Pestúnska starostlivosť

matoadrik
20. máj 2017

Ahojte.
Prihlásil som sa sem len dnes takže sa vopred ospravedlňujem ak niečo napíšem nie úplne s pravidlami tohto blogu.

Možno tu ani nakoniec nenájdem ani pochopenie no vyskúšam...čo iné mi ostáva.

Mal som všetko.. ženu..deti.. no jedného pekného dňa keď to človek najmenej čakal zistil že ho tá rodina nepotrebuje , možno preto, že s ňou trávil veľmi málo času a ako prioritu videl v ich materiálnom zabezpečení ...
scenár ako vystrihnutý zo slovenskej telenovely..

odvtedy uplynulo už niekoľko rokov no pre mňa čas zastal...

Chcel by som opet začať pre niekoho žiť, byť mu oporou..vzorom.. byť tu pre neho kedykoľvek ma bude potrebovať.
Áno hovorím o dieťati , chcel by som si vziať dieťa do pestúnskej starostlivosti a časom aj úplne adoptovať..
Bohužiaľ som sám takže netuším či mám vôbec šancu ..

Dôvod prečo cudzie dieťa Vám bude znieť trochu absurdne .. pretože nechcem o neho v budúcnosti prísť vypočítavou mrchou ktorá sa tvári ako milujúca matka ...
ďakujem za každu radu či názor

loginexistuje
20. máj 2017

V tom pripade nad pestunstvom velmi neuvazuj lebo tam mas zasa riziko kontaktu s bio rodinou osvojit dieta si mozes aj ako samozivitel pokial nie si zenaty ak by si bol musi manzelka chciet tiez

matoadrik
autor
20. máj 2017

to je síce pravda ale tak snáď až takú smolu nebudem mať 🙂 keď už raz vlastný rodičia opustia dieťa snáď nie je naša banánová republika tak na hlavu postavená, že im ho keď si milostivý uráčia vráti ako nejaky tovar....

oli18
20. máj 2017

Deti z pestúnskej starostlivosti sa môžu aj adoptovať. Takže ti ho z toho dôvodu môžu zobrať a dať na adopciu. To by sa ti páčilo? A naša republika banánovou je.

juliet86
20. máj 2017

@matoadrik pri pestunstve to tak ale je!

loginexistuje
20. máj 2017

@oli18 takto ako pises to nefunguje ale pravdou je ze deti v pestunstve moze kontaktovat ich biologicka rodina proste o tom riziku treba vediet je pravda ze je to neobvykle ale stava sa to

matoadrik
autor
20. máj 2017

aha. tak to som mal ozaj trochu mylnú predstavu :/
myslel som to tak ze na cca rok pestunská a potom adoptovať keď už si na seba viac zvykneme 🙂

matoadrik
autor
20. máj 2017

a ďakujem za objasnenie

jeennyv
20. máj 2017

@matoadrik mama mojej kamosky je profi rodic a je bez partnera, ked ide o to, ale ako baby pisu, ked mas takto dieta, tam maju rodicia stretnutia s dietatom a je tam toho vela..

loginexistuje
20. máj 2017

@matoadrik nie to je predosvojitelska ako ka ta neodhovaram da sa vziat dieta do pestunstva aj take kde su rodicia zbaveni rodicovskych prav

Toto co pise
@jeennyv to je nieco uplne ine to je zamestnanie nie nahradna rodinna starostlivost

jeennyv
20. máj 2017

@loginexistuje a funguje to na podobnom principe ?

loginexistuje
20. máj 2017

@jeennyv nie profesionalny rodic je zamestnanec detskeho domova ktory sa o "statne deti" stara u seba doma ide o standardny pracovny pomer a profi rodic nema dosah na osud dietata sk sa riaditel domova rozhodne ze dieta ide spat na skupinu do domova tak ide kdezto pestinstvo tam musi pestun absolvovat pripravu na upsvar rozne preverenia a dieta mu zveri sud

matoadrik
autor
20. máj 2017

ach jaj....

jeennyv
20. máj 2017

@loginexistuje neviem teraz co je pre cloveka tazsie

oli18
20. máj 2017

@loginexistuje ja poznám takýto prípad, preto to píšem. Možno to práve nebola pestúnska starostlivosť, oprav ma. Pani mala pracovný pomer so zariadením, odkiaľ jej dali dieťa, pár rokov sa o neho starala a potom jej ho zobrali, lebo išlo na adopciu.

matoadrik
autor
20. máj 2017

občas závidím ženám že im stačí ,,napísať bocianovi,, a ten im ho prinesie 🙂

loginexistuje
20. máj 2017

@oli18 to nebolo pestunstvo ale profesionalny rodic to su dve diametralne odlisne postavenia a ano u profi rodicov deti cakaju na osvojenie pestunstvo alebo navrat k bio rodine

janinah
21. máj 2017

prečo chceš dieťa bez mamy? aká je šanca,že aj druhýkrát stretneš mrchu? byť ty môj brat,tak radím nájsť si normálnu ženu a mať vlastné dieťa.....nechceš byť sám na staré kolená? ale to ti nik nezaručí ako dopadneš v živote....

bibina224
21. máj 2017

Ides na to trocha z hurta. Ja byt tebou tak nad niecim takym neuvazujem. Skor by si sa mal postavit na nohy a zacat poriadne zit. Isto najdes svoju novu polovicku a co ty vie, mozno budete mat spolocneho potomka. Neviem aj tak ci by ti len tak dali dieta do pestunskej starostlivosti. To nie je take lahke

0silvia0
21. máj 2017

@matoadrik a čo keby si si našiel ženu s dieťaťom? To, že si natrafil na nevhodnú ženu neznamená, že už nemôžeš nájsť tú pravú...

matoadrik
autor
21. máj 2017

nejdem na to z hurta ... viem čo mi ku štastiu chýba a verte, že nie ste to vy ženy... teraz to neberte ako urážku... ja nesúdim ľudí tak ma prosím Vás nesúdte ani vy... moje rozhodnutie som zvážil dôkladne a zodpovedne.. nebudeme to tu ďalej rozvádzať , ďakujem za váš čas a prajem krásne a štastné životy 🙂

janinah
21. máj 2017

@matoadrik chlap,ktorý nepotrebueje ženu,ale cudzie dieťa je divnýýýýý😒

matoadrik
autor
21. máj 2017

@janinah ked mysliš.....

0silvia0
22. máj 2017

@matoadrik a myslíš, že tomu potencionálnemu dieťaťu ku šťastiu nič iné nechýba, len jeden frustrovaný a životom a jednou ženou sklamaný chlap liečiaci si na dieťati svoje životné zranenia?
Myslíš trochu aj na to dieťa alebo len na seba a svoje nenaplnené túžby?

matoadrik
autor
22. máj 2017

0silvia0 ďakujem za tvoj názor aj tým dvom tebe podobným ,,matkám,, ktorým sa tvoj komentár tak veľmi páčil...,. Asi sa poznáme roky, že ma súdiš alebo si veštkyňa, že o mne vieš aj to čo neviem ani ja 🙂
Ja sa do teba navážať nebudem a nemám ti to ani za zlé.... každý máme nejaký ten život , možno ten tvoj nie je najlepší , možno ty si frustrovaná zo svojho manžela a takto si to musíš na iných najlepšie ľudí mužského pokolenia kompenzovať...
Čakal som aj takéto komentáre lebo ano muž nemože mať rád deti .... muž si tým isto musí niečo dokazovať... alebo ako tu niekto poznamenal isto je ,,divný,, ...
Pre ženu asi dosť nepochopitelné.. takže to tu ďalej nebudeme rozvádzať .
Myslim, že som schopný dať dieťatu viac ako polovica matiek tu ktoré sú doma na MD a žiju z mužovej výplaty.... a nemyslím len na materiálne veci.. ale aj tak je lepšie podla poniektorých matiek aby zostali nechcene deti radšej v domove ... No comment

0silvia0
22. máj 2017

@matoadrik veď evidentne podľa štýlu písania nie si vyrovnaný so životom. Chceš byť niekomu vzorom, oporou, chceš tu byť pre niekoho, kto ťa bude potrebovať. Počúvaš sa? Veď máš vlastné deti, prečo sa nerealizuješ týmto smerom? Otcom zostávaš aj keď si sa s manželkou rozišiel. Čo ak dieťa, ktorému chceš byť vzorom raz tvoj vzor odmietne a pôjde si svojou cestou a jedného dňa si povie, že ťa už nepotrebuje? Čo urobíš potom? Ľudí si nemôžeme nasilu k sebe priviazať, ani ich prinútiť, aby nás milovali.
Ja nemám nič voči mužskému pokoleniu, čudoval by si sa, ale môj život aj partnerský je v úplnom poriadku. Nikde som nenapísala žiadne invektívy voči mužskému pokoleniu, to si si len ty tak vydedukoval, píšem konkrétne tebe. Pretože podľa toho ako píšeš, sa dá veľa vyčítať. Aj muž môže dať veľa lásky dieťaťu, to určite, aj muž bez partnerky, ale ten štýl, akým ty ideš riešiť svoj život je podozrivý... každý robí v živote chyby, ale tvoja zatrpknutosť je veľmi nesympatická...

matoadrik
autor
22. máj 2017

0silvia0 evidentne 🙂 vieš ja nevysedávam cele dni na pc a prispievam na fóra aby som vedel ako zapôsobit a hlavne evidentne nevyzerať nedôveryhodne 🙂

Nepochopila si to cele...

meiwe
22. máj 2017

Nemyslim ze si divny, chapem ta moj my povedal to iste ze keby som sa mu nepriplietla do zivota ja tak uvazuje o adopcii alebo pod. Proste mu chybali deti nakolko pomahal vychovavat sestrine nemali otca.
Proste som sa priplietla ja a on ma dve krasne deti.
Tiez bol sklamany flustrovany a neveril zenam ci som vyhra musi sam povedat.
Uvidis kam ta vietor osud zaveje drzim palce vsak ze k tej pravej alebo k tej adopcii.

matoadrik
autor
22. máj 2017

pre tych čo stále nechapu...
Nie som zatrpknutý ani znechutený životom či nebodaj sklamaný z nejakej ženy 🙂
Jednoducho som typ čo najskôr postavil dom a potom si priviedol do neho ženu ...
A ked sa tej žene po čase nepáčilo odišla a tym to skončílo...
Nie je to najvhodnejšie prirovnanie ale aby ste to pochopili prečo chcem dieťa bez ženy, pretože ak príde ta žena a bude chciet odisť odide sama.... a myslím že by mu bolo lepšie ak by si najskôr zvyklo len na mňa aby pochopilo že aj keď budeme mat s budúcou partnerkou problémy ono je len moje a bude mať vo mne oporu istotu. Nikto nie je nenahraditeľný , treba sa s tym zmieriť. A že ma raz možno pošle do čerta??? Aj s tým rátam no snažiť sa budem aby sa to nestalo...

Ani tentokrát som to nenapísal možno dôveryhodne ale tak ako to beriem...

matoadrik
autor
22. máj 2017

@meiwe V tom prípade si si vzala asi tiež divného muža 🙂 čo už 🙂 hlavne že ste štastny .

0silvia0
22. máj 2017

@matoadrik no teraz keď si objasnil svoj postoj je to jasnejšie. Síce ja osobne sa s tvojim postojom nestotožňujem (to ti môže byť jedno), ale akceptujem tvoju životnú fázu (to ti tiež môže byť jedno), ale želám veľa šťastia.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre