky a dedka ale BOJIM SA CO BUDE KED POJDU PREC! Ja by som im dala ovela viac lasky a pochopenia rodine zazemie Boze ja ich zboznujem nechcem aby odisli

gorcsova
6. apr 2016

Prosim Vas kolko sa caka na adopciu? Pred 2rokmi sme si podali ziadost. DAKUJEM pekne za odpovede

beky333
12. máj 2016

my sme absolvovali pripravu s Upsvar, bola to individualna priprava a mohli sme si dohodnut cas a den ako nam vyhovoval. Bolo to vyborne a bolo to zadarmo. My sme povodne chceli ist do Usmevu alebo Navratu, v oboch sa platilo, v jednom to bolo dost, nepamatam uz kolko, ale pre nas bol problem pevny stanoveny cas. Keby sme vynechali viac ako jedno sedenie tak by to neplatilo a pri nasich pracach by sme to nedali. Takze preto.....tam tie sedenia boli skupinove, co moze byt fajn, aj ked uprimne, ja som tretinu tych sedeni prerevala, cize nakoniec som bola rada, ze sme tam sami 🙂

pralinkaaaa
7. nov 2016

Milé mamičky, budúce mamičky a my všetky ktoré premýšľame o adopcii. Ak máte niektorá z Vás chuť podeliť sa o Váš príbeh buď z cesty za vysnívaným adoptovaným dieťatkom alebo o živote s ním, napíšte mi prosím svoj príbeh na práve založenú facebookovú stránku o adopcii. Pomôžme si tým navzájom.
https://www.facebook.com/Adopcia-92211092458759...
Ďakujem.

francis25
22. aug 2017

My s manželom sme absolvovali individuálnu prípravu, a v prípade prvého bábätka jsme ju ledva skončili a už nám volali že pre nás majú chlapčeka a pritom nám dopredu hovorili že môžeme rátať s niekoľkoročným čakaním a v prípade dcérky sme čakali necelých 8 mesiacov.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre