Zdravim vás 😔 Som na dne... O dieťa sa s partnerom snažíme už 4 roky neúspešne a bolo nám povedané, že vlastné dieťa pravdepodobne nebudeme mať nikdy. Chceli sme, že si aspoň adoptujeme bábätko, lenže kvôli bipolarnej poruche mi možno nebude dovolené ani to. Čo myslíte? Raz tu už niekto zakladal podobnú tému a tam každý písal že to nie je s touto poruchou možné. Je to skutočne tak?
ahoj, pridaj sa k nam do skupinky "adopcia, proces a cakanie" alebo si kukni forum adopcia - "aka bola vasa cesta k dietatku"
pri podani ziadost o adopciu treba prilozit zopar dokladov, je tam aj potvrdenie od lekara o sposobilosti vychovavat dieta, plus rovnake potvrdenia od odbornych lekarov. tiez je moznost sa nezavazne informovat u pracovnicok uradu v sidle kraja
len treba dúfať... moja ex kolegyňa tiež mala takú správu od lekára a v 40tke ostala tehu a potom o rok zas... všetko OK.
pozn. : tehu zostala prirodzenou cestou
@janetinka27 takže je to možné aj takto ak mi uznajú že som schopná vychovat dieťa?
Ono je to obcas fakt nefer, lebo bio rodicov s boh vie akymi poruchami sa tieto otazky a sprtanie v zivote a zistovanie, ci su "vhodny" na to byt rodicom nikdy nikto nepyta... poziadaj si posudok od svojho lekara, pokial bude pozitivny podla mna to taky problem nebude... a to darcovske embryo zvazte, kamoska maju takto dcerku, bolo to kazdopadne rychlejsie, ako cakat 5-6 rokov na adopciatko (ano to maju tiez, ale ich dcerka mala 4 roky, ked ho dostali)... drzim vam velmi palce, ja by som paralelne sla do oboch moznosti a uvidite.
@deti95060810 to by som bola veľmi šťastná keby sa raz podarilo
Ako dlho máš bipolarnu poruchu?lebo to, že teraz sa cítiš dobre môže byť o 3 m inak...aj, keď Ti prajem nech sa drzis.
na toto by Ti vedela najlepšie odpovedať psychiatricka.
@janetinka27 škoda, že to nemusia doklady všetci ľudia čo sa rozhodnú mať deti🤪
Nie som odbornik,ale mám kamošku s bipolárnou poruchou a moja otázka je budeš schopná sa postarať o dieťa keď budeš mať šťavy?
Dôležitá je len správa od dr.tu ti dá všeobecný lekár.ak on odporučí,že sa ma k tomu vyjadriť aj psychologička,pýtaj potvrdenie aj od nej.
V sucastnosti chodi kazdy 5 clovek k psychologicke a kazdy 20 navstevuje psychiatra, takze myslim, ze budu posudzovat zalezitost individualne. Dost dolezite je aky je vas stabilny vztah a ci mate zabezpecenie.
Neviem ti sice poradit, ale moj ocino ma bipolarnu poruchu a teda uf, pri manickych fazach je to zasah do psychiky celej rodiny. To ze si teraz ok neznamena, ze budes aj za 2-3m 🤷♀️
A to ze si bez liekov a podpory psychiatra ma teda prekvapuje.
Lebo napr.u teba moze byt spustacom pripadne tehotonstvo ale pri adopcii prichod noveho clena rodiny a nasledny nedostatok spanku.
Kazdopadne ti velmi drzim prsty nech je vsetko ok aj nadalej ❤️
bipolarna porucha je velmi zavazne ochorenie a je to preazka pri adopcii
@anonymous87 Ale ja psychiatričku mám lenže práve som v poriadku okrem toho že som smutná, že nemôžem mať bábätko, tak mi vysadila lieky a na kontrolu mám ísť až o pár mesiacov a ak nebudem dobre tak mi nasadí lieky znova. A k psychológičke chodím tiež.
Zatiaľ ma ešte drží nádej, že možno sa podarí, tak ešte sa ako tak držím ale je mi z toho dosť spatne že sa zo mňa pravdepodobne nikdy nestane matka :(
Prepac, zle som to pochopila s tou lekarkou.
A rozumiem, ze by si chcela babo. Aj ze ta to ubija. Ale maniodepresia je naozaj velmi vazne ochorenie. Neviem v akom to mas stadiu, ani ako sa u teba prejavuju manicke fazy a fazy depresie, ale z pohladu dietata ti pisem, ze naozaj to nie je med lizat. Recidiva nemusi prist cele roky samozrejme. Ale je to nevyliecitelna choroba 😔
@luccija Pravdepodobne to mám zdedené
@anonymous87 presne a hormonálne zmeny
mozno skusit pestunsku starostlivost, ak chces aj dieta nad 2 roky alebo romske, a ziadatel nech je manzel, tam sa neposudzuje az tak prisne
A ak by sa vam dieta zadarilo, nebojis sa, ze to zdedi tiez a bude si musiet prejst tym, ci ty?
Ako dlho sa liečis?ten po kom to máš zdedene sa ako cíti?vieš bipolarna je celoživotná dobre obdobie, zle, mánie, depresie a lavirovanie medzi jednymi liekmi a druhými.Zalezi aj ako reagujes na lieky ...máš určite bipolarnu hej?lebo môžeš mať depresie z toho, že nevieš otehotnieť či inú poruchu.
Pracuješ či máš ID?
@luccija Pracujem
@luccija Naisto mám... Zistili mi to po tom, čo som mala asi dvakrát psychozu
@moonlight1210 Tak je to trošku ťažšie, ale dá sa s tým žiť celkom normálne...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ani darovane embryo nie je moznost? Maternica ako taka je v poriadku? Ja to tiez viem tak, ze psychicke poruchy (neliecene) su vylukou adopcie, ale nie som expert na toto.