Pomáham adopciou alebo ukracujem iné rodiny?

21. jún 2021

Chcela by som počuť názor niekoho kto naozaj vie ako to chodí. Ja môžem mať svoje deti, aj mám. Napriek tomu túžim adoptovať si dieťa. Z dôvodu že namiesto aby som rodila ďalšie dieťa, chcem poskytnúť domov nejakému, ktoré nemá maminku. Funguje to v reále naozaj takto, alebo je rodín čakajúcich na dieťa, viac než detí? Pomôžem svojim rozhodnutím nejakému dieťatku, alebo len oberiem o dieťa rodinu, ktorá svoje vlastné nemôže mať? Prosím nemám záujem o osobné postoje, len fakty. Ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. jún 2021

@viestta pri pestúnskej starostlivosti stále o veciach dieťaťa rozhodujú úrady. Tento systém sa mi veľmi nepáči, nehovoriac o tom že o dieťa môžem prísť a tieto veci ja nedávam.

daisylucky
21. jún 2021

Tak si zober rómske dieťa alebo staršie dieťa alebo so zdravotným znevyhodnenim, tých je myslím voľných dosť. Čaká sa len na bielych novorodencov, pokiaľ viem :( Ja keby som chcela ďalšie dieťa, tak si adoptujem rómske dievčatko.

belllinka
21. jún 2021

Jedine, ak si zoberies dieta, o ktore nie je zaujem (romske, hendikepovane…).

deti95060810
21. jún 2021

chorých a postihnutých detí sú plné detské domovy...

any_soj
21. jún 2021

Na nerómske zdravé bábätko na adopciu čakajú zástupy, v niektorých krajoch aj 7 rokov. Aj Rómske zdravé maličké bábätko, voľné na adopciu, v domove nezostava, hoci sa na také čaká kratsie. Ak chceš pomôcť dieťaťu, ktoré inak nebude mať rodinu, tak to sú deti, ktoré rodičia neuvoľnili na adopciu, čiže pestúnska starostlivosť (nášho syna máme v pestúnskej), alebo staršie (niekoľko ročné) alebo nie úplne zdravé (napríklad tým, čo žiadajú zdravé, neponúknu ani dieťa čo skuli či má napríklad dyslexiu).

klip0
22. jún 2021

Záleží či chces bábätko alebo staršie dieťa. Na bábätká sa čaká veľmi dlho a vela párov

kristina0103
22. jún 2021

podľa mňa neukracuješ, je to od Teba veľmi pekné. Nie každý pár, ktorý nemôže mať deti ide cestou adopcie.

janetinka27
22. jún 2021

malicke deti maju vacsinou sancu byt umiestnene do rodiny. na malicke biele zdrave deti sa v ZA kraji caka 9 rokov, co sa moze ale aj predlzit. ako bolo spomenute vyssie, su deti, ktore sa umiestnuju tazsie, vacsinou deti s hendikepom. ak by si chcela zdrave babatko, tak take by zrejme nepotrebovalo prave tvoju "zachranu", lebo pravdepodobne bude umiestnene🙂 ale ak tuzis po adopcii dietatka, vobec nevadi, ze vlastne deti mate, bude u vas stastne a bude mat surodencov. aj pary, ktore nemaju vlastne deti, si casto adoptuju napriklad aj druhe dietatko, lebo chcu mat viac deti.
ak by ti islo cisto iba o zachranu zdraveho babatka, tam zachranovat netreba 🙂 ale skor tie deti, o ktore je maly zaujem. ale to je zas narocne, nie je to pre kazdeho, sama by som si na to teraz netrufla.

cairka
22. jún 2021

Samozrejme, že pomáhaš a je len na tebe (vás) , či sa rozhodneš zaradiť do toho X ročného radu čakateľov na bieleho novorodenca, alebo ste schopní zmierniť "požiadavky" a prijať aj dieťa zo skupiny menej "žiadaných". Každý jeden žiadateľ môže toto rozhodnutie urobiť, tak nevidím dôvod, prečo by si práve ty týmto rozhodnutím ukracovala inú rodinu.... veľa šťastia.

jesienka22
27. jún 2021

@cairka ak sa zaradi do poradovnika, budu bezdetne pary zapisane po nich dlhsie cakat

jesienka22
27. jún 2021

Poradovnik je teraz aj na romske deti, aj viacrocny. Neviem, aka je situacia u deti so zdravotnym znevyhodnenim. Pokial chcete zdrave dieta na adopciu, ja ako cakatel (nastastie uz byvaly), co nemoze mat vlastne deti, by som pravdupovediac uvitala, keby ste mali vlastne bio. Ja keby som bola mladsia a mohla mat vlastne bio, tak by som mala dve -tri bio a potom si vzala dieta/deti do pestunskej starostlivosti. Uplne rozumiem, preco nechces pestunsku, presne preto sme nechceli ani my, ale ked uz mas vlastne deti, je to uz trochu ine. Prave tie deti na pestunsku najviac potrebuju rodinu.

krkavcia_mater
15. feb 2022

@daisylucky my na rómske čakame už vyše dvoch rokov.. je veľmi málo detí na osvojenie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre