Profesionálny rodič

jankazb
18. aug 2015

Zvazujem tuto moznost v svojom zivote, moze sa mi prosim ozvat niekto kto toto poslanie realne vykonava? IP. Dakujem.

rutinka777
20. aug 2015

ja som profimama uz 7,5roka 🙂

vikuci63
31. okt 2018

@rutinka777 mate dieta jedno? kolko dostavate peniazkov?

stanulienkat
31. okt 2018

@vikuci63 nechcem byt zla, ale toto je strasna otazka. Hadam to nechcete robit ako zarobkovu cinnost?

zuzanockamt
31. okt 2018

@vikuci63 najskôr treba mať kurz,pohovory so psychológom a vzdelanie 😉

lacibo
31. okt 2018

@jankazb neodporúčam, zarobíte síce asi toľko ako začínajúca učiteľka a máte všetky výhody zamestnanca (dovolenka, odvody), ale za tie peniaze to nestojí. Môžu Vám dať max. tri deti a to je už dosť. Uvedomte si že ich máte 24 hodín denne, Váš rodinný a spoločenský život je absolútne rozvrátený. Táto pozícia je dost podobná akémusi otrokovi v rukách štátnej moci. (nemáte do ničoho čo hovoriť,ani ohľadom zverených detí len slepo a hlucho poslúchať)..😉

vikuci63
31. okt 2018

@stanulienkat v pohode.. ale zit z niecoho treba... a poskytnut dietatu dostojny zivot ako? preto som sa pýtala ci sa da popritom pracovať

lacibo
3. nov 2018

@vikuci63 pracovať popri určite nie, to by bola iná závisť zo strany pracovníčiek domova, ak by si mala dva platy😉.. aj keď môj osobný názor je, že prečo nie?.. mať jedno dieťa a ešte aj pracovať.. ved to je normálny vzor pre to dieťa.. aj biologickí rodičia pracujú..aj pre toho profi rodiča je to fajn, prísť aj inde do kontaktu s ľuďmi..malo by sa to zmenit a viac ľudí by malo o túto profesiu zájem..🙂

vikuci63
5. nov 2018

@lacibo presne to sme hovorili s partnerom.. ze je to vzor pre dieta... ďakujem

anickaps
5. nov 2018

Aj ja som nad týmto uvažovala, je to nejako ohraničené vekom? Mám 53 rokov som nezamestnaná a vychovala som 2 skvelých synov....už sú dospelí. Tu u nás si prácu nevedia nájsť ani vysokoškoláci s 2 cudzími jazykmi....a nie to ešte ja. Som taký rodinný typ a myslím si, že jedno dievčatko by som zvládla vychovávať spolu s manželom. Máme veľký rodinný dom s bazénom a dvorom a krásne 31 ročné manželstvo.

lacibo
6. nov 2018

@anickaps vek nie je problém, musíš mať absolvovanú prípravu a nájsť si miesto v konkrétnom domove..ale písala som vyššie veľké nedostatky..aj ja by som bola za, aby mohlo byť aj jedno dieťa a integrovať ho plne do rodiny, vtedy to má zmysel..pozor tiež na to, ide často ( skoro vždy) o viacmenej problémové deti s poruchami správania - ich 24 hodin. prítomnosť v dome môže značne rozložiť rodinu, môžete sa začať hádať kvôli tomuto dieťa´tu, tvoje deti môžu mať pocit, že sa im zmenil domov, kde sa vždy vracajú..skrátka v rôznych smeroch..treba tam iný výchovný prístup ako si mala pri svojich.. ďalšia vec výchovu aj keď super zvládneš ti neustále bude niekto kaziť ( biologickí rodičia napr. alebo aj pracovníci domova - ty skrátka o ničom nerozhoduješ..dieťa sa ti môže vrátiť z víkendu od svojej asoc. rodinky aj zavšivavené..😉 a celé "rozhodené"..takisto ak si čerpáš dovolenku, musí ísť do domova ( to je tiež des, hlavne pri malých deťoch)..a v neposlednom rade ak aj bude všetko o.k., obľubite sa navzájom, budete sa s tým všetci doma vedieť okamžite zmieriť, že pôjde napr. do pestúnskej ( a aj do zlej, čo sa často stáva - len kvôli peniazom) al. adopcie a vy hneď ďalšie si zvykať.. ja vám odporúčam skôr pestúnsku, ak chcete pomáhať... máte väčší kľud..a ak to chceš ako zamestnanie, sú oveľa lepšie zamestnania.. ale samozrejme ak to berieš ako možnosť sa zamestnať a byť aj doma, má to zase aj výhody.. plat, dovolenka odvody + peniaze na výdavky na dieťa..ja nie som principiálne proti, len to nie ideálne nastavené v domovoch u nás na sk a tiež sa to hodí len pre malé percento rodín..:to si musíš sama zváži´t, aká ste vy wink:

lacibo
6. nov 2018

@lacibo a ešte mi nedá, som si prečítala ešte raz tvoj príspevok, ty to píšeš pekne - vychovávať, ale aká je to výchova, keď je dočasná, nezaložená na trvalých a nemenných citových vzťahov, treba sa tam značne odosobniť, ale ak ste boli napr. učiteľka, tak by to aj možno išlo..a odkiaľ ste, ak sa smiem spýtať, lebo tu je stále nedostatok PR?

gretkaaaa
19. apr 2020

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre