ahojte...pozerala som, ci je tu taka tema, ale nic som nenasla, len konkretne osvojenie si dietatka priamo do rodiny (ci uz zo Slovenska alebo zo zahranicia)...mate vsak niekto skusenosti s adopciou na dialku? prispievate niekto takemuto dietatku, dostavate z casu na cas od neho listy a kresby? cez ake stranky ste si takeho dietatko adoptovali?
@omnia23 aha, dakujem 😉 pozerala som si tu stranku, ale tam je napisane, ze pre 1 dietatko treba 200e mesacne, cize 1 dietatko potrebuje akoby 10 takychto adoptivnych rodicov, kedze mesacne sa plati 20e...to sa mi potom zda, ze to vlastne nefunguje tak, ze ono je akoby "moje" a teda obcas od neho dostanem list, ze ako sa ma ako sa mu dari...
@kathynka
@omnia23
Dobry den,
rada by som vam odpovedala na vasu otazku ohladom adopcie na dialku. Pracujem ako dobrovolnik pre humanitarnu nadaciu Viac nez sperk. Nadacia bola zalozena Mirkou Suballyovou, ktora sa v roku 2007 rozhodla kupit pozemok v Keni a postavit maly domcek. Tento domcek sluzil ako ukryt pre deti na ulici, ci uz pred slnkom alebo dazdom a tak isto tam poskytovala detom zakladne potraviny a lieky.
Casom Mirka zacala pracovat aj na projekte adopcia na dialku. Vyberiete si dietatko, ktore chcete podporovat a mesacne mu zasielate min. 20 Eur. Kedze Mirka je v Keni, priamo dietatku kupi, to co potrebuje. Ci uz jedlo, lieky, alebo peniaze idu na vzdelanie, zavisi aj od veku a kondicie dietata. Pravidelne Mirka informuje podporovatela o dietatku, zasiela fotky...
Viac informacii najdete aj na nasom profile https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/viacnez...
Pokial vas bude nieco konkretne zaujimat, budem rada ak mi napisete.
Prajem pekny vecer.
Barbora
@viacnezsperk super, toto je presne take nieco, co hladam...viem, kam peniaze budu investovane a mozem si vybrat konkretne dieta...ked sa definitivne rozhodnem, tak budem mirku kontaktovat...dakujem 😉
@kathynka
Tak to sa naozaj velmi tesim, dakujeme 🙂 Su aj na nasom profile deticky, ale aj na FB stranke Viac nez sperk, kde mozete vidiet aj dalsie fotky. Keby bolo nieco este pomoct, alebo mate viac otazok na mna,kludne piste ...tesiiim sa 🙂
@viacnezsperk mne ide hlavne o to, ze ked dam tych 20e na konkretne dietatko, tak mu to urcite pojde a neostane provizia tym ludom, ktori to sprostredkuju...a tiez som si chcela sama vybrat podla fotky, veku, pohlavia, osudu...takze sa mi paci, ze to tam mate tak pekne rozpisane...funguje aj nieco take, ze to dietatko mi raz za cas posle nejaky list? myslim, ze niekde to tak je a je super, ked priamo to dieta aspon obrazok posle a mam pocit, ze sme naozaj nejako spati 🙂
@kathynka
Ano, rozumiem, prave preto sa aj mne toto paci, ze Mirka je tam, pozna tych ludi a co konkretne kto potrebuje. Listy nepisu deticky, ale skuste sa dohodnut priamo s Mirkou, ked si dietatko vyberiete, co vam povie, co vsetko vam bude vediet poskytnut. Este raz dakujeme!
@viacnezsperk za malo, uz som to aj kamaratke povedala...a teda tych 20e pojde naozaj tomu dietatku?
@kathynka super, dakujeme...ano samozrejme, mirka aj posiela fotky, aj napr. co mu bolo kupene, ci lieky, oblecenie, jedlo, uniforma, raz za rok nejaka hracka. Ked napr. potrebuje dietatko odvoz do nemocnice... Ja mam adoptovane dievcatko, ktore sa narodilo predcasne, muselo byt odvezene do lepsej kliniky a bude pozorvana viac ako ine deti u doktora. Nedovodlili by sme si vas klamat. Tym, ze v podstate nadacia je zlozena z par ludi, 3 🙂 tak vsetko je transparentne a snazime sa poskytovat, co najviac informacii.
@viacnezsperk super 🙂 tak ja si to este raz premyslim, ale ak sa rozhodnem, tak urcite to bude cez vasu nadaciu 😉 dakujem za vsetky info 🙂
@kathynka Dakujeme, budeme sa tesit 🙂
aby som to tu updateovala, tak cez viac nez sperk mam uz 3 mesiace adoptovanu malu innu, pravidelne sledujem ich cinnost na fb, takze naozaj vidim, ze peniazky idu tam, kam maju a samozrejmostou su aj aktualne fotky deti 😉
My cez Viac nez sperk podporujeme dve dievcata, prvu uz skoro dva roky, druhu rok a sme velmi spokojni s poskytovanymi informaciami a transparentnostou za cely ten cas 🙂
@ivanka.7 ved prave, je to skvelo transparentne...mam kamaratku, ktora s maminou podporuju chlapca v kamerune cez nejaku katolicku charitu, ale vobec nic nevedia...absolutne ziadne informacie nedostavaju...teraz mu akurat pisali list (som im to prekladala, kedze to muselo byt po francuzsky), ale aj to mam divny pocit, ci sa to vobec k tomu chlapcovi dostane...ja od inny list nepotrebujem, ved vidim na fotkach, ze sa ma fajn a dostava sa jej pomoci, ktoru potrebuje 😉
Ahojte viete mi poradiť ako si adoptujem dieťa na diaľku cez viac nez šperk?
@tinuska1107 toto je ich stranka na fb http://www.facebook.com/viacnezsperk?ref=ts&fre... , vo fotkach najdes album, kde su deti, ktore este nemaju podporovatela a pri nich je adresa na mirku suballyovu a jej treba poslat mail a ona ti uz posle podrobnosti 🙂
@kathynka
Dakujem 😉
Ahojte dievcata. Obnovujem temu. Rozmyslam nad adopciou na dilaku, bavili sme sa dnes o tom v robote. Mate niektora realne skusenosti? Kolegyna ma velke oci, že nejake dieta vystuduje napr. medicinu, z tej pomoci, co bude mesacne posielat. Dokonca uz fantaziruje, že si budu skypovať a tak....Podla mna to takto nefunguje. Tiež ma to laka, ale neviem v praxi ci naozaj to dieta VAm bude pisat, ci to za nich nenapise nejaka organizacia a ludia potom dostavaju hromadne textovo take iste neosobne listy. Dakujem za kazdu skusenost a nazor.
@svetluska82 Kolegyna ma velke oci. Skypovanie a pod. skor neprichadza do uvahy, pripojenie byva v takych oblastiach veeelmi pomale az nulove. Vidim to na organizacii Viac nez sperk, ze kym sa obcas Mirke podari nahodit fotky na FB, tak kvoli pripojeniu to niekedy trva aj dva dni. Ale fotky napriek tomu obetavo dava, aby sme my podporovatelia deti videli, ze nase peniaze idu naozaj tam, kam ich davame.
Ono asi nie je uplne dobre nadvazovat s detmi vyslovene extra vztahy, aby nemali privelke ocakavania (typu, raz pride moj podporovatel a vezme ma do svojej super bohatej krajiny).
Druha vec je, ze mam skusenost len s jednou organizaciou (prave spominany Viac nez sperk) a tam to funguje tak, ze my sme podporovatelia, nejde priamo o adopciu, lebo vela tych deti nie su ani siroty, len prosto rodiny v zufalej situacii a viac nez sperk tie rodiny podporuje rozne - rodicom dava moznosti ako si zarobit, resp. ich uci veci, aby si mohli zarobit sami... priamo podporu vo forme jedla a pod. dostavaju vlastne len deti, resp. ich rodiny skrz ne.
Mne sa velmi napriklad paci ich program Farma, kde na vidieku pomahaju zakladat rodinam male farmy s kozami a sliepkami a tym im pomahaju dostat sa do fazy akej takej sebestacnosti. Zeny vyrabaju sperky, chlapi vyrezavaju privesky... ked tam Mirka prisla a kupila pozemok pre House of smile, tak pod jej dozorom stavali skolku prave miestni muzi, ktori tym dostali pocit, ze su uzitocni.
Vacsim a starsim detom pomaha dostat sa na vyssie skoly, aby potom mohli mat lepsiu pracu a ich buduce rodiny nehladovali tak ako oni. Rahma, chlapec z programu uz vystudoval (alebo este studuje) socialnu pracu, ktora mu priamo umoznuje a umozni robit pre Viac nez sperk a pomahat dalsim detom, ked raz Mirka odtial odide... to ma podla mna zmysel.
A nie nejake predstavy o tom ako ma clovek "svoje" dietatko a fantazirovat si (to nemyslim v zlom).
My mame dve dievcata, ktore podporujeme, Aishu uz skoro 4 roky, Elizu skoro 3 roky a staci nam raz za cas vidiet ich fotky a v zone podporovatelov si raz za stvrt roka pozriet ako im to ide (minule som sa vytesovala, Mirka odfotila Elizino vysvedcenie, mudra kocka to je 😀).
@ivanka.7 dakujem Ti za info...Ved ja nefantazirujem, uz som si co to nastudovala, len ma zaskocil kolegynin nazor, že si budu skypovt a a take veci..Dokonca vo svojich myslienkach zasla az na vysoku, žeby to dieta mohlo studovat na Slovensku. Podla mna je to super myslienka, ale tak ako si pisala v ramci normy. Raz za cas poslat pohladnicu a zit s pocitom že niekomu pomaham. 😉 Len je vela organizacii, ked som si googlila a nejako som sa stratila, bojim sa ze peniaze nepridu tam kde maju. Urcite chcem takto podporovat dieta na dialku, dufam, že budem mat stastie na organizaciu. Dakujem za info.
@svetluska82 ja som pochopila, ze ty si realistka, to bolo na kolegynku (ale ved ani na tom nie je nic zle 🙂)
Co sa tyka organizacii, tak suhlasim, ja som spokojna s vyssie spomenutou 🙂
Este sa mi paci (ale to uz nie je o adopcii) organizacia kiva, ktora zlucuje ludi, ktori poskytuju akesi pozicky roznym ludom na rozne projekty - ide vzdy o 25 dolarov od jedneho cloveka (cize ak napr. ten clovek potrebuje 250 dolarov, tak musi svojim projektom presvedcit 10 ludi) - ti ludia maju normalne splatkovy kalendar a do isteho casu musia tu pozicku vratit a splatit. Mne to zatial fungovalo, 25 dolarov sa mi vratilo, tak som ich zas poskytla na iny projekt. Ano, ku kazdym tym 25 dolarov davam este cca 3 eura zo svojho, lebo ta organizacia ma nejaku byrokraticku masineriu, ale to som ochotna akceptovat.
To je zas pekne na Viac nez sperk, ze oni su tam asi 3 ludia na to, takze na byrokraciu sa nemaju velmi kde peniaze stracat 😀 a je to cele transparentne 🙂
@ivanka.7 a dostavas aj spatnu vazbu? NApr. foto dietata, kresbu list? Ci len cez Fb ich vidis?
@svetluska82 na FB je stranka, pridavaju sa tam fotky vsetkych deti 🙂 ale keby som chcela (aj obcas dostanem) tak aj na mail mozu fotky prist 🙂 aj kresby listy sa vacsinou len fotia, lebo prosto poslat nieco do/z kene nie je len tak... vacsinou to nosi Mirka v batozine
@ivanka.7 tak super 🙂 Ja ked vidim, aky konzumny sposob zivota vedieme, tak mi je nanic z toho. Vyberam na Vianoce svojej rodine, ako najlepsie viem a vzdy to ohundru...( aj manzel napriklad..nikdy nie je s nicim spokojny.) Tak som si povedala, že asi bude lepsie obdarovat a podporovat deti , ktore to vedia ocenit a tesia sa z kazdej veci, a hlavne sprijemni im to zivot a zvysi jeho kvalitu.
aj tu sa da adoptovat na dialku, je to v spolupraci s vysokou skolou sv. alzbety
@kadri dakujem, uz som ich kontaktovala, zatial sa neozvali ☹ Uvidime ci zareaguju na mail
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@kathynka ak ti mozem poradit,najspolahlivejsia zo vsetkych organizacii je Magna Deti v nudzi.Peniaze idu naozaj tomu ktoremu dietatku.