Zopakuje sa prenášanie aj v druhom tehotenstve?

9. feb 2021

Ahojte, prvý pôrod som mala vyvolávaný 41+0 tt. Dovtedy žiadne známky blížiaceho sa pôrodu, žiadne tvrdnutie alebo poslíčkovia, krčok pevný. Čítala som, že toto sa zvykne v ďalšom tehotenstve opakovať. Ako ste to mali vy, ak bolo prvé prenášané?

alenamihal
9. feb 2021

ja som prvy porod prenasala 7dni a druhy porod skoro 2 tyzdne prenasanie...pri prvom praskla iba voda a druhy zacali kontrakciami....

volterra
9. feb 2021

1. pôrod 2 týždne po termíne vyvolávaný, 2. aj 3. pôrod na deň presne mi praskla voda.

asia83
9. feb 2021

Prvú dcéru som prenášala 6 dní, druhého syna 3 dni. Takže niečo na tom bude. Oba pôrody sa rozbehli spontánne, akurát prvý trval aj s prvou fázou jeden deň, druhý zo tri hodiny vrátane všetkých fáz.

luciajanovcova
9. feb 2021

Ja som rodila 6krát,z toho 4 krát pár dní pred termínom,raz presne na termín,a raz 5 dní po termíne

kvetinkaaknitevk
14. feb 2021

Nerozumiem ako môžete byt nerada z toho že prenášate.. dnes ležím v nemocnici na infuzii 6 deň v 33tt s hrozbou predčasného porodu .. mám pocit zlyhania že moje telo z nejakého dôvodu často tvrdne bruško bez infuzii a mám strach aby bolo setko Okej a vy máte problem s tým že ste bez inekcii na vývoj bábätka a infuzii dokázali vynosiť babatko .. zvláštne

autor
14. feb 2021

@kvetinkaaknitevk pretože aj prenášanie má značné riziká (často napr. pridusenie bábätka ešte v brušku, lebo placenta už nezvláda svoju funkciu). Preto sa aj v určitom termíne pristupuje k vyvolaniu pôrodu. Vyvolané pôrody štatisticky častejšie končia akútnou sekciou. Vaša situácia je ťažká, ale ani opak nie je výhrou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre