Ahojte mamičky, ja by som sa len chcela spýtať či je na Slovensku možné že sa po pôrode vzdá matka dieťaťa v prospech otca, ak niesu manželia. Otcova manželka by si následne dieťa osvojila..
Poprosím žiadne vaše názory, aká je matka hlupa a podobne..
Zaujíma ma len či je to právne možné.
Ďakujem
ano moze otec uzna otcovstvo na matrike a po porode otec preberie dieta do starostlivosti (poda navrh na sud atd ) a po case sa moze sudom riesit vzdanie sa rodicovskych prav a osvojenie manzelkou otca
dovod sa uvedie v navrhu na zverenie najcastejsie je to zdravotny stav nema prostriedky sa starat atd
@michaelis cesta gay paru k dietatu ako z filmu?
@babulkomale a keby aj?
@michaelis idete riesit vynosenie dietata za odplatu touto cestou?
Ak ano, je to cesta.
Len uskalie tam je, ze ak si ty vytvoris k dietatu vazbu, resp. v buducnosti pre cokolvek sa budes chciet do jeho zivota ako matka vratit, moze to sposobit vela problemov vsetkym zucastnenym.
A toto bude problem, i ked nejde o vynosenie dietata za odplatu.
Vzdanie sa dietata si dobre premysli.
@babulkomale gay paru ? Veď keď si ho má osvojiť manželka otca tak otec dieťaťa je ženatý a chce sa o dieťa starať on a jeho žena
@radanna11 áno, ale môže to byť v skutočnosti aj ináč, len by to asi pobúrilo polovicu koňa, keby to bolo napísané, že chce gay pár dieťa.
Ďakujem vám ženušky za odpoved, ja sa dieťaťa určite vzdať nechcem.
Čo keď ja som tá manželka? Preto som písala že nepotrebujem tu názory ako si to mám rozmyslieť a aké je to hrozné a neetické, je to citlivá téma pre všetkých ale ja niesom zúčastnená.
A áno tuším sa to tak rieši pri náhradnej matke
@michaelis u nás nie je právne možné vynosiť niekomu dieťa. Vajíčko od konkrétnej ženy ti pri ivf nedajú. Ale je to možné, ako si písala v úvodnom príspevky, no nie cez ivf.
@michaelis Autorka, asi sa jedna o nahradnu matku. Pravne je matka dietata zena, ktora ho porodi. Je jedno od koho je vajicko. Matka bude ta, ktora porodi a otec ten, ktory suhlasne prehlasi otcovstvo na matrike. Po porode si otec da zverit dieta do svojej starostlivosti, ked matka, ktora porodi jednoznacne suhlasi, neni problem. Manzelka otca moze poziadat o osvojenie, ked matka v RL suhlasi, tiez neni problem. V CR je niekolko takychto pripadov.
@michaelis to, na co sa pytas, robia ludia aby sa dostali k dietatu priamo a nie cez adopciu. je to obchadzanie zakona
samozrejme,otec nie je skutocny otec, iba sa napise do papierov, bio matka sa ho vzda a ono zostane akoze s otcom a jeho zenou. bije to do oci, robia to tak pary,ktorym sa nechce cakat roky v poradovniku. u nas to zakon nedovoluje,ale ludska vynaliezavost....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@michaelis áno