Je tu niekto kto mi vie poradiť ?
Chceli by sme s manželom si zobrať jedno dieta na Vianoce domov z detského domova. Je to možne? Mate s tym niekto skusenosti ?
@mucuinka a čo sa lahšie vybavuje opatrovnictvo alebo ešte niaka ina možnosť viete mi poradiť ? dakujem viem že adopcia je velmi zdlhava. Samozrejme keby ti dietatko chce byt pri nas a sa pozname viacej a tak samozrejme že by sme si ho aj adoptovali. Viete mi prosim poradiť?
@luciola Už to tu bolo v témach. Skús si pohľadať staršie témy. Určite niečo nájdeš.... Osobne si myslím, že to nie je dobrý nápad. Myslím, že tým deťom by to skôr uškodilo, nakoľko by bolo asi dosť "blbé" si na pár dní zobrať dieťa, ukázať mu krásne vianočné sviatky v rodine a potom šup späť do domova.....:(
Najlepšie by bolo zavolať do nejakého domova, že aké sú možnosti...
@luciola takáto téma tu už bola. Nie je to dobrý nápad. A ani s tým nepochodíte. To by bolo pre tieto deti len viac stresujúce. Teraz detské domovy fungujú na báze rodinného prostredia, nie sú ústavné, takže Vianoce majú ako máva rodina doma. Nič nové by ste im neukázali, len to, čo zažívajú aj v domove. Deťom môže takéto niečo skôr ublížiť. Nemyslím, že by ste niekde pochodili s tým, že si na Vianoce chcete zobrať nejaké dieťa z DeD.
V pripade ze to dieta poznate, pravidelne navstevujete, teda mate s nim uz nejaky vztah potom by vam ho mozno dali na Vianoce. Ale musi byt starsie, cca od 10 rokov. Mladsie takto urcite nedávajú, lebo nevedia pochopit preco ste ich po par dnoch vratili
vacsina riaditelov nieco taketo neumoznuje, pretoze to dieta musite poznat, musi byt s vami v pravidelnom kontakte, musite vediet nieco o nom a ono o vas
je ine, ak ma napr vase dieta spoluziaka z detskeho domova a chodi k vam, hravaju sa spolu, vy ho poznate a ono pozna vas
dalsia vec je, ze napr take 6 rocne dieta nepochopi preco sa po sviatkoch zas musi vratit do domova, preco nemoze zostat
je to pre ne nieco nepochopitelne, ale casom zistia, ze ludia maju zaujem len cez sviatky a zvysok roka nie
ze to robia skor kvoli sebe, aby mali dobry pocit, ze niekomu urobili pekne vianoce, ako kvoli im samotnym
na jednej strane je asi aj fajn ze to domovy mnohokrat neumoznuju, lebo deti myslim ze tym trpia viac ako ked su domove na vianoce 😖
...to už radšej choďte na vianoce (a potom pravidelne) do detského domova Vy, medzi deti...ak je to možné, pohrať sa s nimi, povenovať sa...lebo urobiť jednorazovu "radosť a svetielka v detskych očiach" je skôr o pohladkani si vlastneho ega ako o pomoci tomu dieťaťu. Alebo choďte vyvenčiť psikov z utulku, to bude užitočnejšie.
Toto by som neurobila ani stenatu nieto dietatu v dd a u nas SA to u malych deti resp nie pubertakov ani nastastie neda
lepšie urobíte, keď nakúpite darčeky a na Vianoce ich zoberiete do detského domova 😉
@katarinam85 to je zbytočné, darčekov majú deti v dd viac ako deti v rodinách, materiálne im nič nechýba
Boze to je hrozne si to len predstavit.toto je totalne prvoplanovy napad!ozaj ako pisala jedna prispievatelka,to by som neurobila ani stenatu nieto dietatu!radsej rieste osvojenie.
@luciola najlepšie je obrátiť sa priamo na domov, s ktorým by ste chceli v podstate spolupracovať. Usmernia vás a aj vysvetlia, čo je treba absolvovať, co treba vyplniť, preukázať a podobne. Nie je to jednoduchý proces ale obdivujem každého, kto dnes chce takto nezištne pomôcť, pretože ľudia si často myslia, že za to človek dostane milióny.
To co je poziciat si dieta na Vianoce? To nemyslis vazne to ta asi nenapadlo ze ako by sa citilo to dieta .
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
DobTy deň, záleží od domova, ale zvyčajne ti možné nie je. Je to najmä preto, lebo ak nemáte v plane si dieťatko nechať, či už ako opatrovníci alebo adoptivni rodičia, dosť zle sa im vysvetľuje, keď sa do domova musíš vrátiť. Jedine, po čom tie deti túžia je rodina a istota. A takto sa im vlastne iba ukazuje, o čo všetko prichádzajú a keď sa vracajú, väčšinou nevedia, čo urobili zle, keď ich už nechcete. Viem, že to myslíte dobre, ale môže to narobiť viac škody ako uzitku