Neskoršie zistenie v pestúnskej starostlivosti - choroba

pierko1111
5. sep 2024

Mate skúsenosti ak ste ži zobrali do Pestun Starostlivosti.,,zdravé,,dieťa ,že po mesiacoch sa prejavili neake dg? Ako ste to zvládli? Zvládate?
Myslíte že takýchto detičiek je veľa? Dakujem

viestta
5. sep 2024

Takych deti je presne tolko ako tych co ziju vo svojich biologickych rodinach a casom sa objavi nejaka diagnoza. A zvladaju to aj vlasni rodicia, zvladaju to rodicia adoptovanych deti, mali by to zvladat aj pestuni. Ak nie, tak niekde sa stala chyba.

deti95060810
5. sep 2024

možno nájdeš niekde v archíve .... príbeh rodiny ktorá si zobrala z dd dievčatko úplne zdravé a po pár rokoch prišla diagn. ...
dievčatko naraz malo neskutočne veľa diagn.
zistila sa nejaká porucha tuším metabolická? .... matka mala s tým problémy, nakoľko sa nevedela s tým zmieriť. Pochádzali niekde z juhu - Dunajská Streda, popr. Nové Zámky. Dokonca známy jej hovorili že oni by také dieťa vrátili naspäť do dd. Len oni ju už mali 4-5 rokov a bol to pre matku obrovský problém.
na konci relácie sa k prípadu zvykol vyjadrovať tento pán https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/zomrel-u...

kacena4
5. sep 2024

KAZDE jedno dieta ci bio alebo z domova casom moze mat nejaku tu dg. otazka je ci ste dieta prijali natolko aby ste dokazali vychovavat aj taketo dieta... kedze keby to bolo vase bio tak nemate na vyber a vychovavate ho. mam znamu mali chlapceka a objavil sa u neho autizmus. male prijali so vsim vsudy. inak ak ste chodili na pripravu urcite vam povedali, ze KAZDE jedno domovacke dieta si nesie ten svoj batozktek problemov a nikdy nebudu uplne zdrave...

cairka
5. sep 2024

Máme....Zvládame, niekedy lepšie, inokedy horšie. Čo iné ostáva, ako žiť v rámci možností. Keď človek berie bábätko, tak je vždy možnosť, že sa niečo objaví. Popravde u prijatých detí, je to riziko oveľa vyššie, častokrát sa rodia po nesledovaných tehotenstvách, so životosprávou si tiež veľmi "mamky" hlavu nelámali a radšej nevedieť,koľko ktoré prežili pokusov a vyvolanie potratu a aké následky to zanechalo....

any_soj
6. sep 2024

@pierko1111 kamoska napriklad par mesiacov po adopcii riesila so synom cely rok leukemiu. Nikto ti nezaruci 100% zdravie.

pierko1111
autor
6. sep 2024

@any_soj to ma mrzí ďakujem za odpoved

pierko1111
autor
6. sep 2024

@cairka ďakujem.za odpoveď

pierko1111
autor
6. sep 2024

@cairka ďakujem za odpoveď

pierko1111
autor
6. sep 2024

@kacena4 ďakujem

pierko1111
autor
8. sep 2024

@any_soj 🥲

cairka
8. sep 2024

@pierko1111 , až teraz som sa dostala k tvojim ostatným témam a tak povediac ku vysvetleniu tejto otázky. Takto samo o sebe to vyznelo dosť tvrdo, pri vysvetlení o dcérke to dáva úplne iný význam. A chápem obavy.
Ja mám v pestu 2 deti, staršie náročné,ale "zdravé" . Mladšie prišlo v 10mesiacoch, v 15 m. skončila prvýkrát na JIS kvôli epi záchvatu. Odvtedy zbierame diagnózy, je ZŤP a bohužiaľ asi nikdy nebude schopná samostatne žiť.
Obe deti prišli ako zdravé, takže je to lotéria. Držím palce.

pierko1111
autor
9. sep 2024

@cairka to ma veľmi mrzí, až mrzí,ale ďakujem, že ste ma pochopila.,Želám veľa zdravia ,pevné silno držím prsty v boji ,ale máte velke srdce jednoznačne.,

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre