Predosvojiteľské opatrenie - okres Komárno

kt1987
18. nov 2021

Ahojte, prosim Vas je tu niekto,kto v KN okrese osvojil dieta? Ak ste podali ziadost o rozhodnutie na predosvojtelske opatrenie,kolko to trvalo, resp.aku lehotu má sud, kym musi vyticit termin pojednávania? Vydali Vam dieta z detskeho domova skor,nez mali termin stanovenè alebo len az po zverejnenia terminu pojednavania na súdu? Dakujem.

tecko28
18. nov 2021

my mame dieta z CDR Komarno, ale patrilo pod sud v NZ. Podla mojich info v Komarne je trochu problem so schvalovanim neodkladneho opatrenia, ale samozrejme tym nechcem tvrdit, ze vam schvalene nebude a budete mat komplikacie. Nam schvalili v NZ neodkladko do 7 dni a asi 2 dni potom sme si po dohode s CDR brali dieta domov. Samozrejme su povinny vydat dieta hned ako je to schvalene, nemozu ignorovat rozhodnutie sudu

kacena4
18. nov 2021

co zamena "vydali vam dieta z ded" dieta mozes dostat len na navstevny pobyt - navstevu pred rozhodnutim sudu. ale aj to musi suhlasit vedenie ded inak mozete mat do rozhodnutia navstevy v ramci dna

kt1987
autor
20. nov 2021

@tecko28 dakujem za odpoved. Práve to je nas problem ze strasne pomaly to ide,v KN vsetky lehoty maximalne vyuzivaju, a az potom sa pohnu. Aj k vysloveniu osvojitelnosti na 4. Mesiac doslo. Hoci pri porode vzdali o rodic.prava podpisali a 2mesiace sa nezaujimali o dieta. Nechapem preco to cele tahalo az do 4.mesiaca. kazdy hovori o zaujme dietata ale v realite vyzera keby ziadny nemal dieta a ani tusenie nemal co je v zaujme dietata. Bude mat 6mesiacov a este ani na hodinku nebol u nas doma. Je to trapne. Aj pre dospelych je psychicky vycerpavajuce.

tecko28
20. nov 2021

@kt1987 presne takto to funguje, lebo hoci matka podpise, ma moznost si to rozmysliet, potom kym prebehne sud, ze dieta je pravne volne... Nasa mala bola tiez pravne volna az ked mala 5 mes, ale viem o detoch, kde to trvalo ovela dlhsie, tak sa netreba stazovat 🙂 Takze ak uz prebehli 3 interakcie treba si podat neodkladne. Mozem sa spytat , dieta patri pod CDR v Komarne?

ivka3901
5. mar 2022

@kt1987 presne toho nazoru som aj ja riešime tento problém v DD v komarne

tecko28
6. mar 2022

@ivka3901 my mame z CDR Komarno dcerku a vysoka spokojnost. CDR nemoze za to ako dlho trvaju sudy

ivka3901
6. mar 2022

@tecko28 môžem sa spýtať kolko malá mala, keď vám volali a kolko to trvalo lež k vám prišla nastalo???? Bo myslím že sú to mesiace a nie týždne

tecko28
6. mar 2022

@ivka3901 bolo to trochu ine ako u vas, lebo nebola z utajeneho porodu, mala mamu v RL, takze ju ponukli ked sud zbavil matku prav a vyslovil osvojitelnost , to mala 5,5 mesiaca, v 7-mich sme ju priniesli domov. Ale cely cas som bola v kazdodennom kontakte s profi, ktora mi denne referovala vsetko o malej, posielala fotky a videa.

ivka3901
6. mar 2022

@tecko28 no tak vy ste iný prípad potom no vidíte skoro len 2 aj niečo mesiaca a bola u vas. Nám teraz uplynú 2 mesiace čo chodíme za malým a nevidíme to ružovo 🤔🤔🤔🤔sme mysleli, že aspom koncom marca ho budeme mať doma 🤔🤔🤔🤔🤔no a z profi matku sme v kontakte stale to je v poriadku

tecko28
6. mar 2022

@ivka3901 treba vydrzat, stoji to za to

ivka3901
7. mar 2022

Volali nam 11.1 že malý je z utajeného pôrodu a súd o uvolnení na adopciu bol 17.2 tak prečo volali tak skoro a ďalšia vec, keď bol súd CDR sa vzdal odvolania a tým je rozsudok pravoplatný a súd s tým nema nič tak prečo to naťahujú 🤔🤔🤔🤔🤔kde je ten papier do šlaka 🤔🤔🤔🤔

ivka3901
7. mar 2022

@kt1987 dobrý večer ľady sa pohli??? Ako to vyzerá??? No my riešime malého, ale z utajeného pôrodu a už sú to 2 mesiace a stale chodíme za ním len 😥😥😥😥😥

ivka3901
9. mar 2022

@tecko28 no predvčerom my volala UPSVAR že rozhodnutie je pravoplatné mame dojsť vypísať papiere žiadosť, navrh neodkladné aj tak si ho podáme, ale som sa dopočula že nebudeme účastníkmi konania a že nam dojde rozhodnutie domov, no ale ako sa dozvieme že teda odklepli a nebudem čakať lež mi ho dojde poštou 2 týždne pojdeme si pre neho osobne a ešte sa chceme spýtať v domove, že ako je to s tým hosťovským takou formou, že ho budeme chodiť ukazovať u vas to bolo ako riaditeľka povolila?.????

ivka3901
9. mar 2022

@tecko28 dobrý večer zajtra ideme za malým a chceme sa spýtať na hosťovský lobyt už mame pravoplatnosť v piatok ideme vypísať žiadosť, navrh neodkladko

tecko28
10. mar 2022

@ivka3901 Drzim palce, ale ak sa nezmenila riaditelka v CDR, tak hostovsky nedostanete,

ivka3901
10. mar 2022

@tecko28 no povedali nam, že až keď pri šťastí odklepnú predbežko tak až po pravoplatnosti bo neviem fakt už ďalší kolotoč začína

ivka3901
13. mar 2022

@tecko28 a prečo??? A ozaj čo sa neodkladného op. Tak v piatok sme podali tak možno do budúceho piatka sa vyjadria a pri šťastí si malého budeme mocť o 2 týždne zobrať domov NASTALO

ivka3901
17. mar 2022

@tecko28 a kedy vam dali malú??? Ak vam schvalili neodkladné??? Na vykonnateľnosť??? Keď vám to došlo domov???

tecko28
18. mar 2022

@ivka3901 hneď ako to schvalili mi volali zo súdu aj Cdr, dohodli sme si hneď odovzdanie- 2 dni od zavolania,lebo som si musela vybaviť odvoz,keďže bol manžel mimo SR a tiež aby ju v kľude profi zbalila

ivka3901
19. mar 2022

Baby je možné, že na zaklade navrhu ÚPSVaR v komarne navrhol súdu šetrenie domacnosti pre odklepnutím predbežka???? A u nas to je tak a ma 7 dní lež to pošle na súd????

tecko28
19. mar 2022

@ivka3901 ano, len neviem preco idu setrit az v case podania navrhu, u nas boli uz po druhej interakcii, ked sme im povedali, ze malu chceme, socialka prisla, samozrejme sud to chcel a oni vedeli, ze to budu chciet, prisli, aby sa to zbytocne nezdrziavalo. V navrhu uz bolo dolozene setrenie- ze ma dieta pripravene veci, kocik, postielku

ivka3901
19. mar 2022

@tecko28 no vidíš u nas je to inak my sme nejak už rezignovali, lebo už fakt nevieme kde sa to zas zadrží na ako dlho teraz ako minulý týždeň sme podali navrh na súd sme ho osobne zaniesli, potom neodkladné 7 dňové teraz či pracovných alebo kalendarnych dní, potom v stredu došla sociálka zo zamkov hneď to poslala poobede na sociálku do komarne ten chuj ju dostal ževraj 7 dní ma nato lež to pošle na súd a on tú lehotu dodrží, lebo ho na súde už poznajú a nie v dobrom potom, keď to pošle súd má zas 7 dní lež sa vyjadrí a potom sa vadiť zas z domovom či vykonnateľnosť alebo pravoplatnosť bo domov trvdí niečo iné a teta zo sociálky niečo 🤔🤔🤔🤔🤔🤔tak ako teraz sa vysomariť🤔🤔🤔🤔🤔

tecko28
19. mar 2022

@ivka3901 tie uradnicke veci okolo na sude v Komarne nepoznam, ale dieta islo domov hned po schvalenie z CDR v Komarne, sudkyna schvalila, zavolali a do 2 dni bola mala doma. Ja sa na CDR v Komarne stazovat nemozem. A v NZ su na socialke super tety, konkretne nas riesila p. Cernakova, vela veci vybavila, pravoplatnost nam isla na sud vyznacit, posltou domov nam ju poslala.

ivka3901
19. mar 2022

@tecko28 no aj nas rieši černaková, ale vy ste mali súd v nz takže tak v komarne ona nič nezmôže

tecko28
19. mar 2022

@ivka3901 nezmoze, ale rovnako CDR nema nic s tym ako kona sud

ivka3901
21. mar 2022

Ahojte tak mame to schvalené predbežko jupiiiiii a tento týždeň si ideme po malého 😆😆😆😆😆uvidíme či sa dá cez víkend

tecko28
21. mar 2022

@ivka3901 gratulujem a cez vikend sa neda, kedze ti asi nema kto urobit prepustacie papiere, ale skus

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre