Ahojte baby.chcem sa opýtať, ci ste mala niektorá počas tehotenstva zmenu ochlpenia.ja som 26tt a všimla som si asi pred dvoma týždňami ze takmer vôbec nezarastam.sni na nohách a ani v podpazuší.chlpky rastu, ale veeeelmi pomalí a su velmi jemne.aj vlasy mi rastu pomalšie.je tu nejaká tehotna s podobnými ne-problémami?inak beriem lieky na štítnu žľazu takze som sledovaná endok....dakujem za odpovede 🙂
ja som v 20tt a tiez sa mi zda, ze na nohach mi nejako menej rastu. ale inde rastu normalne, aj vlasy asi tak ako predtym....
dievcata a ake pohlavie cakate? nesuvisi to aj s tym?
mám aj syna aj dcéry,ale to som si nevšimla. Len pri 3 tehu som mala nádherné vlasy. Super kvalita., nemasneli. narodila sa dcéra. Pri synovi mi vlasy neskutočne mastneli. A pri tých dvoch babách nič moc. ale tá slečna z 3 tehu je taká iná ako ostatné deti. všetky deti mám blonďavé po mne a dcéra je tmavá - vlasy tmavo hnedé s tmavou pokožkou - po ocinkovi. Aj povaha po ocinkovi.
aj mne v tehotenstve rástli chlpky oveľa menej, čakala som chlapca.....a hlavne na nezaplatenie bolo, že mi zmizlo akné 🙂
podla babskych povedaciek vraj ked je chlpkov menej = dievcatko a ked viac = chlapec. ale zase praxi je to dost casto aj naopak 😀 ja este neviem, co cakame.
Ja cakam dvojicky dievčatá.mne nerástli chlpy po prvom porode a mame dievča.ale Jak som prestala kojiť po pól roku, tak začali rast normalne.ale teraz som si všimla ze v podpazuší a na nohách nerastú takmer vôbec.uplne su jemnunke akoby žiadne.vlasy ani mne nemastneju a su celkom v dobrej kondícii.tak som trosku zastresovala ze ci to nieje niečo vážne s tým ochlpenim.
@jankasvk kvoli tomu by som nestresovala. casto sa to stava, ze tie hornony to trochu zblbnu jednym alebo druhym smerom. mozno aj tym, ze cakas dvojicky, tak je ta zmena taka vyraznejsia.
Ja som panikar co sa zdravia tyka.este som v UK posledné dva týždne a letím uz domov.tu na vsetko mávnu rukou ze je to OK ale domov chodievam 3x v roku na endokrynologiu takze som pod dohľadom lekára.tak hádam len take prechodne obdobie mam a ze sa vsetko vráti do normálu.
Je to pre teba problem? Pre mna nebol, skor benefit 🙂 Bolo to tak pocas oboch tehotenstiev - mam dievcatko aj chlapceka 🙂
Nieje to pre mna problem to určite nie.len ma zaujimalo ci je to normalne.
Ma to tak ukludnilo, ze je to normalne ze tie chĺpky nerastú počas tehotenstva.teda ze moze sa stať, ze sa to ochlpenie zmení u niekoho natoľko, ze takmer vôbec nezarasta 🙂
@jankasvk mne rastu jemne blond chlpky hlavne v oblasti pupka...predtym som to nemala, takze som si to hned vsimla...zacalo to v 2.trimestri...no nepredlzuju sa...narastli a su tam...a cakame dievcatko...myslim, ze je to vsetko sposobene hormonmi a po porode sa nam telo a vsetko vrati do normalu...😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mam opacny problem...odkedy som tehu na brusku mi rastu tmave chlpky...vyzera to hrozne