Už dlho (asi 2 roky) vo svojom vnútri cítim, že túžim po dieťati. Avšak nie po vlastnom, chcela by som si adoptovať. Môžem mať aj vlastné dieťa, ale neviem si pomôcť, prečo ma to viac ťahá ku adopcii. Vnútorne cítim, že chcem pomôcť tým drobcom, malým deťom, ktoré bohužiaľ nemajú tu možnosť vyrastať v rodine. Vyštudovala som pedagogický smer a v tejto oblasti aj pracujem. Viem, že málo mužov by s týmto súhlasilo, no stále verím, že niekoho takého stretnem. Stále myslím na to, ako radšej pomôcť inému životu, než myslieť len na seba... Myslím na to, ako je ľudí na planéte už veľa a možno aj týmto činom by som pomohla. Čítala som si tu rôzne príbehy, a sú nádherné. 🙂 Verím, že nájdem časom niekoho, kto má pochopí, pretože bohužiaľ môj vzťah sa kvôli tomuto rozpadol. Na jednej strane to chápem, no na druhej v mojom vnútri stále cítim potrebu urobiť tak, ako som vyššie uviedla... Je tu niekto taký, kto to má podobne? 🙂
Profesionálny rodič aspoň zatiaľ nemôžeš byť?
Citim to podobne. Manžel ma v tom podporuje a potom ako postavime dom, chcem byt profesionálny rodič.... Držím Ti palce, aby sa Ti to podarilo. 🥰
Kamarátka si akurát pred rokom brala dievčatko do pestúnskej starostlivosti, ako samožiadateľka, s tym, že ak raz nájde ku nim aj muža, super, ale toto vnímala ako veľmi dôležité bez ohľadu na to, či ten muž bude alebo nie. S manželom máme tiež syna v pestúnskej, pomerne skoro po svadbe, s tým, že ak budeme mať nasledne aj biologické dieťa, super. Každopádne - tie ušľachtilé dôvody, ktoré si opísala, su skvelé. Ak ti ide o to, tak dieťa dostaneš okamžite po absolvovaní povinnej prípravy. Na adopciu malého, zdravého, "bieleho" dieťaťa sa čaká roky (podľa kraja, niekde aj 7 rokov) - tieto deti ale asi nie sú to, čo opisuješ, teda až tak nepotrebujú pomoc, lebo ich je naozaj strašne málo, a čaká sa na ne roky. Deti, ktoré ale potrebujú pomoc, sú tie, ktoré nie sú voľné na adopciu (len na pestúnsku starostlivosť), často staršie než 1 rok, súrodenecké skupiny, prípadne Rómske, či nemajú 100% zdravotný stav. Ak sa rozhodneš pre také dieťa, vtedy dáš naozaj domov a rodinu dieťaťu, ktoré by to inak nepoznalo.
ved mozes mat vlastne deti a byt profesionalnym rodicom napriklad...alebo pestunom... alebo teda si aj jedno ,dve,tri, adoptovat...
je krasne snivat ze chces pomahat, ale ono je to casto psychicky narocne, tieto deti su dllho zranovane z odmietnutia vlastnych rodicov aj ty najmansi (ved ich mali 9 mesiacov v brusu a boli nechceni) takze nie je to med lyzat. ak chces pomahat a ist do reality informuj sa v najblizsom decaku ci by si mohla robit dobrovolnicku alebo ako vypomoc niektorej profesionalnej rodine s detmi a potom uvidis ake deti su v domove - je pekne dat im domov, ale je to veeelmi narocne (pracovala som takmer 10 rokov ako profesionalny rodic)
@zazvorka87 urcite ano
@kacena4 preco to uz nerobis, ak sa mozem spytat?
@rebekarebekova operacia chrbtice a teda potom sa to uz nedalo zdravotne zvladat, keby ano pokracujem...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Toto sa krásne čítalo 🤍 držím ti palce aby si stretla niekoho, kto sa na tuto cesta vydá s tebou