Dobrý večer,prosím chcela by som sa stať profi rodičom len neviem čo a ako a kde sa treba prihlásiť.A či musím byť na úrade práce alebo nie.Dakujem za kazu odpoveď
Prípravu na profesionálneho náhradného rodiča robia už aj v CDR, skús pozistovať u teba v okolí, či niektoré nerobí, respektíve kedy bude robiť najbližšie, pochybujem, že teraz na konci roka otvorí niektoré nový kurz. Prípravu musí absolvovať aj manžel, ak si vydatá, tiež obaja musíte absolvovať psychotesty.Okrem toho musíš mať čistý register trestov ty a aj manžel,aj všetci plnoletí spolubývajúci.
@andrea_82 miesta sa nájdu vždy, v okolí bydliska autorky je CDR dosť, len teda musí splniť všetky podmienky
https://www.upsvr.gov.sk/zariadenia-socialnopra... popozeraj túto stránku
@skeblicka777 nemusí robiť prípravu na profi rodičovstvo aj manžel...u nas mam len ja prípravu...manžel má vlastné zamestnanie
@rachel36a ale podľa zákona by mal, aj môj manžel robil prípravu, a nie je PNR , ani nechcel byť
@skeblicka777 u nas msm len ja, aj na prípravu chodili aj jednotlivci , nie manzelia...a pracovala som ako profi rodic....jeden co bol s nami na príprave tak pracuje stále...a prípravu ma len on
@rachel36a ešte pracuješ?
@skeblicka777 ja už nie, ale ten kamarát co so mnou robil prípravu stále pracuje, ma dve deti súrodencov.. jeho žena žiadnu prípravu nikdy nerobila
@rachel36a tak to vysvetľuje všetko, zákon sa menil v priebehu posledných rokov, vtedy to tak bolo. Ale v zákone to jednoducho je, to že niektoré CDR to nemá, neznamená, že je to tak všade.
@skeblicka777 stretávala som sa a stretávam s roznymi profil rodičmi, ake teda obaja majú prípravu len ak obaja sh zamestnancami...pekny den...
@rachel36a zakon sa odvtedy menil a pripravu musi mat uz aj manzek, ale len v skratenom rozsahu. Tiez musi avsolvovat psychotesty.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Kontaktovala by som zariadenie, pre ktore by si chcela robit, ci beru novych zamestnancov. Na urade prace byt nemusis, ale musis absolvovat pripravu na profirodicovstvo.