ahojte baby vie mi niekto poradiť?zobrali sme si dievčatko rovno z nemocnice na adopciu domov už ju máme v predosvojiteľskej starostlivosti, no som na pochybách či ju mám normálne nahlásiť že u nás býva ako naše dieťa/aj keď vlastne právne ešte nie je naša ani meno ešte nemá naše, ale po biologickej matke/dakujem za pomoc 😵
Tak my sme prihlasovali malého až keď sme mali v rukách rozsudok o osvojení dovtedy bol malý u nás od jeho 9 dní do 10 mesiacov bez prihlásenia ...inak bol nahlásený len na matrike kde sa narodil že je obyvateľ mesta ale konkrétnu adresu nemal no všade po úradoch sa udávala naša kde sa zdržiaval .....
tiež by som mala obavu či by niekto "šikovný " z úradu nekontaktoval bio-rodinu kvôli zmene bydliska alebo tak 😕
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
i ja som toto riešila a vyriešila som to tak že som ju nahlasila u nas na prechodny pobyt a po sude ked bude osvojitelnost ju už len prehlasim s prechodneho na trvaly. Inak mne by ju hned nahlasili na trvaly tam nebol problem ale by šiel oznam i bio. rodičom že je zmena . . .alebo čo a to som za žiadnu cenu nechcela !!! lebo oni nechceli byť nijak kontaktovany skratka nič a ani ja si neprajem aby o nas čokolvek vedeli.