Ahojte maminky adoptovanych deticiek! S priatelom uz dlho uvazujeme o adopcii. Sme presvedceny o to ze sme pripraveny takze od buduceho zacneme vybavovat. ( nakolko teraz mame smutok v rodine) moja otazka znie... Ako ste sa citili resp. Ako ste sa ,, znasali,, s dietatom zo zaciatku? Reakcie dietata na novy domov a ludi ? Ako ste sa hned zo zaciatku spravalj ku dietatu a ono k vam? Chceme adoptovat trochu vadcie dieta lebo tie nedostavaju tolko sanci na novy domov.. Preto sa bojim aako bude na nas reagovat. Mame takmer rocnu dcerku . Ako reagovalo dieta na noveho surodenca ? Dakujem za odpovede a prajem krasny den.
ahoj ewwa666, o akom veľkom dieťati uvažujete, ak sa smiem spýtať?
no, ako píše @cairka... aj pri adopcii platí, že by malo ísť všetko "podľa prírody", takže rozdiel medzi deťmi by mal byť cca to tehotenstvo... takže tých 10 a viac mesiacov je ideál... 🙂 no a prvé dni? tie sú super, lebo ešte je to "nadšenie" zo všetkého... po pár týždňoch je to horšie, nastúpi realita a únava... ale dá sa to všetko zvládnuť... ja som pri prvom (mal 10 mes.) cca po 10-tich mesiacoch cítila, že je to ok, že sme sa "zžili" ako rodina, pri druhom to bolo trošku skôr, ale toho sme brali menšieho (mal iba 2,5mes.) ... hovorí sa, že dieťa potrebuje toľko času na zvyknutie si, koľko má rokov/mesiacov, keď príde do rodiny (samozrejme, že to platí pri deťoch cca do1-2rokov) ... dôležitý je fakt, že ani pri adopcii nemôžeš preskočiť obdobie tehotenstva, iba nebudeš nosiť dieťa v brušku, ale už na rukách... 😀 😀 😀 vzťah sa bude budovať tie prvé mesiace, nebude hneď, keď príde dieťa k vám...
Ja si dovolím len technickú poznámku: Ako spoločné dieťa môžu maloletého osvojiť len manželia (§100 ods. 2 Zákona o rodine) 😉
@cairka dakujem za odpoved, ano mam malu dcerku no my nechceme adoptovat male dieta ale uz starsie tak okolo 4 rokov a viac.. Chceme to z toho dovodu ze male deticky ( babatka) adoptuju ludia rychlejsie... My chceme dat rodinu a lasku dietatu co uz tolko moznosti nema. Prave oreto sa pytam a bojim ako sa take dietatko adaptuje do rodinky ?
@ewwa666 ty zijes na SLovensku alebo vo Svajciarsku? a chcete si osvojit dieta zo Slovenska...
ono u vacsich deti je problem ... lebo najst samostane dieta (nie v surodeneckej skupine) a este zdrave, svetle a nedajboze dievcatko ... a vacsie a vhodne na osvojenie je takmer mission imposible...
ale v prvom rade treba si vyjasnit miesto obvykleho pobytu ak je to Svajciarsko a pripadne je partner Svajciar a tak potom musite ist cestou medzinarodnej adopcie .. tam je to kus narocnejsie ..
@maznacik007 a o byvam vo svajciarsku achceme dieta zo slovenska, na pohlavi a farbe pleti nam nezalezi 😉 ratame s tm zeto pojde cez medzinarodnu adopciu a aj to ze to nebude lahke, to mi je vsetko jasne no ta cesta bude stat za to 🙂 moja otazka znie len ako sa rodiciatakeho velkeho adoptovaneho dietata spravalj? Ako sa spravalo dieta? A tak proste aake to bolo 😝 nebojim sa adopcii bojim sa co pride po tom co mam robit aby sa u nas citilo co najlepsie 🙂
pochybujem, ze ma SR so Svajciarskom podpisanu zmluvu o medzinarodnych adopciach...
tiež s ami vidí, že sr so švajcom zmluvu nemá.....
@ewwa666 mame adoptované malé dieťa, takže k téme neporadím, iba súhlasím, že to nie je dobrý nápad, keďže máte iba ročné dieťa..a slovensko nemá podpísanú zmluvu o medzištátnej adopcii, takže touto cestou to asi nepôjde
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
To máš ťažko každé dieťatko je iné, veľa záleží, čo by malo odžité do doby príchodu...Len ma zaujalo, že píšeš, že máš ročnú dcérku, všeobecne sa odporúča prijať dieťa mladšie, ako sú deti doma (aby si zažili ten pocit najmladšieho a aj ostatným sa lepšie vysvetlí zo začiatku zvýšená starostlivosť o nového člena rodiny (veď on je ešte maličký, musí sa viac túliť...)