Rozmyslam ze by som si zobrala dieta ako profi rodic..preto sa pytam co je lepsie..a aky je vtom rozdiel.diky
@ptmt1011 https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
klubuk dolu a moj obdiv, ked sa na to nieko da, u nas je par zien, co si bevedeli najst pracu a sli do toho. ale je to o to, ze sa na to dieta mozes aj naviazat (nedavno jedna dostala babo) a po par mesiacoch ti ho vezmu, lebo mu nasli adoptivnych rodicov. okrem toho je to 24/7. nie ze po sichte vypnes ... oni maju aj dovolenku normalne atd, ma to vyhody, no ja by som to nezvladala. okrem toho nemusia to byt len male deti, dostat mozes aj pubisa v rozpolozeni, ktore by si ani u vlastneho dietata netolerovala. neodhovaram - hovorim, ze klobuk dolu pred kazdym, kto sa na to da.
@ptmt1011 jednak manzel a jednak aj deti na to musia byt nastavene, tie deti u vas mozu byt roky jedno, alebo sa menit kazdych par tyzdnov/mesiacov ... aby to manzel nevytkol, ked budu chore e bude treba podavat lieky, ze staraj sa ty, je to tvoja platena praca ... ja by som to nedala, ale ak ma niekto rad pracu s detmi, tak to pre neho moze byt vyzva aj poslanie.
24/7 som myslela tak, ze ta mozu kedykolvek kontrolovat, neviem, co je na tom rpavdy, ale niekto mi spominal, ze mozu prist dat fukat kedykolvek napr. ale ako vravim - neviem, mam to len sporstredkovane ... no za opytanie nic nedas. ale hlavne zacni rozhovorom s manzelom.
Mňa by skor zaujímalo aký je rozdiel medzi pestúnom a adopciou? Vie mi niekto vysvetliť?
@johaninka ak si dieta osvojiš, teda adoptuješ si zapisana v rodnom liste ako rodič. Ak si pestún, dietatu zostáva jeho meno, ty poberas na to dieta príspevok od štátu a dostávaš aj ty prispevok ako pestun. Tu je možnosť, ze dieta budu chcieť vidiet bio rodina, ale nie je to tak vždy. To je asi tak v skratke. Keby niečo napíš IP.
@angelaa214 uz si sa na to pytala v 8/2018, nasla som ta nahodou, lebo ma tiez zaujima tato tema, tak citam stare prispevky. Este si sa nerozhodla?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
pestunska starostlivost nie je praca tou je povolanie profesionalneho rodica.. pri pestunskej starostlivosti sud zveri dieta do starostlivosti a pestunovi dava obvykle rodicovske prava. Profirodič je skôr ako povolanie. A nemáš rodičovské práva. Máš len dieťa na istý čas u seba staráš sa o neho a si za to platená ako zamestnanec.