Ahojte 2 roky mam zverenu sestru do náhradnej starostlivosti skoro od jej narodenia keďže momentálne ma 2 a pol. Ja s bratmi sme boli zverený babke lebo sa ani v minulosti moja matka nevedela o nás postarať otázka znie ci je nejaká pravdepodobnosť že by malu sestru zverili mojej mame späť. Jedna sa o náhradnú osobnú starostlivosť. Pretože sa vyhráža ze malú chce späť lebo ma nového frajera a on ju chce. Riešia si momentálne bývanie atď keďže moja mama celý život žije iba po ubytovaniaxh. Stretli ste sa s tým mohlo by sa stať že by takej žene zverili naspäť dieťa keď je preukázané že už viac ako 8 rokov žije tu ľavým spôsobom života a k malej nemá žiadny vzťah odkedy je u mňa ju nenavstevuje
@sankysa1 zájdi na na sociálku a popýtaj sa. Budeš mať plus, že sa zaujímaš. Musíš myslieť ale aj na to, že pri náhradnej starostlivosti ide o dočasné riešenie. Tento inštitút má slúžiť na to, aby o dieťa bolo postarané kým rodič nemá usporiadané pomery. Rodič má nielen povinosť, ale aj právo starať sa o svoje dieťa. To znamená, že ak preukáže, že je schopný zabezpečiť staroslivosť o dieťa, sociálka sa tým bude zaoberať. Samozrejme hlavný je "záujem dieťaťa". Teda ak sestra vyslovene povie, že s matkou si nevychádza, nechce s ňou byť, tak sociálka to bude rešpektovať. Treba vziať do úvahy aj vek sestry. Sestra je ešte dosť malá. Ak je naviazaná na teba a s matkou sa nestýkala určite to zaváži. Avšak kontakt s matkou by súd v prípade ak by to navrhla matka určite ustanovil (napr. Raz do týždňa). Samozrejme ak by matka preukázala, že žije usporiadaným životom.
v prvom rade musi mat poriadne byvanie zabezpecene aj pre dieta nie len seba, musi mat pracu aby bola schopna uzivit dieta (nie chvilkovo ale dlhodobo) potom by sud mohol zvolit navstevy a az nasledne vzatie do starostlivosti matky (ale je to na dlhe lakte kedze je dieta malicke a v zaujme je hlavne ono, nie to ci sa teraz dala na chvilu matka dokopy kvoli frajerovi, ten o chvilu moze odist a kde zas bude...?)
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak máš prácu, bývanie, nepiješ, nefetuješ o malú sa vzorne staráš a jej mama o ňu do dnešného dňa nejavila záujem, tak si myslím, že je nepravdepodobné, že by ti ju vzali. Navštív kurátorku na úrade práce, ona ti lepšie poradí, určite majú skúsenosti s podobnými prípadmi. Ja poznám jednu rodinu, vzali si do výchovy chlapčeka, adoptovať ho nebolo možné, lebo mamička raz do roka poslala pohľadnicu, čiže prejavovala oňho záujem. Tiež raz ho veľmi chcela späť, ale neuspela. Nemala stálu prácu a bývanie. Zostalo len pri sľuboch. Takíto ľudia sa obvykle nezmenia.