Ahojte dievcata. S manzelom sme sa ako mnohe z vas rozhodli pre adopciu dietatka.
V podstate sme uz preklenuli obdobie "papierovacie" a zhanania dokladov a teraz, dalsi tyzden nas caka prve posedenie so psychologickou.
Co od toho mame ocakavat ? Ako to prebieha ?
Mam trochu obavy nakolko na tuto temu som nenasla skoro ziadne informacie a neviem si ani predstavit co nas caka 😅
Budeme tam preberat nase manzelstvo ? Ci otazky len ohladom dietatka ?
Skuste mi tuto situaciu troska popisat prosim 😎 😀 😉
My sme absolvovali zazitkovy pripravny program cez Usmev ako dar, bolo to fantasticke, na vlastnych zazitkoch sme pocitili, ake to je mat osvojene dietatko, hravou, zazitkovou metodou sme si vyskusali ake to je pre dieta, aby sme ho vedeli pochopit a taktiez nas pripravili na pripadne nastrahy a problemy, ktore sa mozu objavit. Bolo to uzasne, mozem len odporucit.
nemusis sa vobec bat.....na prvom sedeni sa zoznamite, vyplnite s manzelom rozne testy a dotazniky. Potom na dalsich sedeniach to budete rozoberat a bavit sa o vsetkom, aj o vasom vztahu, o vasej rodine a tak pod. Hlavne budte prirodzeni, taki aki ste.....nas nasa psychologycka uplne odhalila.....nic jej neuslo 😀 , bola velmi mila a ozaj nam pomohla....ja som sa na tie sedenia dokonca tesila, co bol zazrak u mna. Cakame uz rok a este min. 2 nas vraj cakaju 😖 ......dlho dlho
ste niekto v procese pripravy na adopciu? co som zatial zistila, tak napr Usmev ako dar, pripravny kurz trva 2-3 mesiace, stoji 140e/osoba a zaradia vas do kurzu az ked z UPSVAR poslu kompletnu dokumentaciu. Kona sa to obvykle stvrtky popoludni, cize da sa to aj zamestnanym ludom.
ahoj, robili ste niektora pripravu v Bratislave na UPSVAR u p. Hrustica? Ako to prebiehalo?My sa nevieme rozhodnut, pani na UPSVAR nam ho strasne odporucala..
Volala som aj do Usmev ako dar a Navratu, panie pri Telefone boli velmi mile, ale nas dost odradza masovost sedeni...
@ivsa my chodime do usmevu, tiez ma odradzali skupinove sedenia, je nas tam dost, asi 20. prve sedenie to bolo velmi zvlastne, pre mna cudzie, nechcela osm rozpravat pred tolkymi ludmi. ale zase oni ta nenutia nejak silne rozpravat, ked s arozhodnes, ze napriklad povies iba svoje meno a nic viac k tomu nechces, tak nemusis. neboj, nie je to ako v skole 🙂
podla mna obohacujuce je to, ze sa tam dozvies viacere nazory, a ze tu adopciu nemas podanu iba z jedneho pohladu. su tam rozni ludia, ktori ti ukazu a pytaju sa na take veci, ktore teba vobec nenapadnu, ale isto s ati mozu prihodit...takze ja v tom vidim velke pozitivum viacerych ludi. amali sme tri sedenia a na kazde sa tesim viac a viac a sme dobra partia, aj vtipkujeme a tak...je to pre mna nakoniec velmi prijemne...a vedu to zvycajne dvaja ludia - niekto z tej organizacie, psycholog a my sme tam zatial vzdy mali aj socialneho pracovnika a tym padom mas na vsetky otazky fundovane odpovede...ze nie je to len z psychologickej stranky preberane, ale aj z tej praktickej - napr kolko deti je aktualne...ako to priamo vyzera v domovoch...a tak dalej...je toho naozaj vela....a hlavne je podla mna super to, ze je to zalozene na diskusii, nie na otazka - odpoved. mne sa to velmi paci, ja to odporucam 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, my sme tiež zaradení, od minulého roka.
My sme si robili prípravu na Úpsvar, a tam to prebiehalo tak, že psychologička s nami robila kadejaké testy,na základe ktorých vyprofilovala naše osobnosti, naše vlastnosti a tak. Všeličo sme sa o sebe dozvedeli, napr. ja že som extrémne praktická - môj manžel mi to teraz stále pripomína zo srandy.
Niekedy sme sa iba rozprávali o našich predstavách o dieťati, ona nám hovorila svoje skúsenosti a pripravovala nás na to, že sa môžme stretnúť s akýmkoľvek problémom, že ako by sme ho riešili atď.
Nebolo to nič strašné, vôbec sa toho neobávaj.