Prebratie dieťaťa od profi matky

19. okt 2023

Ahojte, keď ste si boli v CDR prebrat dieta od prof mamy, niesli ste jej niečo? Kvety? Čokoládu? Niečo iné?
Ostali ste v kontakte?
Ako ste fungovali prvé dni? Konzultovali ste s prof.mamou ešte nejaké veci?
Ďakujem pekne!

pribinak
19. okt 2023

Kvety ju určite potešia. Podľa mna je fajn zostať v kontakte aspoň prvé dni, budeš niečo potrebovať poradiť tak ju môžeš kontaktovať

kikuska_wedge
19. okt 2023

@pribinak neniesli sme nic. V kontakte sme ostali
Stali sa z nas dobre kamaratky. Dodnes si piseme a stretavame sa. Teraz som aj ja profi mama a teda mna osobne by velmi potesilo, keby mi poslali sem tam fotku deti a spravu ako sa maju.

pribinak
19. okt 2023

@kikuska_wedge tak nie je to povinne niečo priniesť, ale kvety sú taka milá drobná pozornosť

kikuska_wedge
19. okt 2023

@pribinak urcite ano

autor
19. okt 2023

@pribinak nebude človek vyzerať neschopne, ak sa bude pýtať profi mamy, že čo robiť? Asi by som sa hanbila

simona20201309
19. okt 2023

Neschopne? Práve naopak. Je oveľa rozumnejšie opýtať sa ako urobiť hlúposť a dieťatku ublížiť. Určite ti veľmi rada bude radiť kedykoľvek to budeš potrebovať. Žiadna matka sa nerodi dokonalá a všetkeho vsudy znala. Učíme sa a hlavne pri prvom.

pribinak
19. okt 2023

Keď napr večer nebudeš vedieť uspať dieťa, môžeš sa opytat či mali nejaký rituál
Alebo ak nebude chcieť papať, mizes s opytat aké jedla papa rad alebo čo mu nechuti

Ale veď tvoja vec

skeblicka77
19. okt 2023

Som profi už zopár rokov, odovzdala som už niekoľko detí, ja nečakám nič, ale raz som dostala kvetiny, inokedy dezert, naposledy fotku v rámiku a nedostala som aj nič. Beriem to ako svoju prácu, nič zato nečakám a pre mňa je vždy dobrý pocit, keď dieťa odchádza, pretože viem, že tak to má byť a moja práca má zmysel ♥️. Okrem biorodicov som v kontakte so všetkými náhradnými rodičmi, sami sa občas ozvú, niekto raz za rok, niekto za pol roka a opýtať sa na niečo ohľadom dieťaťa je podľa mňa úplne normálne, kto o tých deťoch vie viacej ako my? Nikdy sa som sa nesmiala a ani sa mi nezdali divné otázky od vás 😊

kikuska_wedge
19. okt 2023

Kde ide o dieťatko, ide všetko bokom. Ostych nie je na mieste. A hanba to určite nie je. Tiež som sa veľa pýtala. Ak ti môžem poradiť, priprav si dopredu zoznam otázok, ktoré si s profi môžete v kľude prejsť už počas interakcií. Denný režim (kedy vstáva, čo rád robí), spánkový režim (denné, nočné spánky, dečka/mojkáčik), strava (UM, zavedené potraviny, reakcie, bolesti bruška a pod.), kúpanie (vanička, vedierko) atď. Každé dieťa je individuálne. Mne dala moja profi dosť podrobný "návod na obsluhu" aj spísaný. A pri prvom kúpaní revala malá ako tur. Hneď sa mi to nezdalo, tak som jej písala a že ona je zvyknutá na vedierko, že vo vaničke sa ešte nekúpala. Mali sme doma aj to, aj to, tak na ďalší deň sme si to už užili zo smiechom. Sú to drobnosti, ale detičky majú radi, keď je to tak, ako sú zvyknuté. Časom si potom prispôsobíš všetko tak, ako to bude tebe a dieťatku vyhovovať, ale na začiatok je fajn, keď sa dodrží už zavedený režim.

lija22
19. okt 2023

Ahoj, gratulujem, ze budete mat noveho cloviecika v rodine ;) nech sa vam velmi dari

any_soj
21. okt 2023

Nebudeš vyzerať neschopne, pretože každé dieťa je iné a teba zaujíma toto konkrétne .. čo ho upokoji a čo vystraší, čo má rád, ako zaspáva, čo mu spievala,... Je to obrovský šok pre dieťa, pomôže mať čo najviac starých záchytných bodov. My sme brali syna keď mal 9 mesiacov. S profi mamou sme už kamarátky a ona je aj synova krstná mama, keďže oni ho dali pokrstiť. Nedali sme im nič, nenapadlo nám to. Oni nám doviezli jeho ku nám.

hariet
23. okt 2023

Ja som z nasich profi (bol to manz. par) nemala dobry pocit a byt s nimi v kontakte mi ani nenapadlo. Urob tak, ako to citis, ci uz s darom alebo s dalsim kontaktom.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tulipan43
31. okt 2023

Ja som s profimatkou nášho malého dodnes v kontakte, našla som v nej dobrú priateľku, voláme si, vídame sa. Malý o nej vie, že ju mala pred nami v opatere .

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre