zaujima ma kedy ste oznamili nadriadenym ze cakate na "adoptovane dietatko" a potom hajde na matersku dovolenku atd...ako ste to riesili vy? kedy je najvhodnejsi cas to oznamit?aka bola reakcia? dakujem za kazdy nazor,odpoved :-
@mana85 ahoj . Vleziem sem do témy bo ma zaujalo - o pár dni som nastúpila na MD. ....to naozaj bolo pár dni a hned si bola oficiálne na materskej??? Však som tu čítala ze naj problém je preklenúť cas kedy uz babo máš doma no este sud nerozhodol o predčasnom umiestnení a tým ani nemôžeš dostavať materskú....ako sa to tebe podarilo za pár dni?
Ďakujem za odpoved 🙂
@moniq No ja som bola od 25.6 2012 - 28.6 v pôrodnici s krpcom a zatedy krajský úrad poslal žiadosť na súd o predbežne opatrenie to nám schválili od toho 28 .6 a tak aj matersku mi dali od toho dňa a vďaka kolíznej ktorá sa snami dostavila na súd a tiež sa vzdala odvolania sme mohli malého brať hneď domov... 😵
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@moischaaa Ahoj tak môj zamesnávatel vedel že máme žiadosť o adopciu a keď mi zavolali ohladom nášho malého tak som mu oznámila že ho ideme kuknuť do pôrodnice a dám mu vedieť ako to dopadlo : potom som mu už len dva krát volala že potrebujem dovolenku lebo ostávam s malým v pôrodnici a o pár dní že nastupujem na materskú 😀 Zachoval sa super normálne soom cítila že ho to potešilo síce musela byť predajňa kde som pracovala načas zavretá lebo som za seba nemala náhradu no vzal to v pohode 😵
Záleži od zamesnávatela ako to príjme viem že treba podla zákona dať vedieť do predu odchod na materskú no môže sa stať že buduca mamina pri predčasnom oznámeni o MD môže dostať výpoveď aj také som tu čítala 😒