Ahojte..Mám hrozne zložitú otázku,hrozne zložitú životnú situáciu...Chcem sa iba opýtať..Chcem dať moje dieťa na adopciu.Anonymný pôrod..Kde mám istotu,že bude v dobrej rodine?Viem,že o novorodene detičky je veľký záujem,ako dlho trvá,kým sa dieťa dostane do rodiny?A vlastne ma zaujíma všetko okolo adopcie,či tu nejaká mamina čaká na dieťatko..Chcem mať pocit istoty,moje dieťa milujem a preto mu chcem zabezpečiť lepší život..Ja mu ho dať neviem....
Na dieťa sa čaká roky. Ak si sa rozhodla dat svoje dieťa na adopciu, aby si mu zabezpečila lepší život, tak ver tomu, že sa dostane do tej najlepšej rodiny ako je vôbec možné. Žiadatelia o adopciu musia podstúpiť velmi náročnú torturu, aby ich vôbec vyhlásili za spôsobilých... Nebolo by zle, keby sa niečo podobné zaviedlo aj pri biologických rodičoch. Hneď by prestali existovať zanedbané alebo týrané deti.
@pribinak nechcem,aby dieťa bolo v náhradnej rodine..Chcem,aby bolo adoptovane a milujúce párom,ktoré svoje detičky bohužiaľ mať nemôžu,alebo sú rozhodnutí pre adopciu z iných dôvodov..Chcem si byť iba istá,že moje dieťa nebude trpieť a nebude 18rokov niekde.v ústave 😣😣
Skúste si vyguglit poradňu Alexis. Nachádzajú sa v Bratislave aj v Banskej Bystrici. Na ich stránke nájdete mailovú adresu aj telefónne čísla. Myslím, že by Vám mohli pomôcť. Želám všetko dobré.
@zuzanaalica písala som im mail už včera,zatiaľ neodpovedali..Chcem spolupracovať so všetkými,ktorý by vedeli pomôcť,povzbudiť.Je to hrozne ťažké,ale chcem iba vedieť a mať istotu,že bábätko bude v tej najlepšej rodine...
V dnešnej dobe, kedy veľa párov nemôže mať deti si môžeš byť istá že to tvoje neostane niekde ležať v decáku. Kámoška čakala na malé dieťa 8 rokov a aj to už si adoptovali 3 ročné. Noví rodičia sú skutočne dôkladne preverení,toho sa obávať nemusíš. Len si to dobre rozmysli, lebo budeš o pár rokov premýšľať, ako vyzerá, ako je veľké, myslím si, že ťa to bude v budúcnosti trápiť. Prídeš mi citlivá dušička. Nikto ti neprezradí ku komu sa bábätko dostane, je potrebné chrániť obe zúčastnené strany.
Neviem aka je tvoja situacia, ale nerob to nikde inde mu nebude lepsie ako pri tebe, vsetko v zivote sa da zvladnut, nic sa neje take horuce ako sa uvari ... Nerob to, dokazes s tym zit ? Krok spat uz neurobis, ak sa raz rozhodnes nieje cesty spat ...
O akej náhradnej rodine pises? Vies co je profi rodina? To je rodina, ktora sa stara o dietakym sa dostane na adopciu.
Vytvorili sa profi rodiny, aby deti nerevali v dojcakoch. Tam sa 2 sestricky starali o 20 deti a bohužiaľ rozkrájať sa nemohli
@hyta
@era777 hej,viem,je to strašne ťažké...Môj muž sa totálne spustil,dlhú dobu viem,že s ním nieje niečo v poriadku,ale dozvedela som sa to asi pred mesiacom.Je totálne závislý na hazarde,má dlhé roky milenky,je tam strašne veľa vecí,ktoré nedokážem prekusnut.Áno,ja sama nerozumiem,ako som to mohla toľko prehliadať..Zaľúbená s ružovými okuliarmi..Nemám rodinu,nemám sa na koho obrátiť,nemám nikoho okrem muža,ktorý má okrem mňa ďalších 5...Nie,takto nie...Dieťa si zaslúži lepší život..A ja mu ho proste.Nemám ako dať....
Koli dakemu debilovi, chces opustit svoje dieta ? Od muza, mozes hocikedy odijst ... Lahko sa to vravi ja viem, zachvilu bude mat 3 roky ani nevies ako, das ho do skolky pojdes pracovat, uzivis vas ... Ver, ze su natom ze ovela ovela horsie ako ty a zvladli to. Ja som to tiez v zivote nemala lahke, ale proste som sa nespustila, nevzdala, a dnes mamm krasny zivot, max som mala dlhy, ktore som si neskor splacala ... Vsetko zvladnes ver mi, pokial mas zdravie, kde spat a co jest, este vzdy su ludia, ktorí sa maju daleko horsie ... Ak das svoje dietatko od seba prec nikdy si to neodpustis ver mi ..
. A ziaden chlap na svete, zato nestoji ... Existuju aj krizove centra pre zeny s detmi ,v zlej situacii to je tiez moznost, skus sa nato pozriet .. A je ich viac, nerob unahlene zavery ... Ktore budu nezvratne .... tvoje dieta je pre teba na prvom mieste mysli, len na neho a na seba ... Predstav si, cisto hypoteticky zeby sa tvoje dieta raz dozvedelo, ze si ho ,,odlozila,, len preto ze jeho otec chlastal, mal dalsie zeny, a venoval sa hazardu ? To nieje dovod vzdat sa dietata ... Urcite to zvladnes ver mi !!!!
Hladaj riesenia , ktore su ... A zabudni nato, ze sa chces vzdat cloviecika, ktoremu si dala zivot, ktory k zivotu potrebuje len a len teba, si pre neho najdolezitejsia osoba na svete , nikto mu ta nikdy nenahradi.... Verim, ze urobis pre neho vsetko na svete 🙂 sila matky je najsilnejsia a prevalcuje vsetko 😊
@era777 ty jej hlavne nepis, ze to urcite zvladne,lebo figu o tom vies. Ona sama najlepsie vie, ako na tom je. Urcite zvazuje vsetky moznosti, ale ty nemas pravo jej pisat,ako jej bude s dietatom super, ty jej pomozes? Poskytnes jej byvanie, stravu, prostriedky? Nie je nesvojpravna, dufajme, ze sa rozhodne spravne najma v zaujme toho dietata
@nelca84 pisem svoj nazor , aby nerobila unahlene zavery , len koli tomu, ze ma debila muza ... Opytaj sa, zeny, ktora dala dieta na adopciu ako s tym potom zila ... Radsej jej pomozem, nech si to rozmysli ako jej pisat, ze na jej dieta caka kvantum rodin .... Nech sa neboji ... a ak si matka urcite chapes co pisem ... Autorka vyzera byt slusny clovek, nie nejaka alkoholicka, fetacka , kurva ... Takym detom je asi lepsie inde ako pri matke ...ale autorka asi taka nieje 😉
Baby ďakujem.Ale pytam sa na.adopciu..Som rozhodnutá.Viem,že sa to ťažko číta,verte,že mne sa to ešte ťažšie píše..Ale viem,ako na tom som(nevravim,že v budúcnosti to nebude lepšie),teraz je to katastrofálne a po krízových centrách určite behať nebudem...Adopcia je.to najlepšie,čo môžem urobiť..Dala som život a.dám aj možnosť na život..Nie.na prežívanie....
@tenerifka hej pomozem jej ak jej bude treba ,kludne jej dam v mojom dome jednu izbu, aby ma kde byvat ....vy ste moralistky vsetky, ale ani jedna ste jej nenapisali, nech si to este rozmysli, ze jej pomozete ak treba ... Kazde krizove centrum jej pomoze kym sa postavy na vlastne nohy ... tak preco nevyuzit taku moznost, ale hned sa vzdat dietata, len koli chlapovi ?
Keby som mohla hneď si ho adpoptujem aj keď už mám tri ...no už rodiť nechcem ani za svet no babetko by som si priala ...a čo muž viem že je to de.. ale on to dieťa nechce?
@hisinfernalmajesty nie...Po 10rokoch spolužitia mi povie,že mi nejakú almužnu na dieťa zaplatí,že aspoň 20,30€..Na papieri má minimálnu mzdu.Bývame v prenájme za 650€ a on si ide hľadať lacnejší a ja totálne bez príjmu na ulici zostanem....Otočil sa o 180stupňov a môj záujem touto vetou skončil...
@era777 co ked si to rozmysli a neskor skonci trojrocne dieta v decaku? To bude lepsie? Nehraj jej na city a nesnaz sa vzbudit pocit viny, tu treba racionalne zvazit moznosti a spravne sa rozhodnut... a verim, ze pri dnesnych mnohych neplodnych paroch moze spravit niekoho najstastnejsieho na svete a zabezpecit tak svojmu dietatu krasny zivot, ktory mu zrejme ona zabezpecit nevie
@nelca84 ďakujem za podporu 🙏
netrap sa hlavne. chces urobit vynimocnu vec, ktora bude pre babatko najlepsia. verim, ze sa dostane do ruk rodicom, ktori pre neho spravia prve posledne.
naozaj sa na adopciu zdravého bieleho babatka caka dlho, viac ako 5 rokov. vies si predstavit ako si potom to babatko ti rodicia vazia a staraju sa?
ak by som vedela ako, tak by som ti urcite pomohla, len ozaj to asi nie je v mojich silach.
drz sa a netrap sa, dobre bude.
@ceklis ❤
@nelca84 ja nehram nikomu na city ... Len som si myslela, ze pre kazdu zenu je dieta na 1 mieste ... Ale, ked autorka, sa radsej dietata vzda, akoby mala ist do krizoveho centra na zaciatok, kym sa situacia nezlepsi tak nieje o com no ... Ja som clovek,ze ked nieco chcem urobim preto, vsetko na svete a nevzdam sa ... Nehladam tu lahsiu pohodlnejsiu cestu😉 myslela, som ze aj autorke zalezi na jej dietati najviac na svete ... To aky zivot mu vie alebo nevie zabezpecit nemoze vediet teraz ...kazda matka sa dokaze postarat o svoje dieta to je jeden fakt ... Mozno aj skromnejsie ale o to stastnejsie ... Viem o com pisem, uz mam coto zazite, a aj horsie veci, ako sa vzdat zdraveho dietata, len preto, ze momentalne nieje idealna situacia ...
No myslím že súd by mu dal platiť oveľa viac nie 20.30 a ty máš ísť akože kde po 10 rokoch
Ahoj. Najlepsie mas,ked das babatko do hniezda zachrany. Automaticky si zbavena prav,adoptivni rodicia si mozu babtko zobrat rovno z nemocnice. este mas cca 6 tyzdnov na rozmyslenie,nez zacne adopcny proces(keby ti mlieko udrelo po porode,depresia a tak).Skontaktuj sa so soc kuratelou,oni to priamo poradia.
Alebo sa ho vzdas po porode,das mu meno. Potom ide do profi rodiny,kym sa vybavi predbezko pre adoptivnych rodicov,bude sud kde ta budu zbavovat rodicovskych prav a tak.
Drzim palce,neboj sa ani profi rodiny,kazde dietatko velmi milujeme,nez idu k adoptivnym rodicom,ktori su velmi vdacni a vacsinou okamzite zamilovani do babatka ❤
Bude to tazke,ale neboj. Dnes uz deti nerevu v decakoch,kazde babatko ide do nahradky
@zania najrychlejsie sa deti dostavaju do rodiny po anonymnom porode.
Prepáč ale ty si vydatá? Lebo neviem či o Tom môžeš rozhodovať sama ak si vydatá.
Ahoj, my mame adoptovane dieťatko z utajeného pôrodu. Boli sme si ho vziať priamo na novoredeneckom oddeleni. Prvý krát sme ho videli keď mal 7 dní a keď mal 14 dní už sme si ho brali k nám domov. Odvtedy je u nás, nebol v žiadnej profi rodine predtým. Už ho mame osvojeneho a sme zapísaní aj v jeho rodnom liste. My sme strašne šťastní, že ho mame a ze sa jeho mamina rozhodla donosiť ho.
Pýtaj sa, ak Ta ešte niečo k tomu zaujíma.
ja mám adoptované detičky, ak chceš, napíš mi ss, čo ťa zaujíma
Ahoj osobne poznam rodinku co maju dietatko z anonymneho porodu. Vie ze je adoptovane. Je milovane, trocha zivsie a sebavedomeeee. Naposledy ked jej surodenec v hadke vykrikol, nieco v zmysle ze on je vlastny a ona nie. Vratila mu naspat, ze JU si rodicia VYBRALI, jeho si nemohli, prischol im😁 spokojne dieta, milovane, ma rodicov, surodencov aj zvieratka. Chodia uz do skoly vsetci. Rozdiel je len v temperamente, co badam, bio deti su kludnejsie povahy. Ked bola mensia velmi sa na adoptivnych rodicov aj podobala, nikto z nas by nepovedal, ze nie je bio dieta. Brali si ju takmer po narodeni tusim este z nemocnice. Moznu budes na svoje dieta spominat kazdy den, ale vzdy s vedomim ze si mu dala najviac co si mohla. Milujucu rodinu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Vies kolko rokov sa caka na dieta? Najmä ak chces novorodenca? Aj 10 rokov. Vies co vsetko ti ludia musia riesit s úradníkmi? Testy, sedenia s psychológom, musia zverejniť príjmy, zdrav.stav, ukazat byt, .....
To do ktorej rodiny pojde sa nedozvies. Zas ti ludia musia byt nejako chránení.
Novorodenec uz do detského domova nejde, dojčenské ústavy su zrušené. Bud ide priamo do rodiny žiadateľov o adopciu, alebo do profi rodiny