Zrýchlený tep

viktorko4
26. máj 2018

V poslednej dobe sa mi stáva, asi dva tri krát denne mi bije srdce ako zvon. Pocit ako na odpadnutie. Po čase to prejde. Len je to veľmi nepríjemné a niečo na utisenie v tomto štádiu tehotenstva asi nepripadá do úvahy. Máte niekto skúsenosť?

eliska13
26. máj 2018

@viktorko4 asi panika, úzkosť, tetania slaba
Dávaj si magneb6, vápnik
To je taký podvedomy strach možno z pôrodu čo bude?nemala si nejaký stres doma, v robote, s mužom?

kathy93
26. máj 2018

Niesi chudokrvna?

viktorko4
autor
26. máj 2018

@eliska13 Možno ak tak ten strach v podvedomí. Ale skor nie. Viem do čoho idem. A stresy žiadne. Do práce už nechodím a doma teda stresy vôbec. Muža mám úžasného. Ďakujem za radu . Skúsim to magne 😉

viktorko4
autor
26. máj 2018

@kathy93 mám málo železa. No dopĺňam. Aj vo forme tabliet aj stravy.

ro_manka
26. máj 2018

Aj ja som to mávala bežne. Stres som nemala určite žiadny 🙂 Doktor mi povedal, že je to vporiadku, proste sa to niektorým ženám v tehotenstvve stáva, ale nie je sa čoho obávať. Ale inak aj ja som mala málo železa.

viktorko4
autor
26. máj 2018

@ro_manka tak je to zrejme normálne. No nepríjemné. A riadne. Ležím a myslím že odpadnem 😆

pininka
26. máj 2018

Ja som mala v tehu tep 120, muz sa mi smial ze bezim maraton. Je to tym ze sa ti tazsie dycha, rychlejsie sa zadychas. Ale treba si kontrolovat tlak. Ak nemas doma, skus si pozicat tlakomer a merat tlak. Ja som si musela trikrat denne merat a zapisovat tlak a potom som to dokimi ukazovala.

viktorko4
autor
26. máj 2018

@pininka Vážne? Tak to by som uz asi buchla 🤣 Potom som este v pohode. Mám "len" 95. Tlak mam v poriadku 😊

pininka
26. máj 2018

@viktorko4 jaaaj, ja mam normalne mimo tehu 98 bezne a pritom tlak mam nizucky. A nikto nevie preco.

viktorko4
autor
26. máj 2018

@pininka tak toto by som nechcela prežívať bežne. Je to riadne nepríjemné.

pininka
26. máj 2018

@viktorko4 ono clovek si uz postupne zvykne, len obcas aj ja sa zastavim ako lapam po dychu a bije mi srdce. A pritom na kardiologii mi vraveli ze mam srdce ako zvon. No na endokrinologii sa doktor hneval,ze mi malo dat strojcek co meria tlak 24 hodin aby sa vedelo kedy a ci stale mam taky tep.

lindusss2016
26. máj 2018

@viktorko4 je to z toho zeleza, pytaj sa na prirodne produkty v lekarni

viktorko4
autor
26. máj 2018

@lindusss2016 skúsim 😊

kathy93
26. máj 2018

@viktorko4 ja som mávala takéto stavy keď som mala nízko železo

hettinka
26. máj 2018

@viktorko4 to je skôr anemia (chudokrvnosť) ako panika. Magnezium vstrebávanie železa zhoršuje, sama si nič neordinuj.

kathy93
26. máj 2018

@viktorko4 treba to riešiť lebo môžeš odpadnúť a zraniť nielen seba ale aj dieťa

eliska13
26. máj 2018

@pininka to je asi taký vnútorný stres chceme všetko a rýchlo ty máš viac detí nie je sa čo čudovať.

pininka
26. máj 2018

@eliska13 moze byt, celkovo som trocha nervak, priznam si to, ze riesim problemy celeho sveta.

eliska13
26. máj 2018

@pininka haha môžeme si ruky podať🙂
Vieš niekto povie veď nemám žiadny stres my sme mali prednášky z psychológie, že človek len, keď sa ráno ponáhľa do roboty, dieťa nechce raňajky nechce sa obliekať ponáhľa sa toto všetko sa nazbiera a je to malý stres vnútorné zurime...a potom busi srdce, niekto hnackuje, niekoho bolí žalúdok ono sa to pomaly zbiera

ivu80
26. máj 2018

@viktorko4 tiež som mala v tehu vysoký tep,až okolo 120 a to som bola v kľude..teraz mám bežne okolo 95-100 a už to ani nevnímam..no ja mám problémy so štítnou žľazou,tak to vraj aj z toho... počas tehu som si dávala magnézium

pink_lady
27. máj 2018

@viktorko4 treba ti povedať Dr samozrejme, na spomalenie srdiečka efektívne zaberá medovka (caj). Inak betablokatory som brala aj v tehotenstve... Srdcovocievny systém dostáva v tehu zabrať... Môžu vznikať arytmie, zrazeninky a všeličo... Preto treba riešiť s lekárom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre