Dobrý deň,
po rokoch sa nám podarilo dieťa, už predtým sme žiadali o adopciu a kvôli veku to bolo zamietnuté. Ale chceli by sme pre dieťa sôrodenca. Prečo sa robia také problémy s adopciou a pritom biologickému otcovi zverujú dieťa aj ak nemá záujem, nikto sa nestará, ako bude postarané o dieťa?
@vikisukik Ďakujem, je to logické, ale rozprávala som sa aj s kamarátkou, jej bývalý, oetc dieťaťa má problematické správanie, výtržník, často si vypije a nikto sa nestará ako pôsobí na dieťa, keď má občas zaujem.
rozumiem. takychto pripadov je bohuzial vela. je to smutne. ked su aj ti ludia kadejaki, tak nech su, je to ich rozhodnutie. ale keby si to aspon neodnasali zakazdym tie deti. najhorsie, ze ty ako cudzi clovek, pozorovatel s tym neviem v podstate nic spravit.
Lebo ide vzdy v prvom rade o zachovanie rodiny.hoci ta rodina moze byt vselijaka.ale toto je priorita cislo jeden.system je tak nastaveny.
Tebe by sa pacilo keby niekto posudzoval aka si mama? Aky si rodic? A keby usudili ze niekto iny je lepsi tak by ti dieta vzali a mohol by si ho niekto lepsi adoptovat.
Máte pravdu, každý robíme chyby, ale keď niekto robí také ako alkoholizmus, výtržníctvo, že sa matka bojí o dieťa, to musia posúdiť iní.
Nám na príprave hovorili príbeh o "matke", ktorá bola schopná týrať fyzicky a hladom 4 mesačné bábätko... hádaj, kto má viac práv momentálne - tá "matka" alebo pestúnka, ktorá to dieťa miluje a dostala ho z najhoršieho? Samozrejme, že tyranka matka... systém jednoducho chráni násilníkov a nie deti. Takto si tu žijeme.
Ahoj, ak mozes napisat, v akom velu ste boli, ked vam zamietli adopciu?
@janetinka27 Blízko 40, nebolo to celkom zamietnuté, len s tým robili problémy. Medzitým to našťastie vyšlo prirodzene.
Ja mám 39 a môj muž 42 a nám kvôli veku nezamietli, dokonca sme neboli na príprave najstarší. To ako si zdôvodnili? Veď v zákone vek nie je 😑
To je naozaj zvlastne, to je podla mna praveze bezny vek, ked sa ludia hlasia do poradovnika.dovtedy obycajne este dufaju v biologicke. Nas zapisali, ked som mala 38 a muz 40
A teda dodam, ze som bola praveze prekvapena z ochoty uradov. Vsetko islo hladko, dokonca nam napisali navrh na sud. Vsade sme chodili na hotove.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
pretoze biologicky rodicia su stale na prvom mieste, nech su aki chcu. s tym nic nespravis. a zase musia si fakt ti pracovnici overit a dat zalezat na tom, komu zveria v podstate cudzie dieta do opatery.