Je možné darovať bábo po pôrode?

3. jún 2020

Ahojte chcem sa opýtať bol tu uz niekedy prípad že niektorá tehulka svoje babo nechcela z nejakého dôvodu a dohodla sa z niektorou a darovala jej ho? Prosím hlúpe komentáre si nechajte iba sa pytam lebo adopcia novorodencov trvá dlho

83lenka83
3. jún 2020

Dieťa Nie je mača aby ti ho niekto daroval, vieš si zaobstarať náhradnú matku v čechách alebo na ukrajine ale bude ťa to stáť niekoľko desiatok tisíc eur.

lula313
3. jún 2020

No u nás sa stal podobný pripad. Boli tri kamaratky, jedna z nich mala babo a skoncila na psychiatrii, aj pila, otec dietata fetoval a dostal sa druhýkrát do väzenia a dieťa skončilo u Jednej z tých troch kamaratiek a včera mi muž hovoril, že už si ho aj adoptovali. Takze pravdepodobne bude možné si adoptovat aj dieťa, s ktorým nie si v príbuzenskom vztahu, ale teda kto vie, za akých podmienok.

evkakozickova
3. jún 2020

Alebo ho dať po pôrode na adopciu...

pribinak
3. jún 2020

Nie nedá sa darovať, ale dá sa dať na adopciu.

baccio
3. jún 2020

Také niečo legálne nieje možné. Ale adopcia novorodencov netrvá dlho.Praveze novorodencom nájdu rodinku raz dva lebo párov čo sú v poradovníku je veľmi veľa. Skôr tie páry sa načakaju lebo je to dlhý proces dostať sa k bábätku hlavne ak chcú biele .

basska_b
3. jún 2020

Dá sa po pôrode dieťaťa vzdať. Tam je len zaujímavá otázka, že keďže "prenajatie maternice" (napr. sestra vynosí dieťa svojej sestre) tu nie je legálne, či napríklad sa dá že porodím a DARUJEM ho konkrétnej rodine, nie niekomu z poradovníka. Bolo by to dobré pre ženy, ktoré sa o dieťa nechcú alebo nemôžu starať, no na potrat nepôjdu, lebo vedia, že v okolí je rodina, ktorá nemôže mať deti, dobre ju poznajú a vedia, že dieťa by ich veľmi potešilo. No je to veľmi náročná otázka, ktorú asi my nie sme kompetentne riešiť. Matka dieťaťa takto vlastne vie že komu dáva dieťa a stále zostáva biologicky jej dieťa a keď sa jej to v hlave a v živote uprace, tak sa objaví pred ním a že hej, to ja som ťa porodila, pod zasa späť ku mne. Možno je lepšie, keď ide do hniezda záchrany a nevie, kam putuje ďalej.

siasis
3. jún 2020

Podla mna skor tak ze uznas chlapa tej rodiny ze to je jeho dieta, on si ho osvoji a ty sa ho vzdas a on ho bude mat s aktualnou partnerkou 👍to by mozno fungovalo 😅

hastrmistr
3. jún 2020

Na slovensku to mozne nieje

tecko28
3. jún 2020

@siasis ziadna normalna rodina by do toho nesla prave pre riziko, ze si to bio matka rozmysli a budu z toho problemy.

oliviakatka
3. jún 2020

Nie raz som tu čítala, ako sa to dá šikovne obísť. Žena ktorá čaká dieťa, určí ako bio otca muža z páru, ktorý má o dieťa záujem.

evkakozickova
3. jún 2020

@oliviakatka no lenže na rodnom liste bude biologická matka...

tecko28
3. jún 2020

@oliviakatka s rizikom basy za obchodovanie s ludmi 😀 Do toho priemerne intelignentny clovek tazko pojde. Sama som dostala minimalne 2 take ponuky tu na MK.

tecko28
3. jún 2020

@evkakozickova to sa da vyriesit adociou partnerkou akoze otca, ale ko pisem, je to na kriminal ak si to ta bio rozmysli a zrazu to dieta bude chciet

janarochester
3. jún 2020

Podľa našej platnej legislatívy nie je možná takáto priama adopcia,že sa konkrétna biologická matka sama rozhodne u koho skončí jej novorodenec.

oliviakatka
3. jún 2020

Samozrejme, nech to autorka neberie ako návod 😂 len ma zaráža vynaliezavosť niektorých ľudí, v živote by mi to nenapadlo keby som to tu nečítala 🙈

jaskolka
3. jún 2020

Legálne to možné nie je. Existuju náhradné matky, ale tiež to je právne ošetrené,nedá sa spisat papier, že moje dieťa ide tej a tej rodine. Bol v televízii prípad, že sestra vynosila dieťa pre neplodnu sestru, ale potom nastali problémy, lebo jej malé nechcela dat, dokonca muž sa presťahoval.k nej a sestra ostala bez dieťaťa aj manžela. Nič nemohla urobiť, lebo všetko bolo "načierno". Čize ak nechceš porušiť zákony, alebo ísť do obrovského rizika, tak radsej legalnu adopciu

nikpa
3. jún 2020

Toto nemyslíš vážne? Podľa teba žiješ v krajine kde sa deti len tak podávajú z ruky do ruky? Existujú hniezda záchrany. Dieťa tam das anonymne hned po pôrode a nemusíš sa o nic starať. Tak ak máš situáciu ktorá ti viac neumožňuje radšej urob toto a nie ho dat niekomu ako mača. A navyše by to bolo aj trestné, darovať niekomu dieťa.

janinuska
3. jún 2020

Inak ja som to tak pochopila z úvodného príspevku, že ona chce dieťa, nemôže ho mať a nechce sa je dlhé roky čakať na adopciu novorodenca. V tomto prípade by som si adoptovala aj staršie dieťa, lebo na novorodenca sa vraj ozaj dlho čaká.

sandrika1986
3. jún 2020

Hniezdo zachrany, utajeny porod alebo adopcia.

tecko28
4. jún 2020

@janinuska dlho sa čaká na akékoľvek dieťa do 3 rokov ak sú úzke požiadavky.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre