Súhlas matky s osvojením dieťaťa

77
10. okt 2021

Potrebovala by som nejaký vzor viete pomôcť ako to spísať?? Potrebujem napísať súhlas matky maloletého s osvojením.... Otec bio neexistuje len jak to mam napísať ma také niekto napísané dakujem

antoniatonka
10. okt 2021

ten nadpis nema hlavu ani patu

kitycat
10. okt 2021

Nechapem, a matka sa vzdava rodicovskych povinnosti voci niekomu inemu ci co?

evinka400
10. okt 2021

@77 ak otec "neexistuje" stačí zájsť na matriku a spoločne prehlásiť, že ste rodičia. Hneď vystavia aj nový RL.

draik
10. okt 2021

@kitycat
Dieťa si osvojí niekto iný.

kitycat
10. okt 2021

@draik to som si myslela, ale to zadanie znelo tak chaoticky 🙂

any_soj
10. okt 2021

@77 nápis na alexisporadna.sk alebo do Návratu 🙂

77
autor
11. okt 2021

@draik nie chceme aby moj manžel si osvojil malého boli sme na matrike rodný list ma zmenený ale stále tam musí mať otec neznámi. Potom sme boli na rodinnom v zc a tam nám povedali ze mame spraviť osvojenie dali nám vzor ale ze ku tomu by bolo fajn pridať súhlas matky s osvojením ako ze súhlasím s tým ze partner si ho môže osvojit

77
autor
11. okt 2021

@evinka400 to sme boli mame spravený ale stále tam musí byť otec neuvedený a chceme aby teraz môj manžel tam bol napísaný tak sme boli v zc na rodinnom tam nám dali vzor na osvojenie že to máme na okresný súd poslať ale bolo by fajn keby tam je súhlas matky a osvojením dieťaťa a chcem vedieť či je na to nejaký vzor alebo to mam napísať ako žiadosť keď sa pise

evinka400
11. okt 2021

@77 písala som ti spravu

miriam439
11. okt 2021

@77 Ak ti toto pomôže - takéto veci by vám mali pomôcť na vašom okresnom UPSVAR, odbor sociálna kuratela.. ale zrejme tam si už bola (ty píšeš na rodinnom)...
Musíte podať na súd návrh na osvojenie, súd rozhodne a až po právoplatnosti rozhodnutia súdu bude môcť matrika urobiť zmenu otca v RL dieťaťa.

Ja keď som riešila pestúnsku starostlivosť ako jednotlivec (ale bola som už vydatá), tak odo mňa žiadal krajský UPSVAR súhlas môjho manžela (lebo my sme toto riešili najprv cez krajský UPSVAR a až potom cez súd)... nám stačilo napísať na počítači list - klasicky hore záhlavie s údajmi manžela, potom adresa UPSVARU, potom vec: udelenie súhlasu
a potom klasicky text niečo v tomto znení: ja dolupodpísaný XY, nar. ...., bytom.... súhlasím s tým, aby moja manželka XY, nar., bytom... si mohla vziať do pestúnskej starostlivosti dieťa z DeD...
Samozrejme na konci dátum, miesto a tvoj podpis.

Takže myslím, že tebe bude stačiť napísať rovnako s tým, že zakončiš nejako takto: súhlasím s tým, aby si môj manžel XY a jeho údaje..... osvojil môjho maloletého syna (a pripojiš údaje tvojho syna)...

Ešte by som ti odporučila, aby manžel k návrhu na osvojenie hneď pripojil kópiu sobášneho listu (my sme na krajský UPSVAR museli dávať kópiu overenú na úrade)...

Inak neviem aký vzor návrhu ti dali u vás na úrade, ale my keď sme dávali na súd návrh na pestúnsku starostlivosť, tak sme tam písali aj zdôvodnenie prečo chceme pestúnsku... takže nech tam manžel napíše zopár viet o vašej rodinnej situácii a tiež niečo v zmysle, že má teda už vytvorený citový vzťah s tvojim synom, koľko už žijete v spoločnej domácnosti, že sa o tvojho syna stará ....

Toľko moja rada, hádam to bude takto OK - keby niečo chýbalo, súd vás vyzve na doplnenie, ale nemusí sa vám to zbytočne naťahovať.

77
autor
11. okt 2021

@miriam439 ďakujem krásne

jesienka22
12. okt 2021

@77 a kto je zapisany v RL ako matka?

77
autor
12. okt 2021

@jesienka22 ja som MatKa a musím spraviť súhlas s osvojením ale ja som chcela len vedieť ci to ma špeciálny vzor alebo to môžem ako podobou žiadosti napísať

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre