Adoptovaný súrodenec

any14
9. okt 2024

Dobrý deň, chcem pekne poprosiť súrodencov adoptovaných detí, či by mohli napísať svoju skúsenosť, ako sa im zmenil život, z ich pohľadu. Prípadne vás, rodičov, ako to vy vidíte, čím ste si prešli. Mám 8-ročného syna, ťažké rozhodovanie, či ísť do adopcie, pomohli by mi skúsenosti. Ďakujem.

tortelinka
9. okt 2024

@any14 ja mám adoptované deti, neviem či mám poradiť

1angelika
9. okt 2024

@any14 ahoj aj my máme 8 ročné bio dieťa a sme v procese adopcie, ja si myslím, že keď Vás táto myšlienka vôbec napadla tak treba počúvať srdce a ísť za tým..skúsenosti si rada prečítam aj ja 🙂

lenja123
9. okt 2024

@any14 v detstve som vyrastala vedľa rodiny, ktorá si k dcére adoptovala novorodenca. Biologická dcéra mohla mať asi 6-7rokov, nepamätám sa už presne. Zo začiatku bola nadšená, že má sestričku. Ale o pár rokov sa to obrátilo, adoptovaná dcéra mala problémy v správaní , v škole, dnes by jej možno zistili nejaké ADHD, alebo dys-poruchy. Vtedy to tak nikto neriešil, ale rodičia sa jej museli venovať oveľa viac ako staršej, ktorá bola bezproblémová. Cítila sa odsunutá na druhú koľaj, nikdy to ani v dospelosti nahlas nepriznala, ale veľa času trávila u nás, mimo domu. Doma sa našťastie len dočasne aj zhoršili vzťahy medzi rodičmi.

kiki68
9. okt 2024

Toto musite prediskutovat s tym konkretnym dietatom. Ja by som vtedy ked som mala 8/9 bola nadsena urcite. Strasne som chcela surodenca a neslo to. Bol kocur, novy bicykel a doteraz si pamatam ako mi nasi povedali , ze toto vazne nepojde. Nemala som z toho bicykla vobec radost, chcela som surodenca. Teraz mam surodenca v muzovi prakticky. Ako mame samozrejme romanticky vztah, ale uci ma take tie skills surodenecke. Takze za mna super, ale napr Nase dieta by asi nechcelo ani toho kocura, nie tak surodenca.

mabose
9. okt 2024

@any14 adopcia je veľmi dlhý proces, je možné , že chlapec bude mať už x rokov kým dieťatko dostanete, ujo čakal 7 rokov kým dostali dieťatko

any14
autor
10. okt 2024

@tortelinka Napíšte mi, prosím, svoje skúsenosti. Ďakujem.

earlgrey
10. okt 2024

@lenja123 Toto sa môže stáť aj s biologickým súrodencom...Myslím, že váha adopcie/prirodzeného počatia, s tým nemá nič spoločné...Žiadna žena nevie, aké dieťa porodí a či budú nejaké problémy alebo nie...

lenja123
10. okt 2024

@earlgrey samozrejme máš pravdu. Ale ak sa vyskytnú problémy, môže dieťa inak reagovať na adaptívneho súrodenca ako na biologického. A popravde aj matka.

kikuska_wedge
11. okt 2024

@any14 ja som si adoptovala dve deti a ked mali 9 a 11 rokov, tak sme si adoptovali babatko. Ten proces prijatia sa nicim nelisil od inych rodin, kde pribudne surodenec. Spociatku bola aj ziarlivost, ale teraz po dvoch rokoch su uz vsetci traja partaci a velkaci velmi pekne prijali malinku. Lubia ju a staraju sa o nu. Verim, ze im tento vztah vydrzi navzdy.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre