Ahojte, už dlhšie uvažujem nad tým zobrať si dieťa do pestúnskej starostlivosti, dosť som si aj čítala na nete ale niektoré veci som tam nenašla a poprosím poradiť. Najlepšie tie ktoré máte doma takto detičky. Môžem si vybrať do akého veku chcem dieťatko? Na rase mi nezáleží len by som chcela dieťa Max do 2 rokov, keďže mám doma 3rocnu. A nikde som sa nedocitala ako štát prispieva na starostlivosť? Prepláca stravu,bývanie atď? Alebo je nejaký jednotný plat? Koľko to je A čo vybavicka,kočík? Ďakujem za každú radu 🙂
plat dostávajú iba profesionálni rodičia, ale tam si nemôžeš veľmi vyberať aké staré dieťa chceš.
@dina1 Ahoj. My máme doma od 9/2020 chlapčeka v pestúnskej starostlivosti. Počas hostovskeho pobytu nám prispeli na stravu dieťaťa. Ak si dobre pamätám je to nejakých +- 2,40€ na deň. Doniesli nám ho aj s malou taškou oblečenia, zopár pamperskami a jedným mliekom Beba. Na kočík a ostatné veci nám neprispeli. Od štátu máš nárok na materskú, ak si pracovala a keď nie, tak rodičak+ prídavok na dieťa. Dieťa má nárok na opakovaný príspevok mesačne je to cca 197,60€.
Po súde, kedy ti dieťa zveria do pestúnstva máš nárok na jednorazový príspevok v sume 500€.
Ja mám mesačne rodičak+opakovaný príspevok 497,60€
@dina1 samozrejme vsetkonsinkupujes za svoje my sme dostali dieta len v plienke oblecenie v com odchadzalo sme mu miseli priniest
ty sa ondieta staras a komplet mu vsetko zabezpecujes annv porodnici ti k dcere nedali kocik hadam 😂
@dina1 Môžeš sa pozrieť tu, veľa sa dozvieš z praxe, stačí ti tu prečítať novšie príspevky a potom sa pýtať, čo ti ešte nebude jasné.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
plat za pestunsku nie je ani prispevok nanbyvanie stravu a pod treba si prejst pripravou absolvovat psycho testy atd atd potom cakat v poradovniku sud atd
je prispevok pre pestuna bud beries ten alebo rodicak podla veku a prispevok pre dieta ale ziadna slava
poziadavky na dieta mat samozrejme mozes do pestu idu vacsinou deti s ejakymnproblemom prip s kontaktom na pribuznych