Ako sa dostať k adoptovanému dieťatku ešte pred rozhodnutím súdu?

maruska_maru
28. apr 2015

Ahojte kočky,neviem si rady,preto by som sa chcela spýtať či niektorá nemáte skúsenosti s týmto problémom. Máme už dieťatko ktoré navštevujeme a berieme si ho na pobyt domov. Maličký má 7.mesiacov. Už mal mať aj súd aby bol voľný pre osvojenie. Zrazu keď prešiel termím sme sa informovali ako to dopadlo. Na počudovanie sa nedostavila na súd pani ,ktorá mala nastarosti jeho matku,ftým sa to odročilo zas o dva mesiace.Maličký rastie,zachvíľu bude chodiť a ja neviem čo mám urobiť. Či dať výpoveď a zobrať si ho na dlhodobý pobyt. Poraďte prosím.

bonaqa2013
28. apr 2015

@maruska_maru ach tie naše súdy.....

bonaqa2013
28. apr 2015

Ešte pozri skupiny, či náhodou sú tu nie mamičky čo sa zaoberajú týmto problémom.

raza
28. apr 2015
cairka
29. apr 2015

Ahoj. No pokiaľ nechceš prísť o anonymitu adopcie, tak asi iná možnosť, ako ten hosťovský nie je 😒 Mohla by si skúsiť dať predbežné opatrenie na zverenie do starostlivosti, ale keďže malý nie je osvojiteľný, a teda rodičia zrejme nie sú pozbavení rodičovských práv a povinností, tak je reálne, že ich súd bude kontaktovať... Kurátorka by si zaslúžila, neprísť na pojednávanie! Veľa síl a pevné nervy

maruska_maru
autor
29. apr 2015

ďakujem kočky,veď to že nechcem ísť formou predbežného opatrenia na zverenie,lebo by dostala jeho ,,matka,,avízo a keďže sme z jedného mesta,to by nebolo absolútne možné,vzhľadom na to ako sa k nemu zachovala,rozmýšľala som, že sa hodím na maródku,veď mám stále nevyriešené problémy s krížami,ale koncom júla je prvé pojednávanie a potom kto vie kedy ešte dajú termín druhého súdu na zverenie do starostlivosti toľko maródovať ani nebudem,bojím sa aby mi neplakal keď ho budem brať na pobyt a zas naopak keď ho budem vracať že nebude chceť ísť,je to na nervy v tomto štáte ☹

cairka
29. apr 2015

@maruska_maru , ak je z jedného mesta, tak iste nie..ono potom koncom júla po súde o osvojiteľnosti už vieš podať predbežko, ale ako vykryť ten čas do vtedy... asi jedine skúsiť dohodnúť neplatené voľno,lenže tým pádom budeš bez príjmu. ja som mala staršiu na hosťovskom 10 mesiacov, potom spätne mi ju zverili od toho dňa ako išla na hosťovský, tak aj spätne vyplatili...ale stálo ma to robotu... (zas som mohla byť s ňou a nemusela byť v domove, vtedy ešte profi nefungovalo ako dnes). Ale bolo to finančne veľmi náročné a to, čo mi potom vyplatili išlo na splatenie dlhov...

maruska_maru
autor
29. apr 2015

@cairka to si nemôžem dovoliť byť bez príjmu,to je najhoršie,tiež sme zvažovali túto možnosť,keby to boli 2-3 mesiace tak na maródke by sa dalo vydržať,ale keď dovtedy nerozhodnú súdy tak čo,je to strašné ako sa to ťahá,človek chce odbremeniť tento štát,nemá inú možnosť iba adoptovať,doteraz v kuse pracuje,odvádza poctivo dane,poistenie,v živote som nemaródovala a takto dopadne

cairka
29. apr 2015

@maruska_maru , áno , je to strašné...tieto prieťahy len ubližujú, aj rodičom a ešte viac dieťatku...lenže pre úradnikov je to len číslo spisu...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre