Po pôrode chcem dať dieťa na adopciu. Ako mám postupovať?

6. jún 2024

Ahojte dievčatá... nastala taka situácia že ma opustil priateľ malého... on ho nechce , a ja už som tiež rozhodnutá že ho nechcem... prosím vás ako sa to rieši keď sa malý narodí? ... alebo je tu niektorá z vás ktorá by mala záujem si adoptovať dieťa? ... Ďakujem za odpoveď...

syslik81
6. jún 2024

to tak nefunguje,ze sa tu niekto ozve a ty mu ho das.. ak to nieje vymyslene oznamis svojej doktrke ze ziadas o anonymny porod a doeta hned vziat aoni to uz zariadia ..

svokrinjazykmonika
6. jún 2024

Ale to takto nefunguje ako keby chceš darovať šteniatko 🙆 ja teda neviem poradiť ale tvoj gynekológ ti určite bude vedieť.

rozculena
6. jún 2024

nemôžeš ponúkať dieťa na MK...omg....https://anoprezivot.sk/nechcene-tehotenstvo/

andrea_82
6. jún 2024

Ked prides rodit do nemocnice mozes povedat, ze chces utajeny porod. Oni za teba vyriesia vsetko ostatne. Alebo chod na urad prace, odbor socialnej kurately a tam sa o teba postaraju.

pribinak
6. jún 2024

Normálne pri prijme povieš že chceš rodiť v režime utajeného pôrodu. Nebudeš nikde uvedená ako matka dieťaťa

To je to najrýchlejšie a najefektívnejšie riešenie

https://www.health.gov.sk/Clanok?utajeny-porod

https://najmama.aktuality.sk/clanok/gj8scc9/uta...

autor
6. jún 2024

Véd ale ja som nepísala ze chcem darovať dieťa... ale adoptovať nejakej rodine ktorá nemôže mať deti ... Neviem ci sa to tu na Slovensku dá preto sa pýtam vás... nemám s týmto žiadne skusenosti

rozculena
6. jún 2024

veď ti tu píšeme,že tak to nefunguje
tak sa zariaď podľa rád,čo si tu dostala

zuzana76
6. jún 2024

Takto to nefunguje, ze ty si vyberies rodinu, porodit v nemocnici formou utajeneho porodu, dieta hned vezmu, ani ti ho neukazu a ide na adopciu podla poradia cakatelom na adopciu.

jarnajar
6. jún 2024

Zdravé dieťa z anonymného pôrodu sa veľmi rýchlo dostane k novým rodičom, v tomto smere môžeš byť pokojná.

pribinak
6. jún 2024

Nie u nás to takto nefunguje. Tak to funguje napr v USA
U nás dieťa pôjde na adopciu úplne cudzím ľuďom a buď si istá že čakajú roky na bábätko

Pozri si utajený pôrod. To je najlepšia voľba

personality
6. jún 2024

@jarnajar ako rýchlo? Mňa teraz napadlo, že to chudatko bude niekoľko dní až týždňov samé, keď sa narodí, opustené v postieľke, sestričky mu dajú napapať každé tri hodiny a inak bude samé 😔 nezniesla by som aby bolo moje dieťa samé po narodení ani 5 minút, ale to som ja.

jaruska_12
6. jún 2024

Smutná situácia

januska12323
6. jún 2024

Ty si nevieš vybrať konkrétnu rodinu. Opýtaj sa svojho gynekológa na možnosti ale ideál by bol anonymný pôrod alebo ako sa to volá. Porodíš, nikde nebudú tvoje údaje a dieťa pôjde rovno na adopciu.

jarnajar
6. jún 2024

@personality https://www.aktuality.sk/clanok/LFuq0eB/pri-opu...

Toto je dobrý článok, môže sa aj autorke hodiť. Píše sa tam od niekoľkých dní po dva - tri týždne. To nie je ideál, ale v zásade to nie je ako kedysi dojčenské ústavy, kde dochádzalo k citovej deprivácii.

tana87
6. jún 2024

Dobre si to rozmysli. Raz ti to môže prísť ľúto a budeš chcieť svoje dieťa naspäť. Teraz sa ti tvoja situácia zdá príliš zložitá, ale dieťa ti dá radosť do života a silu bojovať s prekážkami. Ja viem, že s dieťaťom je aj veľa starostí, ale aj s tebou boli, aj so mnou, aj s každým, keď bol dieťaťom. Chceš naozaj zobrať svojmu vlastnému dieťaťu šancu spoznať svoju biologickú mamu? Naozaj nechceš dávať lásku svojmu vlastnému dieťaťu? A ani nechceš prijímať lásku od neho? Nechceš vidieť, ako vyrastá, ako sa usmieva, nechceš počuť jeho smiech či plač a keď ti prvý raz povie ,,mama"? Je to veľmi závažný životný krok, ktorý je už nezvratný. Prvých šesť týždňov po pôrode je ešte možnosť vziať svoje rozhodnutie späť, je možnosť zvrátenia adopcie, ale potom sa ,,voda uzavrie" a je koniec, navždy. Po rokoch, keď budeš hocikde na ulici či niekde inde stretávať deti, budeš si v mysli hovoriť, koľko rokov by malo už tvoje dieťa a či by vyzeralo už ako toto alebo tamto dieťa, ktoré práve niekde vidíš. A možno ti bude vŕtať v hlave, či to nie je práve to tvoje dieťa. To bude tvoja doživotná otázka, ktorá ti bude brať radosť zo života.

sofi2030
6. jún 2024

Aha takže zato, že nechce tvoj priateľ vaše dieťa, tak ho nechceš ani ty. Akože sorry ale aj keby mám vychovávať sama tri deti tak by som to spravila radšej než si dala preč dieťa po pôrode zato že priateľ nechce. A ak dokážeš dať preč dieťa po tom čo ho nosíš 9 mesiacov pod srdcom tak ja už neviem… to nedokáže len tak hocikto.

sisska96
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka13
6. jún 2024

@sisska96 prečo by mala ísť na interupciu? Nie je lepšie dieťa porodiť, a dat ho na adopciu. Sú stovky párov, ktoré sa ho rady ujmu a vychovajú

pinkgirl
6. jún 2024

@personality celkom rýchlo. Dieťatko predstavia a ponúknu cez upsvar rodičom v poradí. Najdlhšie trvá vybavenie dokumentov cez súd. Keď prídu rozhodnutia do nemocnice aj žiadateľom, tak si dieťatko vezmú domov. O novorodencov je záujem.

andrea_82
6. jún 2024

@personality nas maly mal necely mesiac, ked sme ho brali domov. 2,5 tyzdna sme za nim chodili do porodnice, ked sme nemohli my, chodila pani z projektu Dominika pre Kukulíka. To male babo aj tak prve tyzdne vacsinu prespi. Zatial nemam pocit, ze by to na nom zanechalo nejaku traumu.

bambieblue
6. jún 2024

A v ktorom si tt už? Si už úplne rozhodnutá alebo hovoríš to len teraz kôli nervom. Porozmýšľaj dobre možno budeš neskôr ľutovať. Čítala som skutočný príbeh jednej ženy čo takto dala svoje dieťa na adopciu a po pár rokoch neskôr keď si už našla toho správneho životného partnera si chceli založiť rodinu no ona však už nikdy mať deti nemohla a nakoniec aj ona si adoptovali dieťa a do konca života si bude vyčítať že mohla mať svoje vlastné dieťa a už ho nikdy nespozná... Porozmýšľaj o tom možno to teraz vidíš čierno ale možno v budúcnosti keď bude tvoj syn dospelý tak budeš aj rada že ho máš ak by sa ti niečo stalo kdo bude pri tebe stáť? Asi to tak má byť 🙂

ahhola
6. jún 2024

Daj ho len do pestunskej, keby si sa rozhodla inak. Nic si nevycitaj. A urcite si pozri tento film. 🎀

Mamas & Papas
USA Mamas & Papas
Drama / Psychologický
Česko, 2010, 111 min
Režie: Alice Nellis
Scénář: Alice Nellis
Kamera: David Čálek, Matěj Cibulka
Hudba: Jan Ponocný
Hrají: Zuzana Bydžovská, Petr Franěk, Filip Čapka, Zuzana Čapková, Natalia Volkova, Ivan Shvedoff, Michal Čapka, Marika Procházková, Martha Issová (více)
(další profese)
Obsahy(1)
Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

sisska96
6. jún 2024

@martinka13 alebo nikto ho nebude chcieť a ostane v detskom domove

domka222
7. jún 2024

@jaruska_12 smutná situácia? A keby tu písala na začiatku, že chce ísť na potrat,tak by tu bolo milión žien za adopciu.
Autorka máš tu popísané možnosti. Už si len vybrať spôsob

veronikam33
7. jún 2024

@sisska96 tak to nie, určite mu nájdu rodinu a neostane v detskom domove. Bude to novorodenec, takže nie je šanca, že by ho niekto nechcel. Horšie to je s deťmi, ktoré majú viac rokov, tie ostávajú v domove ako môj muž, mal sedem keď sa tam dostal. Také deti už nemajú veľkú šancu začleniť sa do rodiny, ale na bábätká sa čaká aj roky.

syslik81
7. jún 2024

ked tu zena napise ,z e chce na potrat xy komentatov aby ho dala radsej na adopciu... ked sa tu konkretne jedna prizna ze cche dat dieta na adopciiu zas je zla lebo ani to nie.... ved nech su jej dovody akeklvek radsej dieta dat rodine,co ho s laskou vychova od mala ... samotna autorka to asi nema lahke vie preco sa rozhodla.. rady uz dostala,tak naco do nej utocit a spochybnovat? lepsie pre dieta byt nemilovane mozno v chudobe ako v milujucej rodine kde ho budu mat za svoje??? sa spamatajte podaktore

oskvarka
7. jún 2024

@sisska96 to je hluposť, ak bude zdravé určite nezostane v deckom domove, a vyzerá že autorka k tehotenstvu pristupuje zodpovedne.. čakateľov je veľa a naozaj sa netreba bat su to pary ktore su skontrolované so vsetkych hladisk...

janage
7. jún 2024

@tana87 áno treba si dobre rozmyslieť. Ale môže kľudne nastať situácia, keď tu o 2 roky bude celá zúfalá písať, že ľutuje a že to dieťa mať nemala. Vid nedávnu diskusiu. A tam to dieťa malo aspoň otca.
Autorka kontaktuj toto. Majú veľké skúsenosti nasmeruju ta akokoľvek sa rozhodneš.
Máš možnosť okrem adopcie aj pestunstva napr. https://alexisporadna.sk/

janage
7. jún 2024

@sisska96 žiadne dieťa do 2 rokov v našom štáte neostáva v DD. Ide do profi rodiny. Nepíš hlúposti žene, čo je v zúfalej situácii.

mamina7070
7. jún 2024

Ked pojdes na kontrolu do porodnice nahlasis ze chces ananymny porod oni vsetko zariadia po porode kym je v porodnici sa dietatku venuje zena z projektu Dominka pre Kukulika dietatko dostane kufricek kde ma prve spomienky a je pestovane a mojkane potom ide do profi rodiny kde sa mu pocita 6 tyzdnov kedy mas cas na rozmyslenie (alebo aj otec dietata) zhruba po 4 tyzdnoch lehoty uz zvyknu oslovovat zaujemcov co cakaju v poradi a ti sa s dietatkom zoznamuju najprv za ucasti psychologicky atd pri babenku stacia tri interakcie ape kym sa caka na sud tak si ho uz aj bravaju na obmedzeny cas
a nasledne sa riesi sud a ide to rychlo take male babenka sa rychlo dostanu do rodiny

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre