Už dlhšie sa zahravam s myšlienkou stať sa profi rodičom.Vela rokov pracujem s deťmi, svoje mám jedno už väčšie a rada by som pomohla...viem, že je tu veľa žien, ktoré sa tomu venujú.Mozem mať pár otázok?možno budete vedieť aj tie, ktoré s agendou pracujú.
Môžem si sama vybrať dieťa, deti či bude mi pridelené?
Môžem mať požiadavku na vek a počet?
Na ako dlho idú zvyčajne deti do rodiny?
Tie, ktoré ste profi mamy ako zvládate odchod deti z rodiny?,ste aj naďalej aspoň v nejakom kontakte?
Mali ste zlú skúsenosť museli ste dieťa vrátiť?
Je možné si také dieťa časom adoptovať?
Prečo sú platy profi rodičom rôzne?
Je ešte niečo čokoľvek ohľadne témy čo Vás napadne mi napísať?príprava je 40-60 h nie je to málo?
1. Nie, dieťa si PNR nevyberá. V zásade platí, že hľadá sa rodič pre konkrétne dieťa, nie dieťa pre rodiča.
2.plat je zákonom upravený. Závisí od počtu detí v rodine. PNR môže mať mat v starostlivosti 1 až 3 deti,, od toho sa odvíja aj plat.
3.deti sú v PNR tak dlho, kým je to nutné. Je to veľmi individuálne. Niektoré sa môžu vrátiť do svojej biologickej rodiny, niektoré sú ponúkané na adopciu ci do NRS. Niektoré sa podarí umiestniť skôr, niektoré neskôr, iné zas vôbec, tie ostávajú v PNR až do dospelosti.
4.dieťa umiestnené v PNR si môžeš adoptovať ci vziať do NRS, po splnení zákonných podmienok, tak isto, ako ktokoľvek iný. Treba mať absolvovanu prípravu pre NRS ci adopciu, byť zaradený do poradovnika.
K ostatnému sa žiaľ neviem vyjadriť.
Poznám jednu pani, myslím ze dieťa si nevyberáš ale pri rádia Ti ho. Ona mala 4 ročnú, po nejakom čase mala bábätko a potom mala cca 12 ročnych súrodencov. Okrem toho mala svojho syna, vtedy cca 7 ročného. Na súrodencov dostávala viac, ale nebol to dvojnásobok. Už nie sme v kontakte, lebo sa odsťahovali, ale som počula ze to už nerobí. Nedávali to. Len čo si na dieťa zvykli muselo ísť preč.
Určite sa tu nájde profi rodič, ktorý vám na vaše otázky lepšie odpovie... Noo svokra je profi cca 8rokov... Aaa pravdupovediac človek na to musí mať povahu, predsa ide väčšinou o detičky, ktoré nevyrastali v ideálnom prostredí... Pokiaľ viem, tak veľmi si deti nemôže vyberať, lebo ich toľko nie je a ona ako zamestnanec nejaké dieťa musí mať... A rovnako si nevyberá ani vek ani pohlavie... Aj keď vždy jej dieťa ponúkli a mala čas na rozmyslenie či stotoznenie sa s tým... Za ten čas, čo to robí mala 10deti a 9 z nich bolo tmavšej pleti (východ SR, možno preto) ... Často išlo o deti s postihnutím, mentálnym či fyzickým ... A ako som písala človek na to musí byť stavaný... Keď mali prvého chlapčeka, tak si ho obľúbili, že svokor 2dni plakal po je odchode ... No pri každom ďalšom si uvedomovali, že sa nemôžu na každé dieťa takto naviazať 🙂... Ak išlo dieťa na adopciu, tak boli prví v zozname záujemcov, čiže áno mohli si deti adoptovať... Kontakt s deťmi nejaký ma, no skôr je spojka detský domov, nakoľko to ešte nerobí dlho a deti boli menšie... Svokra často podáva správy o deťoch, chodí na porady, z domova k nej chodia na kontroly... Ja ako pozorovateľ môžem povedať, hoc mam rada deti, toto by som nedala... Nie je to práca na 8hodin, ale 24/7 🙂... Momentálne má svokra 3dievcata, sestry... Všetko skôlkarky... Už ich ma rok a pol a aj po tej dobe na nich badať odkiaľ prišli... Divoké, s naturou im vlastnou... Ťažko im je čokoľvek vysvetliť, naučiť ich... Zhodli sme sa, že tieto deti su už cez.. Svokra ma 59 a nie vždy im stačí... Aj iné deti sú neposlušné, vystrajaju no toto je ešte x3... Ak sa rozhodnete stať sa profi rodičom, tak silno držím palce 🙂 možno to bude prave to, čo vás urobí šťastnou 🙂☺️
@dida712 ďakujem za info skoro z prvej ruky.Tiez poznam pani len sprostredkovane, ktorá má 3 deti súrodencov.Tak to veľký obdiv svokre v takom veku mať 3 tornáda🙂ja by som chcela iba jedno vidím, že to je asi o väčšom počte detí.Budem rada za ďalšie info.
Moja mama je profi rodič cez 15rokov,mala už cez 10deti
A dieťa si nevyberal,nerozhoduje s o Tom,máme zavolajú že o napr o dva dni príde po novorodenca alebo že ju už v domove čakajú cigancata priamo z osady,odmietnuť nemôžeš vyhodia ta,prideľujú sa 2deti,občas sa stane že napr ostane ti jedno , ale 2su štandardy,môže sa stať že ti budú chcieť prideliť tri - toto môžeš odmietnuť ale dve nie
Do rodiny,idú deti podľa toho, čo s nimi bude,adopcia,pestunstvo,návrat do rodiny alebo do domova,hovoríme o pár mesiacov až po niekoľko rokov napr do 18,ale zväčša sú umiestnené mladšie deti hoci jedna mamina kolegyňa dostala 15rocneho cigáňa ktorý im chcel rozpredávať dom,psa a mali ho do 18,bežné bol opitý hruza,policajti atď ale do domova ho nechceli vziať a táto pani potrebovala prácu tak to tolerovala
Najťažšie sa zvláda vždy prvé dieťa ak ho máš dlhšie ,mama mala dve deti 4roky a teraz mala chlapca od narodenia do 4rokov tak to bola jej srdcovka,deti sa adoptovať nedajú,aj keby sa dali neuprednostni tá nik,sú poradovníky,pestunstvo je možné ak to dovolia rodičia
Budem sa opakovať,dieťa vrátiť nemôžeš že ti nevyhovuje , je to ako keby v práci,nepáči sa ti môžeš ísť
Nieje to také super ako si myslis,tie deti budú pri tebe stále,dovolenky,oslavy atď
Plat závisí od počtu detí,atď atď
Okrem toho stále chodia na školenia,porady , cvičenia,ak ti zavolajú že rodič sa chce stretávať s dieťaťom 2x týždenne musíš ísť s ním do domova ako chce on alebo na stretnutia s ďalšími súrodencami ktori sú v domove,mama mala teda neviem no okolo15deti,len 3 boli biele, všetko z osady, veľa krát rôzne choroby,postihnutia,treba navštevovať rôzne ambulancie atd
Jedno dieťa nedostaneš ,musíš vziať dve minimálne , ak si dáš na pohovore podmienku jedno,nevezmú tá, ak odmietne s vyhodia ta ale áno môže sa stať že neaky čas budeš mať len jedno
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
📌