Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o pár rád. Chceme si s manželom vziať do pestúnskej starostlivosti dieťatko z DD. Takže po prvé: musíme byť žiadateľmi o pestúnsku starostlivosť obaja alebo stačí, ak budem žiadať len ja. Bola som totižto na dvoch UPSVaRoch a dostala som dve rôzne odpovede, takže mám z toho zmätok. Ďalšia otázka sa týka veku dieťatka. Ja by som chcela aj mladšie ako 3 roky, ale manžel sa bojí, že ak pôjdem na materskú dovolenku, že to nebudeme finančne zvládať, lebo máme hypotéku. Moja otázka znie: načo všetko mám nárok, ak by som bola na materskej dovolenke s dieťatkom v pestúnskej starostlivosti. Poberala by som aj materskú a aj príspevok ako pestún? Mám z toho všetkého nejaký zmätok. Budem vďačná za každú radu, okrem takých, že si mám naštudovať zákon, ako mi radila jedna na inom fóre
ahoj je tu sukromné forum požiadaj ich o prijatie radi ti na všetko odpovedia a pomôžu sú to skúsene maminy : Prišli k nám. Náhradné rodičovstvo.
@enka111 ahoj teraz som čitala tvoj príspevok a ja som sama žiadala do pestu mala som narok na matersku dovolenku cca 28 týždnov ako aj rodičovský príspevok .malý mal dva roky keď prišiel k nám 🙂 a prispevok na pestu takisto budeš to dostavať spolu s materskou hlavne sa nedaj okecať na uradoch
@dada242
Ahoj, mám rovnakú otázku ako enka111. Len som sama, čiže odpadá druhý príjem, ale zasa nemám hypotéku. Chcela som sa opýtať, pretože mám záujem o dieťa do 1 roka v pestúnskej starostlivosti, že v akej cca výške by som poberala všetky tie príspevky dokopy?
Ďakujem Ti pekne.
Pestunska starostlivost za ako dlho vedia pridelit dieta
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@enka111 skús pozrieť skupina na MK. Možno nájdeš skupinu čo sa zaoberá touto témou. Alebo.
Napíš na HNonline.sk Tam nájdeš poradňa. Na tekto stránke odpovedajú právnici na otázky čitateľov.
A keď si na úrade a dostaneš zas inú info neboj sa povedať, ale tam a tam mi povedali, že to má byť takto. Tak kto má pravdu? Pretože ak to nevedia na úrade tak potom neviem kde by to už mali vedieť.