22. v poradí na adopciu - Bratislavský kraj

louboutins
19. júl 2024

Ahojte. Rada by som sa opytala len tak zo zvedavosti, ze kolko ste asi cakali este na babatko, ked ste boli priblizne na nasom mieste v evidencii na adopciu?🙏

kacena4
19. júl 2024

nebola som v poradovniku ale na opacnej strane, zamestnanec detskeho domova. je to vysoko individualne deti na adopciu nie je az tak vela, najma ak si date podmienku biele zdrave, takze to moze byt aj roky alebo naopak tyzdne lebo poradovnik nejde po poradi, ale podla preferencii

louboutins
autor
20. júl 2024

@kacena4 ja to chapem. To je uz poradie podla nasich preferencii (nezalezi na pohlavi, poloetnik, do 9 mesiacov). Cakame uz presne 3 roky. Co viem, tieto male babatka idu rovno do rodiny a obchadzaju detsky domov. Mna zaujimali skusenosti zien, ktore uz maju adoptovane dieta, ze priblizne kolko este cakali, ked boli na nasom mieste.

kikuska_wedge
22. júl 2024

@louboutins momentalne to tak nefunfuje. Babetka idu do CDR. 22 je este vysoke cislo.

louboutins
autor
23. júl 2024

@kikuska_wedge je mozne, ze mi podali vsetci zle informacie? Lebo vsetci tvrdili, ze novorodenci idu k nahradnym mamam a nie do domova....to len na okraj. Zacinali sme na 285, cize 22 miesto mi uz nepride ako taka tragedia... Vy ked ste cakali, asi kedy ste dostali dietatko od toho 20teho ,,miesta,, ked tvrdite, ze je to vysoke cislo?

98
23. júl 2024

@louboutins je to skôr slovná hračka profesionálni rodičia= rovná sa zamestnanci detského domova.. odlišuje sa, ale to, že dieťa myslím, že do 3 rokov musí ísť k profesionálnym rodičom a nie do zariadenia ako je CDR

kikuska_wedge
23. júl 2024

@louboutins ako nahradna mama som zamestnancom CDR (detskeho domova). Este pred tym, sme si osvojili 3 deti. Pri takom cisle sme pri poslednom raze cakali este viac ako rok. A to sme mali bez urcenia etnika a pestunsku starostlivost s perspektivou osvojenia. Malu sme si brali ako 3 mesacnu.

kikuska_wedge
23. júl 2024

@98 do 6 rokov

louboutins
autor
25. júl 2024

@98 mne to tiez tak bolo povedane, ze babatka nie su v domove.

kikuska_wedge
25. júl 2024

@louboutins je to len nedorozumenie v komunikacii. Vsetky deti su umiestnene rozhodnutim sudu do CDR. Starsie deti ziju v skupinach a staraju sa o ne vychovavatelia. Deti do 6 rokov musia ist podla zakona doprofesionalnej rodiny. Ale aj ten profesionalny rodic je zamestnancom CDR, rovnako ako vychovavatel. S tym rozdielom, ze starostlivost zabezpecuje nepretrzite a v domacom prostredi. Ako dlho je dietatko v CDR zavisi od jeho socialnej situacie a rychlosti sudu. Niekedy su to tyzdne, niekedy mesiace a niekedy aj rok a viac. Ak teda niekto povedal, ze babatka nie su v domove, myslel tym, ze ziju v profesionalnej rodine.

louboutins
autor
25. júl 2024

@kikuska_wedge ano, tak som to aj pochopila. Ale tak mozeme sa pripravit aj na cakanie viac ako rok mi to pripada. Pracovnicka na urade mi na jar tvrdila, ze asi rok, ale vidim, ze sa to posuva hrozne pomaly. Som uz z toho trosku nesvoja, pretoze 9 jula 2025 mi konci rodicak a dcerka ide do skolky od septembra 2025. Myslela som si, ze rovno budem mat retazovu matersku. Do prace nemozem ist, kedze budem musiet byt s dcerkou, ale chcem, aby som mala narok na matersku pri dalsom dietati aj na vyssi rodicak. Preto uz zacinam pomaly zistovat, kde sa da, ze co s tym.🙈

ryskka
27. júl 2024

@louboutins my sme si brali 3 tyzdnove babo priamo z porodnice

potom idu ku profesionalnym rodicom
to poradie z mojej skusenosti nemusi nic znamenat pytala si sa ci z tohto cisla bolo odratane aj to ze niekto to ma pozastavene zmenil poziadavky? a podobne ? nam tiez vraveli vysoke cisla az kym som sa neopytala tuto otazku a odrazu sme boli v prvej 10tke

kikuska_wedge
27. júl 2024

@louboutins chapem. Vies to urychlit len tym, ze si zmenis osvojenie na pestunsku. Vela deti ide do pestunskej, nez sa sudne vyslovi osvohitelnost. Trva to tak 2-3 mesiace. Potom sa da zmenit navrhna sude z pestunstva na predosvojitelsku resp. ako v nasom pripade rovno na osvojenie

kattyb
5. aug 2024

@louboutins my sme pri takom čísle čakali ešte 1,5 roka ....biele,zdravé ,do troch rokov.

louboutins
autor
5. aug 2024

@ryskka ooo tak to ste mali uzasne, take male mimco. Ano, pytala, to 22.miesto je uz podla nasich poziadaviek. A teda v prvej 10tke ste ako dlho cakali?

louboutins
autor
5. aug 2024

@kikuska_wedge dakujem za radu, ale u nas to neprichadza do uvahy. Nikdy by som sa nezmierila s tym, keby nam to dieta niekto zobral.

louboutins
autor
5. aug 2024

@kattyb my mame, ze moze byt aj poloetnik.

kikuska_wedge
5. aug 2024

@louboutins chapem, ale to iste riziko podstupujes aj pri osvojeni novorodenca, kedze aj tam su lehoty

ryskka
6. aug 2024

@louboutins cca 2 mesiace sme cakali my sme ale ziadali romske a polo romske takze to islo celkom rychlo poziadavku sme mali 0-6 mesiacov nezufaj aj ked sa to cislo zda byt vysoke to prejde rychlo a presne to vase sudene babo pride k vam spravny cas drzim prsty

louboutins
autor
20. aug 2024

@ryskka dakujem, si mila.🙏

louboutins
autor
20. aug 2024

@kikuska_wedge ale predsa len je to rozdiel. Rozpravali sme sa o tom na priprave.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre