Registrované partnerstvo a deti

motylicek07
4. apr 2022

Ahojte aky mate nazor na registrovane partnerstvo a moznost adoptovat si dieta?

annamalaga
4. apr 2022

Pozitívny. Ak majú takí ľudia záujem, malo by im to byť umožnené. Aj registrované partnerstvo aj adopcia. Lepšie ako vychovávať deti v tradičnej rodine, kde je malo peňazí a alkohol.

sense
4. apr 2022

Ze niekedy dvaja ľudia rovnakého pohlavia výchova ju lepšie dieťa ako dvaja ľudia opačného pohlavia kde je násilie, krik a kadečo iné, aj keď teda netvoria "tradičnú" rodinu

janinah
4. apr 2022

Negatívny.je to proti prírode

mimikarol
4. apr 2022

Že je šialené, aby niečo také nebolo prirodzené. Koľkej deti na svete by boli šťastné s dvomi mamai, otcami ktorý sa ľúbia a vedia im poskytnúť dobry štart do života, milujice rodinné prostredie a všetko čo deti potrebujú. Namiesto toho majú otca alkoholika, alebo kurevnika, alebo utrápenu mamu ktorá má čo robiť aby ich uživila

kinderzwillinge
4. apr 2022

Ja vzdy hovorim, pozrime sa na tuto vec ocami dietata,
Chceli by ste vy zit s dvomi otcami, dvomi mami?? Tam je odpoved..

mondolina
4. apr 2022

nemám s tým problém, veď prejdú tiež testami či sú vhodný.
klasika mama, otec...tiež nie sú zárukou šťastného detstva a správnej výchovy predsa.

beronsche
4. apr 2022

@kinderzwillinge uz tu raz bola taka tema, prispela tam zena, kt. zila s dvoma mamami. Podla toho, co pisala, prezila stastne detstvo, sama uz mala vlastnu, funkcnu rodinu.
Dieta chce a potrebuje len jedno - bezpodmienecnu lasku blizkej osoby/osob.. .
Pytam sa seba - chcela byt som byt ako dieta osamela, nelubena, bita, alebo lubena 2 mamami/ otcami, kt. ziju v harmonickom vztahu? Myslim, ze odpoved je jasna...

andrea_82
4. apr 2022

odpoveď na túto otázku podľa mňa nemôže byť čierno-biela. My už 4 roky čakáme v poradovníku na adopciu. V zásade nie som úplne proti tomu, ale bolo by to podľa mňa nespravodlivé voči žiadateľom - jednotlivcom. V dnešnej dobe sú poradovníky také dlhé, že pre jednotlivca je takmer nemožné adoptovať si novorodenca, väčšinou sú uprednostnené manželské páry. V zmysle hesla - hľadá sa rodina pre dieťa, nie dieťa pre rodinu. Detí je málo a je pre ne lepšie dať ich do rodiny, kde budú mama a tato. Takže ak hovoríme, že dieťaťu bude lepšie u dvoch mám alebo otcov ako v domove, tak potom musíme povedať, že mu bude lepšie aj u jednej mamy alebo otca.

ibrunova
4. apr 2022

@kinderzwillinge myslím, že malé deti toto neriešia, či chcú žiť s dvoma mamami.

beronsche
4. apr 2022

@andrea_82 ano, bolo by potrebne rozvazne nastavit podmienky... Aby to zase nesklzlo do nezdraveho uprednostnovania homosexualov.. Tato doba ma totiz tieto tendencie, posuvat LGBT na uroven majoritnej normy, co spravne nie je.

matabb73
4. apr 2022

@beronsche myslím, že toto na Slovensku nehrozí. Veď tu ešte nemáme ani registrované partnerstvá.

kinderzwillinge
4. apr 2022

@ibrunova No ja si myslim, ze take 3 rocne dieta, ktore zacne chodit do skolky uz vnima, ze ine deti maju maminu a ocina a ono ma to alebo ono. Co samozrejme netvrdim, ze nemoze prezit stastne detstvo, ale vyznam mamy a otca v rodine ma pre dieta obrovsky vyznam.

zuzana9393
4. apr 2022

@kinderzwillinge to je sice pravda, ale v dnesnej dobe je vela deti, ktore su z rozvedenych rodin a maju bud len jedneho rodica, druhy sa nezaujima, alebo ma aj otca aj otcima.detom to treba vysvetlit. Tiez si myslim, ze je obrovska skoda, aby dajme tomu chore, romske alebo postihnute deti, ktore nikto nechce prezili zivot v domove bez lasky. Tam nemaju ani mamu ani otca, ani lasku. Ziadny priklad do rodiny.

beronsche
4. apr 2022

@kinderzwillinge vnimas rovnako aj deti slobodnych a rozvedenych matiek/otcov?
Lebo dieta chce oboch rodicov a ich uloha je jasna?
Nikto nepopriera, ze v idealnom svete by bolo kazde dieta stastne s mamou a otcom. Zial, ten nas ma daleko od idealneho..

matabb73
4. apr 2022

Ja proti tomu nič nemám. Vždy je lepšie keď dieťa vyrastá s milujúcimi rodičmi, aj keď sú rovnakého pohlavia, ako keď je niekde v ústave bez rodicov. Videla som v minulosti reportáž o dvoch homosexuáloch v Čechách čo si zobrali z ústavu dvoch chlapcov. Obe deti mali rôzne postihnutia, jeden dosť závažné, preto ich žiaden hetero pár nechcel. Obaja muži boli úspešní vo svojej práci a jeden z nich sa toho vzdal s zostal dlhodobo s deťmi doma. Chodili s nimi po rôznych rehabilitáciach, aby napredovali. Keby zostali v ústave, z jedného z nich by bol ležiak, vyjadrenie lekára, lebo tam nie je čas sa toľko deťom venovať. Takto im dali peknú budúcnosť a milujúcich rodičov. Bol to krásny príbeh.

kinderzwillinge
4. apr 2022

@zuzana9393 No az na to, ze ja neverim tomu, ze par M-M alebo Z-Z si zoberie z DD romske a chore a neviem ake dieta...

nafka0483
4. apr 2022

@janinah Tvoj nazor ti samozrejme neberiem, ale dovolim si poopravit tvrdenie ze je to proti prirode.

Ano, par rovnakeho pohlavia (ci u ludi ci zvierat) nedokaze pocat potomka. Ale v prirode je vela prikladov ked zvierata ziju v pare a su rovnakeho pohlavia a dokonca sa niekedy staraju o odvrhnute mladata.
Je to mensina, ale presne rovnako je to aj u ludi ;)

kinderzwillinge
4. apr 2022

@zuzana9393 Ano, toto je v dnesnej dobe bezne a uz standart, ze partneri maju deti, rozidu sa, zalozia nove rodiny, zase sa rozidu... no proste gulas uplny ☹
Stale tam je ale to, ze dieta ma svoju mamu, svojho otca a da sa mu situacia prijatelne vysvetlit.
Inak, ja som demokrat a beriem to tak, ze kazdy nech si zije tak, ako sa mu paci a je stastny. Kazdy sme si strojcom vlastneho zivota a stastia 🙂

cherrystone
4. apr 2022

@motylicek07 krasna moznost dat dietatu milujuci domov. avsak nemyslism si, ze homosexualne pary tuzia po adopcii v takej miere, ako sa to niektori snazia prezentovat. mnohi normalne maju vlastne deti, a to ze tie deti maju dve mamy alebo dvoch otcov nikto nevie. v tejto krajine su zial uzavrete myslenie a idealizmus o rodine hlboko zakorene. staci prescrollovat MK, pozriet sa po okoli a hned vidime tie stastne a naplnene rodinne idealy. ale to by si niektori museli opat vybrat hlavu z vlastneho zadku, aby to videli. a ze je to proti prirode? tak ja neviem, co chudaci tucniaci, asi ziju na melmaku 😃

beronsche
4. apr 2022

@cherrystone uplny suhlas!

martinka13
4. apr 2022

Negativny. Nik sa dieťaťa nepýta, či chce mať dvoch otcov, alebo dve matky. A aké to bude mať pre neho následky. Vždy sa riešia len práva "rodičov".

beronsche
4. apr 2022

@martinka13 a ake si predstavujes, ze to bude mat nasledky?

martinka13
4. apr 2022

@beronsche ejha. To bola rýchla reakcia... No asi ma tu viacerí ukameňujú. Je to môj názor, aj keď proti homosexuálom vôbec nič nemám. Len proti adopcii. Následky najmä psychické. Ale nechaj, tak. My spoločnú reč nenájdeme a hádať sa tu isto nemienim.

kinderzwillinge
4. apr 2022

@beronsche Samozrejme, ze to bude mat "nasledky". Pre dieta je mimoriadne dolezite vidiet model rodiny, zastupenie mamy, zastupenie otca. Inak vychovava mama a inak otec.
Je predsa x clankov od psychologov, kde jasne popisuju, ake su dosledky, ked v rodine chyba jeden rodic.

matabb73
4. apr 2022

@martinka13 na Slovensku žije veľa deti v nefunkcných rodinách, v rodinách, kde je násilie alebo len s jedným rodičom a druhý sa vôbec nezaujíma. Stačí si prečítať diskusie na MK. Tie deti majú traumy a nikoho to netrápi. Ale keď si chcú dvaja homosexuáli adoptovať dieta, zrazu každého zaujima či nebude mať traumu.

andrejka1974
4. apr 2022

@kinderzwillinge nie je na tom nič zle

nafka0483
4. apr 2022

@kinderzwillinge A tym padom by mali urady odoberat deti napr slobodnym matkam? Lebo nevidia rolu otca, nikto sa ich nepyta ci chcu mat iba mamu, budu mat z toho psychicke nasledky... 🤔🤔🤔

sissy27
4. apr 2022

@andrea_82 4 roky čakáte na dieťa... ale asi máte nejaké požiadavky, že? asi nechcete len tak "hocijaké" dieťa, trebárs 7 ročné rómske dieťa s nejakou vrodenou vadou, diagnózou? A čo keby práve ten homosexuálny pár mal záujem adoptovať si aj jedno z tých detí, ktoré nikto nechce?

@motylicek07 za mňa je to úplne v poriadku. Dieťa má vyrastať v milujúcej rodine, nech je to už rodina akákoľvek - single rodič, biologický+nevlastný rodič, dve matky, dvaja otcovia... Darmo bude v tradičnej heterosexuálnej rodine, keď bude vyrastať bez lásky, v hádkach, s alkoholikom, tyranom... A v ústavnej starostlivosti to tiež nie je žiadne hitparáda.
Ja na insta sledujem viacero profilov gay párov, ktorí majú vlastné deti (vynosené náhradnou matkou) a musím povedať, že tie deti sa majú skvelo po všetkých stránkach. Sú už dosť veľké na to, aby rozumeli tomu aká sú rodina a teda nezdá sa, že by ich to nejak negatívne poznačilo.

beronsche
4. apr 2022

@martinka13 (ake sokantne, ze citam prispevky a ked sa objavi novy, rozhodnem sa reagovat.. Pre buducu referenciu, kolko je vhodne s reakciou cakat? 😉)
@kinderzwillinge zrejme si pod homosexualnym parom predstavujete 2 uchylov v latexe, natriasajucim a oblizujucimi sa na duhovom pochode.. Nuz predpokladam, ze taky (nastastie) byt rodicmi netuzia... 🙂
Je x clankov detskych psychologov a psychoterapeutov (napr. mi hned napadol Martin Zikmund) , kt. zdoraznuju, ze pre dieta je esencialne najma bezpodmienecne prijatie primarne sa starajucej osoby, s ktorou ma silnu citovu vazbu a moze to byt ktokolvek. Muzsku rolu moze zastupit napr. stary otec., rovnako ako u slobodnej matky.. A pod.

Velmi negativne psychicke nasledky ma x vychovnych metod, stale bezne pouzivanych u nas.. Tie ale nepoburuju tak vyrazne, ako predstava 2 milujucich rodicov rovnakeho pohlavia..

Opakujem, v idealnom svete je mama, tato, deti - stastna rodina. V nasom.... Nuz...

andrea_82
4. apr 2022

@sissy27 veď píšem, že v zásade nie som proti tomu. Ale myslím, že aj tieto homosexuálne páry budú mať rovnaké požiadavky ako my ostatní. Zase si nemyslím, že by sa teraz LGBT komunita išla neviem ako "obetovať" a húfne by si brali z domova postihnuté deti.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre