Poradie v poradovniku

10. jan 2023

Sme v poradovniku bratislavský kraj, sme 235. V poradí.. Čakáme na novorodenca alebo dieťa do 1 roku, biele alebo poloromske, bez vážnych diagnóz, ľahké môžu byť... Na koľko je to podľa vás čakania? Viem ze roky.. Ale koľko ste čakali vy co to mate za sebou?

lilyianka
10. jan 2023

Ja ti môžem napísať jedine za seba,ale my sme TT kraj.

autor
12. jan 2023

@lilyianka môžeš kľudne 🙂

lilyianka
12. jan 2023

My sme mali požiadavku biely novorodenec. Riešili sme to pred koronou. Na začiatku sme neviem koľkí boli v poradi,ale od zápisu do zoznamu žiadateľov po 1.telefonat to bolo asi 6-7 mesiacov. Aj sme odmietli z istých dôvodov a potom prišla korona a stoplo sa to. No ale k veci. Od zápisu pokým sme si vzali dieťa podľa požiadaviek ubehli 2r. My sme mali aj chvíľu "pauzu", čiže by to bolo aj skôr. Ale nikdy nám nikto nepovedal číslo v poradovniku. Volali iba ak sme boli v prvej desiatke,že sa máme chystať,že môžu každú chvíľu volať.

nikinka169
19. jan 2023

Moji adoptivni rodicia cakali 4 roky, mala som 7 mesiacov ked si ma vzali

joannita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
joannita
19. jan 2023

Autorka, mali sme rovnake poziadavky, biele alebo poloromske a cakali sme 2,5 roka. Dieta sme dostali pred pol rokom. Teraz budete cakat cca 3 roky.
Rataj ale s tym ze ked mate poziadavky biele alebo poloromske, ze dostanete poloromske. Na to sa caka tie 3 roky.
Na biele by ste cakaki 7 rokov.

joannita
19. jan 2023

@nikinka169 mozem sa opytat, kedze mam 2 adoptovane deti....kolko mas rokov a aky mas vztah s rodicmi? Adoptivnymi myslim. Pripadne aj s biologickymi, ak si sa rozhodla ich vyhladat?
Som len zvedava, kedze ja mam deti este male, ale zaujima ma ako to beru adoptovane deti ked su starsie....
Dakujem 🙏

lilyianka
19. jan 2023

@nikinka169
Presne to iste ako napísala
@joannita by zaujímalo aj mňa 😊

patuska00
19. jan 2023

@nikinka169 aj mňa 😊,prepač

nikinka169
20. jan 2023

@joannita no, nie je to tak dávno co som sa to dozvedela, možno nejaké 4 roky približne, aj to náhodou dá sa povedať. S adoptovnymi rodičmi mam vzťah na nezaplatenie, nikdy som ich nebrala ako adoptivnych ,ale stále som ich brala a aj beriem ako svojich. Stále si vravím, že všetky adoptovane deti sú deti vynosene v srdci. Mam 26 rokov. Nemenila by som svojich rodičov a ani svoju rodinu za žiadnu inú. Vzťah s biologickými rodičmi nemám žiadny. Mam ešte 4 súrodencov po ktorých momentálne už dlhodobo patram. Možno ste počuli o mileniovej Veronike z Košíc. Tak to je moja sestra. Spolu s ďalšími súrodencami skončila tiež v detskom domove. Naši rodičia sú bezdomovci , alkoholici. No, každopádne každé adoptovane dieťa to berie ináč, niektoré horšie, niektoré lepšie, ale ja som sa nikdy nepozerala na mojich adoptivnych rodičov s nejakou zlostou alebo nenávisťou. Práveže s obrovskou vďakou, ktovie, ako by som dopadla. Ale som rada, že oproti tomu, čo som mohla mať (život s bezdomovcami) , tak mam luxusný život v normálnej , usporiadanej a milujúcej rodine. Luxusný na lásku a to teplo domova.

joannita
20. jan 2023

@nikinka169 super. Hlavne aj preto, ze ti to povedali rodicia tak neskoro.....lebo nas ucili na priprave, ze treba hovorit od malicka, inak to moze mat fatalne nasledky. Super ze ty si to zobrala takto ❤️

nikinka169
20. jan 2023

@joannita no tak k tomu sa ti vyjadriť neviem, mňa od toho chceli chrániť, pretože mali celkom nepekne skúsenosti s tým, že od malička, ale zas najhorší čas na to je v puberte, ťažko povedať, to záleží od človeka asi, ze aký je. Takže tak, som im vďačná úplne za všetko 🙂

johnko29
2. feb 2023

Ahojte ,hľadám niekoho v TT,kto sa nachádza v poradovníku .

joannita
2. feb 2023

@johnko29 napis do diskusie Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre