Máme adoptovať tretie dieťa?

jana293
14. júl 2012

viem,ze takuto otazku by som nemala riesit cez mk ale ... vlastne deti mat nemozem,mam adoptovane dve krasne dcerky,citim super pocit ze som im dala domov a lasku a vychovavam z nich laskavych a dobrych ludi,pritom jedno dievcatko je romske a nema ziadne zle geny ani nic o com vela ludi pise ...len dufam ze sa to neprejavi neskor ... momentalne by sme si chceli adoptovat babatko napoly cinanka,nejde o to ze ho chceme ako "modny doplnok" ale ide o srdcervuci pribeh chlapceka ktory za svojich rodicov jednoducho nemoze...ale maly je na jedno usko hluchy a na druhe slabo pocujuci,ale lekari tvrdia ze pocut v dospelosti s nejakymi pristrojmi bude jasne .. nevieme sa rozhodnut ci pre neho nebude tazke zit na slovensku s troska inou farbou pleti a takymito miernym hendikepom...napriek toho sme si maleho uz oblubili a tuzime po dalsom dietatku ...

lamina
14. júl 2012

podla toho co pises si uz rozhodnuta 😉

jana293
autor
14. júl 2012

viac menej ano,len sa bojim reakcii okolia, ci maly nebude u nas trpiet...(chce si ho adoptovat aj parik z francuzska,u nich su miesanci cinankov viac menej bezny ,niesu tam take predsudky ako u nas ...)

anjelicek26
14. júl 2012

@jana293 - pri takychto veciach sa rozhoduj srdcom, ak to dieta dokazete lubit, ponesie si z domu tolko sily a priebojnosti, ze nejake predsudky strasie lahko ;)

zuzanka.h
14. júl 2012

predsudky budú vždy... je len na Vás či si trúfate z neho vychovať smelého, nezakomplexovaného človiečika. Na druhej strane už teraz ho máte radi. a ak si ho nezoberiete budeš stále na neho myslieť kde je a ako sa mu darí... nech sa rozhodnete akokoľvek držím Vám päste. Páči sa mi, že dávate rodinu a lásku "cudzím" detičkám 🙂

dioliana1
14. júl 2012

neboj aj Prešov začína byť pestrofarebný 😀 stačí ísť ráno busom cez školský deň a vidno kopu číňankov aj poločíňankov a iných miešancov ísť do školy 😉

monika15
15. júl 2012

no akoze nie v zlom hej len v dobre pisem.... teraz som bola po 6 rokoch na sk, a ti pvoiem ze uz vsetky mix je tam...
a ked chcete a si ochotna zobrat dieta co ma problem su sluchom tak to urob cim skor !
je to pekne ze niekto da sancu osobe ktora fakt nema nic a nikoho :((((
drzim palce......

traktor
15. júl 2012

riesis predsudky..ved uz mas aj romske dietatko, tak vies ake to je, vies co môzes ocakavat..a ze ma zdravotny problem..no to mohlo mat aj dietatko, ktore by sa ti narodilo, da sa s tym popasovat 😉 ..nie je dôlezite akej je kto farby, ake ma postihnutie, ale kolko lasky v srdci mame a vieme ju rozdat..ak si pripravena ho lubit,starat sa..tak nevahaj..

daniela242
15. júl 2012

ja by som to nebrala ako problém že je dieťatko inej "rasy" na Sovensku je to už pekne pomiešané🙂. Ak ho chcete tak chodte do toho a dajte mu toľko lásky koľko bude potrebovať 🙂

maznacik007
15. júl 2012

@jana293 menej predsudkov zazijes s cinanskym dietatkom ako s romskym takze ak je to jedine rozhodovacie kriterium tak by som do toho sla

cairka
15. júl 2012

Čo sa týka predsudkov, tak sa treba pripraviť na to, že chlapček zrejme nebude mať nikdy správnu výslovnosť a vďaka tomu si zažije viac predsudkov, ako pre farbu svojej pleti. Na druhú stranu, tie predsudky by si zažil všade a keď bude v milujúcej rodine, tak sa mu bude proti nim bojovať ľahšie 🙂 Takže treba zvážiť, ako by malého prijali dievčatá, aby ste neohrozili vzťah, ktorý máte s nimi a ak sa zdá všetko OK, tak za mňa žiadny problém 😉

A ešte, pokiaľ už máte jedno dievčatko rómske, tak si myslím, že väčšina ľudí si bude myslieť, že je Róm so šikmými očami 😅 Takže sa mu bude na Slovensku žiť rovnako, ako Rómovi na Slovensku....

janinah
15. júl 2012

aký veľký je chlapček?maličký ešte? lebo moja mamka robila niekedy v škole pre nepočujúce deti na Duklianskej,ak treba,tak tam sa nakontaktujte..teda myslím po adopcii,lebo z toho ako píšeš mi vychádza,že adopcia bude 😉

andrea9999
15. júl 2012

ja by som aj uvazovala, aky je ten par vo francuzsku. ja tu zijem a viem, ze aj ked ma postihnutie, o to viac, bude o neho vyborne postarane statom. ak jeden aspon z toho paru ma dobru pracu, tak ma aj pripoistovnu a tolk veci a sluchivych pomocok bude mat preplatenych. nehovoriac ze parik usetri na daniach, snad ho nechcu preto:/ a studium napr. aj keby jeho rodina nemala peniaze stat sa postara a to take sumy su, ze deti zo socialnych ridin tymi davkami zivia este aj rodicov. ak sa da, pozistuj si o tych vo fr, lasku ktoru daju neporovnas ale ak by ho mali radi tak ako ty mas svoje dve deti, tak potom to sociane blaho by som tiez zvazila

hradnapani
15. júl 2012

@jana293 klobuk dole! tiez si myslim, ze ked mate uz romske dietatko, tak maly cinank uz nebude ziadny problem (myslim hlavne pre okolie, ktore sa bude cudovat vzdy, ale uz je fakt na case, aby sme si aj v tejto krajinke zacali zvykat na novoty 🙂
a to sluchove postihnutie vobec neries. V blizkej rodine mam pripad,ze dotycny pocuje od detstva len na 30 percent, ale ma strojcek v uchu, ktory skoro vobec nevidno, taka mala fazulka, a zije normalny plnohodnotny zivot.

jana293
autor
15. júl 2012

@janinah ešste je malinky...ak si ho adoptujeme urcite budeme riesit takuto skolu aby sa mu zilo fakt plnohodnotne ... 🙂
a dakujem vsetkym uz len za vase nazory,tesi ma ze na slovensku su aj ludia "bez predsudkov"... ako napisala
@lamina sme uz aj viac menej rozhodnuty,lebo je super pocit dat niekomu rodinu 🙂 aj ostatne ktore nemozete mat vlastne deti a rozmyslate nad adopciou,nevajahte 🙂 🙂 🙂 a co sa tyka dievcat,braceka chcu,oni su uz vacsie takze to je uplne v poriadku 🙂 ale na druhej strane nechcem aby sa ma zmocnil ten pocit,ze som sebecka a chcela som ho ja,pritom mozno v tom francuzsku ako napisala @andrea9999 by mal lepsi zivot...predsa je to tam ine ako u nas... no este tam zajtra ideme,dam potom vediet ako sme sa rozhodli 🙂 v kazdom pripade dakujem vsetkym za prispevky 🙂 🙂

cicimotinka
15. júl 2012

Akékoľvek dieťa s handicapom má väčšie šance v živote, pokiaľ je z milujúcej rodiny a nie z ústavu hocijakého typu... pokiaľ si vieš predstaviť, že by bol u vás, pokiaľ ho vieš ľúbiť - ale naozaj ľúbiť nie iba z ľútosti nad jeho osudom, bude to fungovať... a okolie nerieš, vždy je "nejaké okolie" - dôverne poznám, nakoľko máme adoptovaného rómskeho chlapčeka... držím palce...

lamina
15. júl 2012

pozri,dopredu nemozes nikdy vediet ci mu bude lepsie u vas a ci vo francuzsku.nepoznas tu rodinu,ich zazemie,spravanie atd.ale poznas seba,svoje moznosti,motivaciu i to,ci sa o neho dokazete postarat.neviem co je tvojou motivaciu vziat si ""farebneho" chlapceka s handicapom. ak to myslis uprimne a nie z lutosti,budes tou najlepsou mamou pre neho.

macocha
2. okt 2012

@jana293 no a ako to teda dopadlo? 😕 😅

jana293
autor
2. okt 2012

do vianoc by mal byt u nas 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 všetci sa už velmi tešime

1alena2
2. okt 2012

ak by som sa mohla pripojit k činankom tak som mala v opatere tri babetka a všetky boli velmi kludne a dobručke činania to maju asi v povahe ja by som hrozne chcela tiež take činske babetko mi sme si zobrali romske dievčatko a sme velmi radi zatial robi radost

jana293
autor
22. dec 2013

1alena2 vazne je to pravda,maly je dobrucky kludny,velmi ho lubime a v usku nosime strojcek na pocuvanie 🙂) slovencinu chyta v pohode aj vyslovnost,ucitelky v skolke nas chvalia a som velmi statsna ze sme sa takto rozhodli 🙂

1alena2
11. feb 2014

@jana293 ahoj ja sa chcem opytat to ste si adoptovali činanka?

jana293
autor
11. feb 2014

@1alena2 ahoj nie je cisty cinanko, len z polovice.Ale uz aj teraz vidno crty.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre