Ahojte chcela by som radu neviem ci ma niekdo stym skusenosti doktor mi viratal zle termin porodu najprv to malo byt 27.1 2017 no tyzden pred porodom mi povedal ze to bude az 19.2 2017 ze on sam nevie kedy tak to sleduju chodim kazde pondelky a piatky na CTG a stredy na poradne neviem co stym som uz zufala to cakanie a strach co ak sa mala nevipyta sama a sa tam udusi stalo sa vam to niekomu??Dakujem za kazdu radu.
to co mas preboha za doktora?? ako ti to moze zle vyratat?? Inak nechapem aj v nasej skupine..uz sme vsetky pomaly v 30.tyzdnia doktori na slovensku im este stale veselo menia terminy hore-dole!! to nechapem na akej skole sa toto ucili!!! tu v rakusku ti stanovia 2terminy. 1. podla menzesu a 2. sa urcuje pri velkom merani v 1. trimestri, kedy su merania napresnejsie! KOniec! ziadne zmeny..predsa kazde dieta rastie inak, inak je velke..niekto ma 4kg babo, iny len 2,5kg! a nie podla toho ako rastie tam urcovat nove terminy...ako mam dost!!!
No ani ja nechapem ako sa to mohlo stat ale uz to tak je
@pragmaticka tak ja mám stále termín rovnaký aj podľa poslednej MS aj podľa sona na deň presne 29.4. Tiež nerozumiem tým stálim zmenám v TP,tiež som si to všimla u nás v skupine.Podla mňa záleží aj aký je doktor odborník aj aký má UTZ ...
No ten moj je uz strasne stari a pristroje vsetko ma stare ☹
@stancek789 A podľa čoho Ti ho určil? Podľa PM? Tak si daj od dátumu -3mesiace +7 dní. To by mal byť termín podľa menštruácie. Ak Ti robili v 12 týždni USG vyšetrenie, to by mal byť 2. termín, v prípade veľkých rozdielov medzi prvým a druhým dátumom sa berie predpokladaný dátum pôrodu z USG v 12tt. Nakoľko menštruácia nemusí byť presná, resp. neviete presne deň oplodnenia a ovulácie. A daný ultrazvuk, práve v tom týždni je dôležitý, nakoľko sa mimnka v tom období vyvíjajú rovnako a ľahko sa určí dĺžka tehotenstva. Po 12 tt sa už vyskytujú väčšie/mensie odchýlky v raste. Preto tie už nie sú smerodajné.
@stancek789 hmm... ☹ tak to sa potom ani nečudujem,že nevie určiť správne termín. Bola si aj na nejakom 3D v priebehu tehotenstva,alebo morfologicky ultrazvuku? Tam ti povedia podla meraní skoro presne termín.
Bola som iba na 3D ale 20tt a tam nepovedal nic
Ja som to mala tiez u starej dr pred 7rokmi. Najskor som mala termin podla ms 25.8. . Potom podla neviem coho,mi zmenila termin na uplny zaciatok augusta a potom na 21.8. Ked som bola na 3d, drzali sa prveho terminu. Maly sa narodil 30.8., 5 dni po termine,co je norma. Cize sa drz terminu ms aj ty 😉 ten je najpravdepodobnejsi. Samozrejme, tyzden horedole je ok
Noo kedy si teda porodila?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
vsak ked chodis pravidelne na poradne a na CTG, tak sa nemusis bat, ved vidia prietoky, pocuju ozvy srdiecka a vidia ci sa otvaras alebo nie. treba si uzivat posledne dni tehotenstva a hotovo