Ahojte!
Hľadám niekoho, kto má skúsenosť s adopciou zo Slovenska do zahraničia. My sme taký prípad, že ja Slovenka (ešte mám trvalý pobyt na SK), manžel Nemec a žijeme spolu v Nemecku.
Dočítala som sa, že aj v tomto prípade ide o medzinárodnú adopciu a to znamená "poslednú možnosť nájsť deťom rodinu, keď sa to nepodarilo na Slovensku". Viete mi niekto povedať, čo to v praxi znamená? O aké deti väčšinou ide?
Budem veľmi rada, ak sa niekto nájde, lebo na nete o tom veľa nie je, pár právnych rád a tak, ale nikde som sa nedočítala o priamej skúsenosti niekoho.
Veľká vďaka každému za radu 🙂
Ďakujem pekne za odpoveď. 🙂
📌
@guava1989 pracujem ako profi mama a pred par rokmi som odovzdavala deti na medzinárodnú adopciu.
Boli to super šikovné,zdravé dievcatka...ale boli dve a rómky....tak sa im na SK nepodarilo nájsť rodinu.
Aj co viem o iných deťoch, tak neboli zavazne choré. Ale všetko to boli rómske deti. A staršie ako rok. Male bábätka na medzinárodnú adopciu reálne nemôžu ísť, lebo každé dieťa sa najskôr ponúka na SK a až keď prejdu urcite procesy a s tým spojený čas, až potom sa môžu ponúkať na medzinárodnú...a teda už ich vek bábätka prešiel.
@guava1989 napíš ss ak chceš
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
velmi jednoducho deti, ktore sa nepodarilo umiestnit na Slovenku,nikto ich nechcel ani pri medzikrajovej ponuke, vacsinou zdravotne znevyhodnene,