Profi rodič

nicka1986
17. júl 2024

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať profesionálnych rodičov, či je možné popri práci profesionálneho rodiča naďalej vykonávať povolanie, ja napríklad pracujem v školstve a zároveň by som rada bola aj profi rodičom. Ďakujem za odpovede

kacena4
17. júl 2024

zalezi ci pracujes na plny uvazok alebo polovicky, ak si na plny tazko (vacsinou mas 2-3 deti), nakolko mas v starostlivosti male deti okolo ktorych je casto vela starosti (maju svoje problemy) napr. zdravotne, psychicke a pod. - nikdy za 10r som nemala cas na ine zamestnanie

nicka1986
autor
17. júl 2024

@kacena4 chápem...ak mám dve svoje deti môžu mi prideliť napr aj dve tri z domova?

ingush616
17. júl 2024
kikuska_wedge
22. júl 2024

@nicka1986 podla mna to mozne nie je. Ta praca si vyzaduje byt 24 hod. k dispozicii dietatu/detom. Nikdy nevies kedy a ako stare dieta dostanes a v akom stave bude. Ak by si robila napr. ekononku doma, tak poviem, ze pri 1 nenarocnom dietati by sa to dalo. Ale denne dochadzanie do prace to urcite nie je realne.

any_soj
16. aug 2024

@nicka1986 na plný úväzok sú 3 deti. Teraz myslím to niekde už zmenili len na 2. Ale dajú/vezmú ti ich hocikedy, čiže v školstve by som takého zamestnanca nechcela - že zo dňa na deň kedykoľvek vypadne na ďalších x mesiacov (keď povedzme máš deti vek 3+ a zrazu ti pridelia bábätko...). Okrem toho tie deti potrebujú full starostlivosť. Ak ti napríklad zrazu dajú čojaviem 3-4 ročné, je to pravdepodobne preto, že ho práve odobrali z rodiny. Dieťa čerstvo po obrovskej traume. Nemôžeš dať do škôlky a ty ísť do práce 🤷🏻‍♀️

nicka1986
autor
19. aug 2024

@any_soj chápem...čiže je skôr nemožné to skĺbiť. Bud jedno alebo druhé.

any_soj
19. aug 2024

@nicka1986 áno, je to nemožné.

jaga18
22. aug 2024

@nicka1986 takúto možnosť, po individuálnej dohode, davaju CDR skôr manželským párom, kde obaja sú zamestnaní ako PNR. Skĺbiť 2 práce nie je jednoduché. Musíš rátať s tým, že PNR musí absolvovať zo zákona povinné vzdelávania, supervizie a pracovné porady, plus k tomu s deťmi absolvovať sedenia u psychológa, kopec odborných vyšetrení, keďže tak 90% detí má svoje zdravotné, či psychické problémy. V škole by museli súhlasiť s tým, že by si tak 5-6 dní mesačne nemohla prísť, plus samozrejme keď dieťa ochorie ani nevravím.
Ale každé CDR má svoj prístup individuálny, niektoré to možno umožnia, iné na rovinu povedia, že to možné nie je.

zuzanockamt
22. aug 2024

@nicka1986 Áno, je to možné.

adelajda23
25. sep 2024

Ahojte. Tiež ma tato tema zaujala a začala som si o tom čitať. Píšete že si nevybera profi rodič približný vek ale videla som video na youtube a ten mlady pán si zadaval požiadavku. Mali najskor dve babätka po sebe a potom dvoch surodencov. Tak neviem ako sa to podarilo. Tiež by som to chcela začať robiť ale najskôr sa musim oboznámiť s pravidlami.

ominicka
29. okt 2024

Ahojte, nevie niekto podľa čoho (akého kľúča) priraduju bábätká do CDR resp profi rodičom? Napr.narodene v Ružomberku ide do CDR v Ružomberku? Alebo podľa voľných profi rodičov aj do iných miest, krajov? Ďakujem

kikuska_wedge
29. okt 2024

@ominicka ak nemaju personalne kapacity, tak aj mimo kraja. Tiez sa prihliada na to, kde su umiestneni surodenci, na zdravotny stav, vek ...

ominicka
29. okt 2024

@kikuska_wedge ďakujem

bosorkabb
29. okt 2024

Poznám profi rodičov konkrétne 2. A teda ďalšia práce nehrozí. Jedna má 2 deti z toho jedno je 5 mesačne dieťa. Druhé 2 ročné.
Ďalšia má súrodencov obe do 3 rokov a boli odobraté matke. Ono jedno dieťa odíde a príde ďalšie všetky čo mali tak vek max do 7 rokov.
Musia chodiť na stretnutie s bio rodičmi, školenia, kopec papierov, ohlásené aj neohlasene kontroly, lekárske vyšetrenia a podobne . To si fakt neviem predstaviť robiť ešte pomimo v školstve.

bosorkabb
30. okt 2024

@adelajda23 to je naivná predstava. Požiadavky mať môžte ale to je tak všetko. Dieťa dostanete také ktoré potrebujú umiestniť.

any_soj
30. okt 2024

@adelajda23 nepleties si to s pestunskou starostlivosťou?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre