Dobry den potrebujem poradiť pred tyzdnom som porodila dvojicky len pred porodom som podpisala ze chcem utajený porod a dat deti na adopciu lebo moja životná situácia je zložitá ale teraz som to olutovala a chcem svoje deti mat pri sebe! V nemocnici som sa bola pytat a tam mi povedali ze deti tam uz niesu a nevedia mi nic viac povedat a teraz neviem ako ďalej tuto situáciu riesit ako sa mam knim dostat ako to vybavit?? Prosim poradte mi
@lenkamell urcite zavolajte pani Zelinskej som si ista ze vam pomoze. Velmi drzim palce. Vela ludom pomohla s podobnymi pripadmi. Kludne sa odvolajte ze mate kontakt od Lenky Chovancovej. Drzte sa !!! Ida Zelinska kontakt 0903373428
@lenkamell Správne rozhodnutie, držím palčeky.
Urcitecsi sa dobre rozhodla aj ked to bufes mat taske chod urcite na Upsvar urcite tam ta nasmeruju na deticky hlavne bojuj bojuj nevzdavaj sa!neboj ties som si predla taskym zivotom ale zvladla som to :0) zvladnes ked ich budes mat prisebe aj ty :0)
@lenkamell mooc držím palce aby to pre vas dobre dopadlo aby ste dostali detičky naspet.
@lenkamell mala by si zajst aj k psychologovi. deti sa neodkladaju a neberu spat kedy sa rozhodnem. aj pre ne to muselo byt traumatizujuce nemat pri sebe mamu, byt same. a co nahradni rodicia ak deticky uz maju doma...poriadne si premysli co vlastne chces a ci zvladnes to, co ta caka. inak drzim palce, aby sa to podarilo a boli ste spolu, len je treba mysliet aj na realitu lebo nejaky dovod bol, ze si sa ich vzdala.
@lenkamell velmi spravne rozhodnutie!!! ak ste podpisali ze chcete utajeny porod, deti budu pravdepodobne dane na adopciu - 9 mesiacov ich musia mat buduci rodicia v starostlivosti, predtym nez si ich osvoja. Za ten cas to ty ako matka vies zvratit. urcite to budes musiet riesit sudnou cestou ☹ Tomu sa zial uz nevyhnes ☹ ALE zacni tym co najskor, na socialke musis zistit kde presne deti su a s kym budes viest sud na ziskanie deti spät... drzim palce
a teraz už nie si v zložitej životnej situácii?
V zivote by som neriesila adopciu ale zamyslala by som sa ako riesit situaciu. Je hrozne ked matka nad niecim takym dokaze premyslat. Dufam, ze sa Ti dostanu spat.
@salamistka Presne to iste som chcela aj ja napisat...pred tyzdnom bola a teraz uz nie?ved aj zazraky sa deju,moźno sa polepsilo odvtedy...ale,ked zisti co to vsetko obnasa a k tomu 2x aby sa zase neocitli tam kde su teraz
Urcite existuje lehota na zmenu rozhodnutia,aj ked to nebude jednoduche Aj s detmi z Hniezd....je to tak.
Kazdy clovek moze robit chyby,ale teraz to uz musi byt na 100%,nie iba na chvilu a potom sak ze predsa nic....
Nezvrátiteľným faktom je, že s tebou hádžu hormóny. A netušíš, ako s tebou budú hádzať za týždeň, mesiac, rok. Tak, ako si to nevedela, keď si sa rozhodla pre adopciu atď. Máš to ťažké (a bude horšie), keď každý týždeň chceš niečo zásadne iné... Určite si mala svoje dôvody, pre ktoré si sa rozhodla tak, ako si sa rozhodla (utajený pôrod, adopcia).
Každopádne, ak sa rozhodneš bojovať o deti, tak bude strašne veľa situácií, ktoré preveria toto tvoje rozhodnutie. Počas bojovania o ich získanie.
Veľa šťastia. Verím, že si z tvojej situácie zoberú poučenie napr. baby, ktoré plánujú potrat. Ako to s najväčšou pravdepodobnosťou (potom) budú chcieť tisíckrát zmeniť, ale to už bude fakt nezvratné.
@zuzka_puska len doplním, že určite nemá lehotu 9 mesiacov, lehotu má dovtedy, kým nebude súdne zbavená rodičovských práv, čo teda ešte asi nebola, takže dovtedy môže
@tortelinka má lehotu 6 týždňov, to je všetko. a do tých 6 týždňov by to ani nemalo byť také komplikované... Veď si pozrite diskusie tu na MK, je tu toho veľa.
@lenkamell
Ja nechapem, preco sa do nej obuvate. Ak vas zaujima jej situacia a preco sa rozhodla tak, ako sa rozhodla, da sa to napisat aj normalne, bez povysovania a opovrhovania. Podla mna je super, ze sa rozhodla, ze chce deti spat a velmi jej drzim palce, aby vsetko v pohode zvladla a nech maju deticky dost lasky a aj prostriedkov na pekny a slusny zivot.
@worker_falcon tá lehota 6 týždňov neplatí, až keď ju súd zbaví práv, dovtedy môže ešte konať...a súd to zvyčajne do 6 týždňov nestihne
@lenkamell v ktorej porodnici si rodila? v podstate je to ale jedno zajdi na UPSVAR na Vazovovu BA, oboznam ich so situaciou, deti su teraz v profesionalnej rodine. V BA nejdu deti do novej rodiny hned.
Ak chces to radsej riesit s neziskovkou tak zajdi do Usmevu ako dar, pytaj sa na Bozku /reholna sestra velmi dobra zena alebo oni uz ti poradia/ nie si prva ani posledna co si to rozmyslela. Oni ti nasledne vedia aj pomoct s riesenim celej tej situacie.
@lenkamell este som chcela dodat, ze ak mas dvojky a nemas nahodou partnera, tak si skus zabezpecit dakoho, kto ti pomoze. lebo a myslim to v dobrom, ja mam dve deti za dva roky a po 3 nevyspatych nociach to teda nie je nic moc...decka moje lubom najviac na svete, ale po troch dnoch a nociach hore na striedacku s minimom spanku, by som ich v pohode dala na prazdniny babke aj na mesiac oboch🙂. a to mam priatela co mi pomoze ak sa mu da z roboty a nemam ani financny stres, ci kupit to alebo to. je to dakedy velmi narocne mat dve male deti, lebo potrebuju zdravu maminku ak si na ne sama a ver mi nebude to dakedy lahke. tym ta vobec nechcem odradzat od ziadosti o navrat babatiek spat, len si to premysli dovody, pre ktore si sa rozhodla este raz. lebo ked sa znovu rozhodnes , ze to nezvladnes o nejaku chvilu, pre tie male to bude neuveritelny stres a podpise sa to na nich nadlho...prajem este raz dobre rozhodovanie...🙂
@tortelinka no,do tych 6 tyzdnov ale musi sudne??? ci ako? cize ak ju sud zbavi rodicovskych prav, uz nemoze robit nic? V zakone o rodine by som to nasla, alebo kde? Rada citam take veci 🙂
Drzim palce ✊🏼
@fuska plne s tebou suhlasim a danej slecne velmi drzim palce aby to dopadlo presne tak ako chce ona 🙂
@zuzka_puska do 6týždňov si to môže rozmyslieť,,ale-platí to dovtedy, kým ju súd zbaví rodičovských práv,čo môže byť napr. aj 10týždňov,,,aj viac,,,,,,,dovtedy môže, akonáhle ju zbaví, už nemôže,,,,,,,,čiže to záleží od súdu
@karkana aha, jasne....cize ak by si to trebars rozmyslela o pol roka, uz nic nezmoze, k detom sa uz proste nedostane??? nikdy? Uff, tak nesledujem uz tuto diskusiu, neviem co sa vyssie pisalo, ale teda verim ze pani uz zacala konat, a ze deti dostane spät. Ktory zakon toto prosim ta definuje?? chcem si to precitat, rada citam take. Zakon o rodine??dakujem
@zuzka_puska áno, ak je zbavená práv, nemôže nič
Ako to nakoniec dopadlo?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Asi ísť na sociálku...ÚPSVaR , odd.sociálnej kurately a tam sa pýtať. Je nejaká lehota, v ktorej je toto rozhodnutie ešte...zvratné.