Adopcia dieťatka priamo z pôrodnice

sofinkalv
22. máj 2014

Ahojte. Chcela by som vás poprosiť, či by ste mi poradili, resp. sa so mnou podelili so svojími skúsenosťami. Chceli by sme s manželom adoptovať dieťatko, novorodeniatko. Viem, že niesme jediní, takže čakacia doba bude nekonečná. No chcela som sa týmto spýtať, či je tu niekto, kto si zobral dieťatko priamo z pôrodnice a čo všetko ste absolvovali od momentu, keď vá zavolali, že na vás čaká pokladík. Za ako dlho ste si ho mohli zobrať domov.... Keď máte dieťatko už doma, môže sa stať, že si to bio mama rozmyslí a zoberie si ho k sebe? Suseda, ktorá upratuje na pôrodnickom odd. v nemocnici mi vravela, že si ľudia babanka berú priamo z pôrodnice, no viac mi k tomu nevedela povedať.. Ďakujem za vaše príspevky 😅

anatalia77
22. máj 2014

@sofinkalv je dost mozne,ze videla len klasickych rodicov,co normalne idu domov so svojim babom.
Ale zaujalo ma,ako moze taka upratovacka disponovat takymito informaciami.Taketo veci sa predsa nevykrikuju na chodbe ako:velka vizita!

cicimotinka
22. máj 2014

Biomatka má 6 týždňov na rozmyslenie... takže áno, dá sa to, ale je to určité riziko počas tých 6 týždňov... súd rozhodne o predbežnom opatrení do 7 dní...

anatalia77
22. máj 2014

@cicimotinka zrejme sa vyznas,tak mam na teba otazku:co ak ten novorodenec je vlastne vnuca,/zoberu si ho stary rodicia/,take dieta sa dava do pestunskej,alebo nahradnej?

maznacik007
22. máj 2014

@sofinkalv v BA kraji to mozne neni.a ano matka si to moze rozmysliet ma na to lehotu sest tyzdnov, obcas sa to stane ..

maznacik007
22. máj 2014

@anatalia77 ja ti to vysvetlim komplexne ak chces aj v sukromnej teme.

ale v skratke ano mozu dieta prevziat do starostlivosti aj stari rodicia, tam potom pojde o NOS nahradnu rodinnu starostlivost ... je potrebna k nej len trojhodinova priprava na urade, plus nejake potvrdenia da sa navrh na sud ...
su tam samozrejme prispevky ale nie vsetky kedze ide o pribuzensky vztah v priamom rade ...

doplnene samozrejme tam si ho stari rodicia beru hned z porodnice resp. spolu s dcerou ... poziadat o zverenie do NOS je mozne az ked sa dieta narodi a ma svoj RL ale je dobre si to pripravit ... papierovo a potom sa uz poda navrh na sud, v pripade ze sa biologicky rodic pripravuje na buduce povolanie v dennom studiu sudy nezvyknu ani matke dietata dat platit vyzivne ale stari rodic bude dostavat prispevok pre dieta cca 136 EUR, pridavok 21 EUR moze si uplatnit danovy bonus a samozrejme rodicovsky prispevok, pri zvereni dostavas rovnako jednorazovy prispevok vo vyske 500 EUR .

samozrejme mas narok na RD do uplynutia troch rokov od pravoplatnosti rozsudku. Tam by som doporucila ti podat predbezne opatrenie na zaklade neho mozes nastupit na RD to je do sedem dni .. a ten jednorazovy dostanes az po riadnom konani ale ostatne mas narok hned

tortelinka
22. máj 2014

@sofinkalv my máme bábo z pôrodnice, tak sa pýtaj čo konkrétne ťa zaujíma

sofinkalv
autor
22. máj 2014

@anatalia77 len vie že sa to tam dá, ako som predtým písala, viac o tom nevie..

sofinkalv
autor
22. máj 2014

@tortelinka smiem ti napísať IP?

tortelinka
22. máj 2014

@sofinkalv jasne

maznacik007
22. máj 2014

@sofinkalv si okres malacky teda BA kraj ... u vas to z porodnice nebude ... tu to funguje inak dieta ide do profi rodiny a tam ho mozes navstevovat, prip. vikendovy pobyt ... a az po uplynuti lehoty 6 tyzdnov sa dava navrh na predbezne opatrenie a to by malo byt rychlo ...

ti co si beru tie deti z porodnice su profirodicia ... co sa o ne docasne staraju.

maznacik007
22. máj 2014

kludne sa zaten cas mozes pripravit napri aj na adoptivne dojcenie ... su tu mamicky co dojcia svoje adoptivne deti .. napr. @lalus
pripravit sa ono to ide potom dost rychlo ... najhorsie je to cakanie ...

liz_lemon
22. máj 2014

@anatalia77 by si sa divila, co vsetko vedia upratovacky, sanitari a pod. personal
raz som bola na Kramaroch so synom, a bolo tam dieta s velmi vaznou diagnozou, ale nikto nic nevedel, lekari taketo veci nesiria, stacilo, ze sa okolo obsmietal sanitar, a hned boli vsetci informovani, co jej je

anatalia77
22. máj 2014

@liz_lemon tak to je potesenie,ked upratovacky vynasaju informacie..

5katarina7
22. máj 2014

@sofinkalv naša mala 6 týždňov keď nám volali,práve jej prebiehal súd o osvojiteľnosti...výhoda je že bio rodičia už nemajú nárok po tých 6 týždňoch.

sendy1977
22. máj 2014

@sofinkalv známa mala mať dievčatko s pôrodnice, normálne za ňou chodila a v deň keď si ju mali zobrať domov si to matka rozmyslela. Teraz máju inú slečnu, ktorú si zabrali keď mala 6 mesiacov.

aspinka
23. máj 2014

Neviem preco by to neslo hned z porodnice vacsinou ked je matka rozhodnuta ze ide k adopcii uz ma nejaky kontakt na socialnu pracovnicku a ich snahou je to babetko hned zaclenit do rodiny bez toho aby absolvovalo dojcensky ustav vsetko je ale na bio matke a jej dohode so socialnou pracovnickou ... nasi znamy si brali rovno z porodnice pred 12rokmi. V kutiku duse dufam ze dnes je to samozrejmost aby isiel novorodenec k novym rodicom uz z porodnice az potom do nahradnej rodiny ci ustavu!

opicka2
23. máj 2014

@aspinka No vieš, ono by to tak bolo najlepšie pre bábätko, aj adoptívnych rodičov 🙂 Ale nie je to tak vždy ... niekedy mám pocit, že zákony a matka je na prvom mieste a až potom niekde je dieťatko a jeho potreby ☹

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre